به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان از ساری، حسینعلی ابراهیمی مدیرکل حفاظت محیط زیست مازندران گفت: بر اساس تجربه پیش بینی میشد طاعون نشخوارکنندگان کوچک با سرد شدن هوا متوقف شود، اما این بیماری همچنان از وحوش تلفات میگیرد.
او تعداد کل و بزهای تلف شده به دلیل ابتلا به طاعون نشخوارکنندگان را در مازندران ۱۰۰ راس اعلام کرد و افزود: طاعون نشخوارکنندگان فقط در مناطقی از جنوب چالوس و کلاردشت مشاهده شده است و در بقیه مناطق حیات وحش عاری از این بیماری هستند.
او ادامه داد: این بیماری در وحوش هیچ درمانی ندارد و نمیتوان با مداخله در طبیعت جلوی شیوع آن را گرفت.
مدیرکل حفاظت محیط زیست مازندران با بیان اینکه محیطبانان در حال پایش، جمع آوری و دفن بهداشتی لاشهها هستند، گفت: تنها راه کنترل طاعون نشخوارکنندگان و جلوگیری از ابتلای دامهای اهلی به این بیماری قطع چرخه این بیماری است که با مشارکت کارشناسان دامپزشکی و جوامع محلی ارتباط کل و بزهای وحشی با دامهای اهلی قطع شده است.
بیشتر بخوانید:
ابراهیمی افزود: طاعون نشخوارکنندگان کوچک بیماری مشترک انسان و دام نیست و تنها راه مقابله با آن مراقبت بیشتر، کنترل تردد دامهای اهلی و دفن بهداشتی وحوش تلف شده است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست مازندران با بیان اینکه تلفات ناشی ازطاعون نشخوارکنندگان موضوع جدیدی نیست، ادامه داد: باید پذیرفت که ویروس نشخوارکنندگان کوچک در برخی مناطق حیات وحش استان و استانهای همجوار فعال است و با توجه به گستردگی پناهگاههای حیات وحش امکان سرایت آن از طریق مرزهای مشترک استانها وجود دارد.
انتهای پیام / ک