محمدرضا صباغیان بافقی نماینده بافق، مهریز، بهاباد، ابرکوه و خاتم در مجلس شورای اسلامی در گفت وگو با باشگاه خبرنگاران جوان، درباره ارائه راه کار برای برون رفت از انحصار دو تولید کننده اصلی خودور در کشور گفت: متاسفانه کیفیت ساخت خودروهای ما مناسب نیست، رقابت هم نیست و در مقابل واردات هم نداریم، این مسائل باعث شده تولیدکنندگان خودرو خیلی دغدغه کیفیت نداشته باشند و به هر شکلی که می خواهند خودرو می سازند و به هر شکلی هم که می خواهند قیمت می گذارند.
سال ۹۷ همزمان با بازگشت تحریمهای آمریکا علیه ایران سران قوا تصمیم گرفتند بهدلیل مدیریت منابع ارزی، واردات خودرو انجام نشود. به همین منظور خودرو هم همانند سایر کالاهای لوکس دیگر در فهرست ممنوعیت قرار گرفت. پس از گذشته بیش از سه سال از ممنوعیت واردات خودرو، مجلس تصویب کرده واردات خودرو از سر گرفته شود، اما این مصوبه به معنای عام واردات خودرو نیست بلکه نیازمند رعایت شروطی است.
به گفته این مقام مسئول، اگر در این شرایط که با واردات خودرو موافقت نشد خودروهای هیبریدی و برقی را وارد کنیم هم به نوعی در راستای مقابله با آلایندگی کار کرده ایم و هم فضا را برای استفاده از خودروهای مدرن و به روز باز می کنیم و نکته سوم اینکه زمینه کاهش قیمت خودروهای داخلی را ایجاد می کنیم.
نمایندگان در نشست علنی چهارشنبه ۲۶ آبان ماه مجلس با گزارش کمیسیون صنایع و معادن در مورد اصلاح طرح ساماندهی صنعت خودرو جهت تامین نظر شورای نگهبان موافقت کردند. بر این اساس هر شخص حقیقی و حقوقی میتواند به ازای صادرات خودرو یا قطعات خودرو یا سایر کالاها و خدمات مرتبط با انواع صنایع نیرو محرکه نسبت به واردات خودرو برای تنظیم بازار اقدام نماید.
این نماینده مجلس زمینه برای بهبود شرایط خودروهای دو خودروساز داخلی نیز معتقد است تنها راه واگذاری ۱۰۰ درصدی این شرکتها به بخش خصوصی است در صورتی که در حال حاضر این شرکتها خصولتی هستند در واقع شرایطی شبیه به شترمرغ دارند، یعنی نه مرغ و نه شتر هستند. جایی که باید قیمتها افزایش پیدا نکند، شاهد افزایش قیمت از سوی آنها هستیم با این استدلال که تورم است و ... و در مقابل امتیازهای زیادی را هم از دولت میگیرند.
«برای واردات خودروهای هیبردی باید مالیاتهای سنگین گذاشته بشود» صباغیان این جمله را یکی از شروط واردات خودرو میداند و میگوید: به این وسیله واردات خودروهای هیبریدی هم منبع درآمدی برای دولت خواهد بود و هم ماشین ارزان قیمت به دست مردم میرسد و هم با شکل گیری رقابت قیمتها پایین خواهد آمد.
انتهای پیام/
اگر خودرو خریداری نکنیم
مجبور میشن قیمت رو بیارن پایین
کیفیت رو ببرن بالا
تا مردم باور کنند که
به امید سروری و برتری ایران و ایرانی و رشد و گسترش قطبهای خودروسازی و نشانه رفتن تولید ده ملیونی آنهم بیشتر خودرو پاک برقی.
چرا با داشتن چندین قطب خودروسازی به جنگ بیکاری و جنگ با پسرفت و فقر نمیروید؟؟؟
چرا به تولید انبوه و گرفتن بازارهای بیشتر نمی اندیشید؟؟؟و اصلا فکر نمیکنید به گمانم فکر ندارید که فکر کنید !!
چرا رقابت در خودروسازی ما بچه گانه و نه واقعی و نا جوانمردانه است؟؟؟
ناگفته نماند سرنوشت هر قومی به دست خود و مدیران و مسولانش است وای به روزی که مدیران و وزیر و وزرا نا کارآمد و بی هوش و گاگول و گیج باشند.
لا اقل ی یا دو خودرو ساز برقی را هم در این کشور پایه گذاری و بسازین یقینا این کار شما ماندگار و برای نسل حال و آینده مفید خواهد بود.
خودرو برقی برابر است با تندرستی و خودرویی پاک با شهرهایی پاک و پیشرفت در خودروسازی و زندگی در آینده.
این صنعت حتما و حتما باید به سمت رباتیک شدن هر چه بیشتر و تولید انبوه و گسترده به پیش رود.
با چنین تولید کم و تک قطبی کشور ما در خودروسازی به جایی نمیرسد.
شاید منظورش اینه برای خودروهای غیر هیبریدی مالبات سنگین باشه؟