اصلاحیه ماده ۵ بیمه کارگران ساختمانی با وجود وعده‌های بسیار هنوز به صحن خانه ملت نرسیده است و کارگران ساختمانی همچنان در صف انتظار ایستاده اند.

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان،زندگی کارگران در دهه‌ی گذشته به دلیل اوج گرفتن مشکلات معیشتی، فقدان امنیت شغلی و عدم دست یافتن به حق و حقوقشان با مشکلات مختلفی رو به رو بوده است در بین قشر زحمتکش جامعه، اما کارگران ساختمانی روز‌های پر دغدغه‌ای را پشت سر می‌گذارند بیکاری و کم کاری سوغات روز‌های سرد فصل زمستان برای آن هاست چرا که ساختمان سازی از رونق می‌افتد و کارگران ساختمانی را به خانه می‌فرستد این گونه می‌شود که برخی از آن‌ها از روی ناچاری و مشکلات مالی به سراغ شغل‌های دیگری می‌روند تا بتوانند روز‌های زندگی خود را بگذارند.

هزاران نفر از کارگران ساختمانی بیمه ندارند و آتیه، روز‌های بازنشستگی و فراغت از کار آن‌ها در خطر است وقتی هم که شغل خود را از دست می‌دهند و به بیکاری دچار می‌شوند و کار‌های ساخت و ساز از رونق می‌افتد بیمه بیکاری برای تامین معاش آن‌ها وجود ندارد تا دستشان را بگیرد البته برخی از کارگران ساختمانی بیمه اختیاری دارند و حق بیمه را خودشان می‌پردازند.

بر اساس آمار در حال حاضر یک میلیون و ۵۰۰ هزار کارگر ساختمانی در کشور فعالیت می‌کنند که ۸۰۰ هزار کارگر از این تعداد زیر پوشش بیمه هستند و قرار است که با اصلاح ماده ۵ قانون بیمه کارگران ساختمانی و تغییر سهم کارفرما در پرداخت حق بیمه و جبران کسری منابع ۴۰۰ هزار کارگر دیگر که فعلا در صف انتظار بیمه شدن هستند به خواسته‌ی خود دست پیدا کنند.اصلاح ماده ۵ بیمه کارگران ساختمانی از آذر ماه سال ۱۳۹۹ در دستور کار قرار دارد و حالا با وجود گذشت یک سال در آذر ماه ۱۴۰۰ با وجود تلاش‌های کمیسیون اجتماعی مجلس و اعمال اصلاحیات لازم و رفع ایرادات هنوز به صحن خانه ملت راه نیافته است.

///

کسری منابع در بیمه کارگران ساختمانی

میرهاشم موسوی مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی درباره‌ی بیمه کارگران ساختمانی گفت: ضریب‌هایی که در گذشته وجود داشت دقیق محاسبه نشده بود و بر اساس محاسبه‌هایی که انجام داده بودیم حدود ۱۲ هزار میلیارد تومان از زمان اجرا تا به حال کسری منابع بوده است.

مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی اظهار کرد: اصلاح ماده ۵ قانون قانون در مجلس صورت گرفت و کمیسیون آن را تایید کرد و به زودی راهی صحن خواهد شد و دیگر سقفی به نام بیمه کارگران ساختمانی در استان‌ها نخواهیم داشت با این ضرایب و تغییرات همه‌ی کارگران ساختمانی تحت پوشش بیمه قرار خواهند گرفت.

موسوی ادامه داد: اگر شرایط موجود در وضعیت بیمه کارگران ساختمانی اصلاح شود به سمتی می‌رویم که در مناطق کم برخوردار و محروم که درآمد پایینی دارند حق بیمه پایین‌تر بیاید و در مناطق برخوردار هم با توجه به ضرایب ساختمان‌هایی که وجود دارذد بیش‌تر خواهد بود جبران کسری منابع را از این راه انجام دهیم.

‌قانون بیمه اجباری کارگران ساختمانی چه می‌گوید؟

‌ماده ۱ - کارگران شاغل در کار‌های ساختمانی اعم از ایجاد ساختمان یا توسعه ساختمان و یا تجدید بنا و تخریب مربوط به آن به ترتیب مندرج در‌این قانون نزد سازمان بیمه‌های اجتماعی در مقابل حوادث ناشی از کار بیمه خواهند شد. 

‌تبصره ۱ - کارگران شاغل در کار‌های ساختمانی مؤسسات دولتی یا وابسته به دولت، شهرداری ها، و مؤسسات عام‌المنفعه و بانک‌ها اعم از این که‌ انجام کار به پیمانکار واگذار یا رأسا توسط مؤسسات مذکور تصدی شود و همچنین کارگران ساختمانی کارخانجات که مقررات قانون بیمه‌های اجتماعی‌ درباره آن‌ها اجرا شده یا می‌شود مشمول مقررات این قانون نخواهند بود.

‌تبصره ۲ - منظور از حادثه ناشی از کار در این ماده حادثه‌ای است که حین انجام کار و به سبب آن در محدوده کارگاه ساختمانی برای کارگر اتفاق‌می‌افتد.

‌ماده ۲ - کارفرمایانی که کارگران مشمول این قانون را به کار می‌گمارند یا نمایندگان آنان موظفند در صورت وقوع حادثه ناشی از کار فوراً کارگر حادثه‌دیده را به نزدیکترین واحد درمانی سازمان بیمه‌های اجتماعی اعزام نمایند و در صورت عدم دسترسی به واحد درمانی سازمان بیمه‌های اجتماعی‌کارفرما یا نماینده او مکلف است کارگر حادثه دیده را به نزدیک ترین واحد درمانی اعزام دارد و مراتب را ضمن تنظیم برگ گزارش حادثه حداکثر ظرف‌ سه روز به اطلاع سازمان بیمه‌های اجتماعی برساند و سازمان هزینه‌های مزبور را پرداخت خواهد کرد.

‌ماده ۳ - کارگران مشمول این قانون در صورتی که بر اثر حادثه ناشی از کار آسیب ببینند طبق مقررات مواد ۴۵ - ۴۶ - ۴۷ - ۶۰ - ۶۱ - ۶۲ قانون‌ بیمه‌های اجتماعی از کمک‌های مندرج در قانون مذکور برخوردار خواهند شد. در صورت فوت بیمه شده بر اثر حادثه ناشی از کار با بازماندگان وی طبق‌مقررات مواد ۶۸ و ۶۹ قانون بیمه‌های اجتماعی رفتار خواهد شد.

‌ماده ۴ - دستمزد مبنای محاسبه کمک‌های نقدی مذکور در ماده ۳ به ترتیب مقرر در ماده  ‌۲۷ قانون بیمه‌های اجتماعی بنا به پیشنهاد هیأت مدیره و‌ تصویب شورای عالی سازمان تعیین خواهد شد.

صدور پروانه ساختمان چه شرایطی دارد؟

‌ماده ۵ - متقاضیان پروانه ساختمان اعم از ایجاد و یا تجدید بنا مکلفند برای هر متر مربع حسب مورد نسبت به سطح کل زیربنا در جمع طبقات و‌ جهت توسعه بنا نسبت به سطح زیربنای توسعه‌یافته مبلغ سی ریال به عنوان حق بیمه به حساب سازمان بیمه‌های اجتماعی در یکی از شعب بانک رفاه‌کارگران یا بانک‌های دولتی دیگر که از طرف سازمان بیمه‌های اجتماعی تعیین می‌شود واریز و رسید مبلغ مذکور را اخذ نمایند. این حق بیمه در مورد‌ خانه‌هایی که سطح زیربنای آن ۱۵۰ متر مربع یا کم تر باشد برای هر مترمربع ۵ ریال خواهد بود.

‌سازمان بیمه‌های اجتماعی موظف است حساب درآمد و هزینه‌های موضوع این قانون را جداگانه نگه داری کند.

‌تبصره ۱ - صدور پروانه ساختمان از طرف شهرداری‌ها موکول به ارائه و تسلیم رسید وجوه موضوع این ماده خواهد بود.

‌تبصره ۲ - در مورد آن دسته از کار‌های ساختمانی مشمول این قانون که انجام آن‌ها از طریق انعقاد پیمان به پیمانکار واگذار می‌شود حق بیمه کارگران‌ پیمانکار طبق مقررات عمومی ماده ۲۹ قانون بیمه‌های اجتماعی وصول خواهد شد.

‌مبالغی که در موقع صدور پروانه طبق مقررات این ماده به حساب سازمان بیمه‌های اجتماعی واریز شده است در محاسبه حق بیمه کارگران پیمانکار‌محسوب خواهد گردید.

‌ماده ۶ - در صورت عدم پرداخت حق بیمه مقرر در این قانون طبق مواد ۳۵ و ۸۷ قانون بیمه‌های اجتماعی رفتار خواهد شد.


بیشتر بخوانید

نشانی سامانه حق بیمه تامین اجتماعی تغییر یافت


انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۰
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
کریم تیموری
۲۳:۴۴ ۰۸ اسفند ۱۴۰۰
سلام من 27سال مشغول کار ساختمان هستم وسه سال هم هست که برای بیمه ثبت نام کردم بقدری امروز فردا کردند که دیگه قیدش زدم هیچ برنامه ای برای ما کارگران رواصول نیست بخدا به پیر به پیغمبر هیچی راباور نکنید همش دروغ
Iran (Islamic Republic of)
حمید ارتند
۰۲:۳۴ ۱۶ بهمن ۱۴۰۰
با سلام کارگران ساختمان ظاهرا ایرانی نیست و اگر هم هستن به دیدگاه دولت مداران خرج ومخارج ندارن و پیر نمیشن واگر بشن خدا روزی بهشون میده ما کارگران هم مثل شما زن بچه داریم انتظاری که خانواده های شما دارن زن بچه ما هم دارن خودتون میگین بنی ادم عضای یک دیگران ولی به ولله شعار میدین وثابت شده که این فقد شعاره یکی نیست به این اقایون بگه ما هم به بیمه تامین اجتماعی نیاز داریم بچه ما هم مریض میشه ولله ما همه پیر میشیم ونیاز به بازنشستگی داریم اگه کسی صدای ما را نیشنوه حرف ما را به مجلس برسونه به جای این همه هزینه تو کشورای همسایه به فکر ما ملت بد بخت باشین ایا این حق ما نیست ایا ما گناه کاریم تو ایران متولد شدیم
Iran (Islamic Republic of)
مهدی
۰۴:۰۵ ۱۷ دی ۱۴۰۰
خدایا خودت کمکم بکن چهار سال منتظر جواب از طرف سازمان بیمه هستم ممنون میشم
Finland
سیدحسن میری عبدالله آبادی
۱۵:۲۷ ۰۷ دی ۱۴۰۰
پرونده پزشک قانونی دارم
Finland
سیدحسن میری عبدالله آبادی
۱۵:۲۶ ۰۷ دی ۱۴۰۰
سلام خداخیرتان بدهد برای خالی نبودن سطرهای سایتتون اطلاعیه وابلاغیه میدهید اینجانب بعداز24سال کارکردن دریغ از یک روز بیمه دراین چندسال چندماه قبل از کرونا نصاب ایزوگام بودم وبخاطر حادثه درمحل کار دست چپم مصدوم شدوکلا ازکارافتاده وخونه نشین شدم ومنبع درامد دیگری ندارم وهمسرم بخاطر بیکاری اینجانب بعداز 24سال زندگی مشترک با سه فرزند درخواست طلاق داده والان موندم چه خاکی بسرم بریزم ش م6449789816ش ت05143522094یا09159204998
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۲۲ ۰۸ آذر ۱۴۰۰
پدر من50ساله جوشکاره (تو استانمون هم معروفه)چند سال پیش اقدام کرد که خودش رو بیمه کنه،اونقدر امروز و فردا کردن که قیدش رو زد
هستند افرادی که هیچ مهارتی ندارند اما بیمه تامین اجتماعی هستند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۵۴ ۰۸ آذر ۱۴۰۰
لطف کنین فقط ۳ مورد از وعده هایی رو که تا به امروز به نفع مردم انجام دادین رو بنوییید . فقط ۳ مورد.
Iran (Islamic Republic of)
علی*
۰۸:۱۰ ۰۸ آذر ۱۴۰۰
از وعده های محقق شده بگید ؟؟ دقیقا هیییییییچ !
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۰۲ ۰۸ آذر ۱۴۰۰
سلام..روزی خواهد آمد که اه ما کارگران و زن .فرزندمان دمان .....خواهد گرفت..تمام بدبختی دولت از روزی شروع شد که مملکت رو به کارمندی حقوق بگیری آوردن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۲۰ ۰۸ آذر ۱۴۰۰
خیلی مطلب درستی گفتی صدوده ساله که این وضع درست شده .‌کارمندان خدمات خیلی ضعیفی انجام میدهند و هیچ مسئولیتی هم ندارند وتا نوه و نتیجه هم همه خوشبحال وتامین هستند ، بیشتر انها خرج دولت را بالا می‌برند . امیدوارم که بیشترشان دور کار و خانه نشین شوند .
آخرین اخبار