به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از مدیکال نیوز، فعالیت بدنی ممکن است خطر ابتلا به بیماری آلزایمر و زوال عقل را کاهش دهد و روند زوال شناختی مرتبط با افزایش سن را کُند نماید.
به گفته محققان، پیری و بروز مشکلات نورودژنراتیو، مانند بیماری آلزایمر، با افزایش التهاب در مغز ارتباط دارند.
مطالعات حیوانی نشان داده اند که فعالیت بدنی ممکن است با کاهش فعال شدن سلولهای میکروگلیال، سلولهای ایمنی اولیه در مغز، فواید شناختی به همراه داشته باشند.
نتایج یک مطالعه جدید بر روی افراد مسن هم گزارش میدهد که کاهش فعال سازی میکروگلیال ممکن است به حمایت از اثرات محافظتی فعالیت بدنی بر عملکرد شناختی کمک کند.
کاهش در برخی از تواناییهای شناختی، مانند حافظه و توجه، با افزایش سن اتفاقی شایع است. با این حال، برخی از افراد ممکن است دچار زوال عقل شوند، که شامل کاهش شدید تواناییهای شناختی است و عملکرد روزانه را مختل میکند.
مطالعات نشان میدهد افرادی که به طور منظم ورزش میکنند کمتر در معرض ابتلاء به بیماری آلزایمر و زوال عقل هستند. علاوه بر این، فعالیت بدنی میتواند پیشرفت زوال شناختی را کاهش دهد.
مطالعه اخیر محققان دانشگاه کالیفرنیا نشان میدهد که کاهش التهاب در مغز ممکن است از فواید شناختی فعالیت بدنی باشد.
دکتر «کاتلین کاسالتو»، عضو تیم تحقیق، در این باره میگوید: «بسیاری از مطالعات نشان میدهند که فعالیت بدنی با سلامت بهتر مغز و شناخت مرتبط است. به عنوان مثال، برآوردها نشان میدهند که عدم تحرک به تنهایی عامل ۱۳ درصد از موارد ابتلاء به آلزایمر در سراسر جهان است.»
وی در ادامه میافزاید: «با این حال، ما هنوز اساساً مکانیسمهایی را که فعالیت بدنی را با شناخت در انسان مرتبط مینماید، درک نمیکنیم. مطالعه ما اولین دادههای انسانی است که نشان میدهد فعالسازی میکروگلیال (التهاب مغز) ممکن است مکانیسم معنیداری در این زمینه باشد.»
این دادهها نشان میدهند که اثرات فعالیت بدنی بر روی فعالسازی میکروگلیال مختص مناطق خاصی از مغز است. این نتایج با دادههایی مطابقت دارد که نشان میدهد انفارکتوس های کوچک و آسیب شناسی های مغزی مرتبط با بیماری آلزایمر در دو ناحیه مغز شایعتر هستند.
انتهای پیام/