مدیرکل اسناد هویتی سازمان ثبت احوال کشور درباره شرایط تغییر نام در ثبت احوال، گفت: در شرایط عمومی سن افراد باید بالای ۱۸ سال باشد بعد از آن می‌توانند درخواست خود را ارائه دهند.

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان،اسدالله پارسامهر، مدیرکل اسناد هویتی سازمان ثبت احوال کشور، درباره ثبت نام‌های جدید در سازمان ثبت احوال، اظهار کرد: برخی از نام‌ها تحت عنوان نام‌های جدید که اصطلاحا به آن «نام‌های نوپدید آمده» می‌گویند هستند که برای ثبت این نام‌ها سازو کار متعارف با موازین علمی در سازمان ثبت احوال وجود دارد.

وی با اشاره به اینکه در کمیته نام که اساتید دانشگاه زبان و ادبیات فارسی و کارشناسان ثبت احوال حضور دارند درباره آن نام بحث می‌شود، افزود: اگر نام‌ها ریشه طولانی و قدمت داشته باشند، به مثابه نام‌های ایرانی، ترکی، بری، گیلکی، بلوچی و... باشد، مستهجن و مغایر با کرامت انسانی نباشد تصویب می‌شود. نام‌ها از لحاظ ساخت واژه، معنا و عرف بررسی می‌شوند تا نام برازنده‌ای انتخاب شود.

پارسامهر تصریح کرد: خط قرمز در سازمان ثبت احوال در ارتباط با عدم تصویب برخی از نام‌هاست مربوط به نام‌های بیگانه در فرهنگ‌های غرب و شرق دنیاست و در حوزه اسلامی نیست. این نام‌ها اساسا براساس قانون منع به کارگیری کلمات و اصطلاحات بیگانه مصوب مجلس شورای اسلامی امکان ثبت ندارند، اما نام‌هایی که در کمیته نام بررسی شود اگر دارای ویژگی‌های مدنظر باشد ثبت می‌شوند.

مدیرکل اسناد هویتی سازمان ثبت احوال کشور با بیان اینکه در سازمان ثبت احوال کارشناسان خوبی در حوزه بررسی نام‌های ترکی، بلوچی، گیلکی و... داریم، افزود: در انتخاب نام‌های مربوط به قومیت‌های ایرانی از آن‌ها مشورت می‌گیریم، بعد از آن در کمیته نام مطرح شده تا تصمیم نهایی برای ثبت نام جدید مشخص شود.

وی درباره شرایط تغییر نام در ثبت احوال، گفت: در شرایط عمومی سن افراد باید بالای ۱۸ سال باشد بعد از آن می‌توانند درخواست خود را ارائه دهند. نام‌های بد معنا، مستهجن و ... که در گذشته انتخاب شده را می‌توانند تغییر دهند، برخی از افراد نام‌شان نامتناسب با جنس‌شان است این نام‌ها قابل تغییر هستند، افرادی که نام‌شان با غلط املایی ثبت شده می‌توانند نسبت به تصحیح نام‌شان اقدام کنند، برخی از افراد که دو نام دارند می‌توانند درخواست دهند و یکی از نام‌شان را ثبت کنند، برخی از نام‌های ترکیبی هستند و شامل القاب و عناوین، کلمات زائد و ... هستند که قابل حذف بوده و می‌توانند اقدام کنند.

پارسامهر اضافه کرد: اگر در خانواده دو خواهر یا دو برادر، پدر با پسر و مادر با دختر هم نام باشند می‌توانند یکی از افراد اقدام به تغییر نام کنند. نام‌هایی که به هر دلیلی در برخی از مناطق مغایر با شان اجتماعی افراد است و دلایل قابل قبولی ارائه دهند که نامشان با شرایط اجتماعیشان در تضاد بوده قابل تغییر است.

مدیرکل اسناد هویتی سازمان ثبت احوال کشور در پایان گفت: افرادی که تشرف به دین اسلام پیدا می‌کنند می‌توانند نام‌شان را تغییر دهند و نام خود را اسلامی کنند همچنین افرادی که به تازگی به تابعیت ایران درآمدند می‌توانند برای تغییر نام‌شان به ایرانی، اقدام کنند. زنان خارجی که با مردان ایرانی ازدواج می‌کنند می‌توانند درخواست تغییر نام‌شان را ارائه و نام‌شان را به نام ایرانی تغییر دهند.

منبع: برنا 

انتهای پیام/

برچسب ها: ثبت احوال ، تغییر نام
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۴
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۳۵ ۱۰ آذر ۱۴۰۰
سلام اسمم اکرم هست ،میخوام عوض کنم چکارهایی باید بکنم؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۱:۲۷ ۱۰ آذر ۱۴۰۰
سلام اسمم خدیجه ولی از کوچیکی صدام میزنن بهار چرا نمیتونم تغییر اسم بدم حتی دوتا بچه دارم همشون صدام میکنم بهار چه کار کنم اسمم عوض بشه
Iran (Islamic Republic of)
عبدالجلیل محامیدی
۱۰:۱۰ ۰۹ آذر ۱۴۰۰
سلام خسته نباشید مایلم اسم جلیل شود وفامیل به حامدی تاغیر یابدامکانش هست تشکر لطفا راهنمایی کنید از کجا باید شروع کرد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۶:۰۳ ۰۹ آذر ۱۴۰۰
سلام اسم محمد رو میشه عوض کرد؟