به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، هفته گذشته بود که در مجلس نحوه چگونگی تدریس ادبیات زبانهای قومی و محلی در مناطق مختلف کشور مورد بحث و بررسی قرار گرفت و بنا شد تا در نحوه اموزش این زبانها با همکاری آموزش و پرورش تجدید نظر صورت بگیرد و حتی علیرضا منادی رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس اعلام کرد که جزئیات این طرح در جلسات آتی کمیسیون بررسی خواهد شد.
همچنین در کنار این موضوع اصل ۱۵ قانون اساسی صراحتا اعلام میکند «زبان و خط رسمی و مشترک مردم ایران فارسی است. اسناد و مکاتبات و متون رسمی و کتب درسی باید با این زبان و خط باشد، ولی استفاده از زبانهای محلی و قومی در مطبوعات و رسانههای گروهی و تدریس ادبیات آنها در مدارس، در کنار زبان فارسی آزاد است.»
در همین مورد حسن ملکی رئیس سازمان پژوهش و برنامهریزی آموزشی به خبرنگار باشگاه باشگاه خبرنگاران جوان گفت که براساس همین اصل قانون اساسی در تعلیم و تربیت رسمی مجاز نیستیم غیر از زبان پارسی، زبان سایر اقوام را آموزش دهیم.
او ادامه داد: البته زبانهای اقوام مختلف کشور را معرفی میکنیم، اما با توجه به اصل یاد شده در قانون اساسی در بحث رسانهها و روزنامهها که به تعلیم و تربیت رسمی مربوط نمیشود این موارد میتوانند، مطرح شوند.
رئیس سازمان پژوهش و برنامهریزی آموزشی بیان کرد: ادبیات اقوام را در هر قومی آموزش میدهیم و در سازمان پژوهش در دروسی مانند استان ناسی و زبان و ادبیات فارسی به معرفی زبانها پرداختهایم البته به هیچ وجه تکلیفی نداریم تا برای آموزش از این زبانها بهره بگیریم.
انتهای پیام/
با احترام به زبانهای مختلف
در کنار زبان ملی
اقوام محترمن ولی زبان رسمی آموزش فارسی هست
نه ،
شاید به خاطر تفاوت مذهب به جای درس دینی و اجتماعی کتاب دیگری تدریس شود ،
اما زبان فارسی جایگزین نخواهد شد .
باید فاتحه ایران رو خوند با این طرح
آدم به عقل مسئولین شک میکنه
مواظب باشید.
لطفا جرقه ی تفرقه افکنی و تجزیه طلبی را با اموزش زبان های مختلف روشن نکنید
لطفا جرقه ی تفرقه افکنی و تجزیه طلبی را با اموزش زبان های مختلف روشن نکنید
پاینده ایران