به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان، مسعود مهدویان فر رییس اداره اجتماعی سازمان فرهنگی اجتماعی شهرداری و دبیر شهر دوستدار سالمند اصفهان گفت: ۲۳ برنامه شامل رویدادهای فرهنگی، هنری، تفریحی و اجتماعی در ۱۵ منطقه شهر اصفهان و هدف از آن توجه هرچه بیشتر به مقوله سالمندی و این قشر از جامعه بوده است.
دبیر شهر دوستدار سالمند تصریح کرد: با توجه به اینکه اصفهان اکنون شهر دوستدار سالمند نامگرفته است میطلبد که برنامههای جامعی دراینارتباط تدوین شود که بتوان وضعیت زندگی این قشر از جامعه بهبود پیدا کند.
وی ادامه داد: طرح قصهگویان سپید باهدف آموزش قصهگویی به سالمندان، برپایی جشنواره ملی عکس سالمندی و اجرای طرح پیک دانایی بهمنظور ارسال کتاب درب منازل سالمندان ازجمله این برنامهها به شمار میرود.
مهدویان فر خاطرنشان کرد: برگزاری مسابقات ورزشی و سرگرمی، کارگاه آموزشی گروه کُر سالمندان و اجرای مانور سالمندان موفق از دیگر برنامههای مرتبط با این افراد در اصفهان است.
وی با اشاره به ارزیابی و برنامهریزی الگوی محیط دوستدار سالمند در محلات پایلوت شهر اصفهان اضافه کرد: ایجاد فضاهای شهری و شهروندان مسن با شرایط خاص در این خطه ازجمله مواردی است که میتواند ارتقاء کیفیت آنان را فراهم کند.
بنا به اعلام صندوق جمعیت سازمان ملل متحد در ایران، تاکنون ۸۳۰ شهر از ۴۱ کشور به شبکه جهانی شهرهای دوستدار سالمند پیوستهاند.
طبق تعریف سازمان جهانی بهداشت، شهرهای دوستدار سالمند باید ساختارها و خدمات خود را با نیازهای افراد مسنتر تطابق دهند. محیطزیست، حملونقل، مسکن، مشارکت اجتماعی، احترام، مشارکت مدنی و اشتغال، ارتباطات، حمایت اجتماعی و خدمات بهداشتی از شاخصهای این شهر است.
صندوق سازمان ملل متحد از سال ۲۰۱۷ تا ۲۰۲۱ برنامههای ویژهای در بخش سالمندان دارد و بسیاری از طرحها نیز اکنون در کشورهای جهان در حال اجراست.
استان اصفهان بیش از پنج میلیون نفر جمعیت دارد که در ۲۸ شهرستان و افزون بر یکصد شهر ساکن هستند که نرخ رشد جمعیت استان در سال ۹۵ حدود ۰.۹۷ درصد بوده و این ضریب در حال حاضر کمتر از یک درصد است و ۱۱ درصد از جمعیت کنونی استان را سالمندان تشکیل میدهد.
منبع:ایرنا
انتهای پیام