به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان از سمنان،محمدرضا کشاورزیان رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان شاهرود گفت: کاشت و پرورش نهال گلدانی در مساحت ۲ هزار و ۵۰۰ متر مربع از این نهالستان ۱۵ هکتاری با اعتبار چهار میلیارد ریال در سکوهای بتنی به انجام رسید.
او با اشاره به اینکه در اداره منابع طبیعی شاهرود کاشت نهال به صورت ریشهای در زمین برای برخی گونههای نهال انجام میشود ادامه داد: کاشت نهال گلدانی کم هزینهتر و با صرفه جویی در آب و آبیاری به روش بارانی است.
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان شاهرود با اشاره به اینکه مزیت نهالهای گلدانی نسبت به نهالهای ریشه در زمین، استفاده در هر زمان و مکان برای کاشت در غیر از فصل مربوط به کاشت درختان است، ادامه داد: در مناطق کوهستانی و صعب العبور که نهال با ریشه بیشتر، پرتر و مقاوم نیاز است نهال گلدانی بهتر جواب میدهد.
کشاورزیان ابراز داشت: گونههای جنگلی درختان زرشک و گلابی وحشی، بلوط و افرا برای کاشت در جنگلها در خارج از زمان کاشت درختان به صورت گلدانی در این سکوهای بتنی پرورش مییابد.
او ابراز داشت: تولید نهال سنجد، ون، عرعر، اقاقیا -سرو نقرهای و خمرهای و شیراز که گونههای مقاوم به کم آبی هستند امسال انجام میشود و در اسفند ماه به طور رایگان بین مردم توزیع خواهد شد.
کشاورزیان افزود: سال گذشته ۴۰۰ هزار اصله نهال برای فضای سبز تولید و در بین مردم شاهرود توزیع شد.
وسعت مراتع و عرصههای بیابانی شهرستان شاهرود به ترتیب حدود یک میلیون و ۷۵۰ هزار هکتار و ۲ میلیون ۳۰۰ هزار هکتار است.
از ۹.۷ میلیون هکتار وسعت استان سمنان، ۵۵ درصد نواحی بیابان و خشک، ۳۸.۵ درصد مراتع، ۲ درصد اراضی کشاورزی و ۳.۶ درصد جنگل است.
انتهای پیام / ن