مدیر امور زراعت جهاد کشاورزی استان اصفهان گفت: سطح زیرکشت سیب زمینی کشت اول امسال استان اصفهان حدود دو هزار و ۶٠٠ هکتار است که نسبت به سال گذشته حدود ٨٠٠ تا ٩٠٠ هکتار کاهش پیدا کرده است.

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان، پیمان فیروزنیا، مدیر امور زراعت جهاد کشاورزی استان اصفهان گفت: در استان اصفهان دو تاریخ برای کشت سیب زمینی وجود دارد کشت اول حدوداً در اوایل اسفند انجام شده و در خرداد برداشت می شود، این کشت بیشتر در حوزه مرکزی استان در شهرستان های اصفهان، فلاورجان، مبارکه، خمینی شهر و لنجان انجام می شود.

مدیر امور زراعت عنوان کرد: سطح زیرکشت سیب زمینیِ کشت اول امسال حدود دو هزار و ۶٠٠ هکتار است که نسبت به سال گذشته حدود ٨٠٠ تا ٩٠٠ هکتار کاهش پیدا کرده و علت آن کاهش منابع آبی در اثر کاهش بارندگی، جاری نبودن آب در رودخانه و همچنین خشکسالی است.

فیروزنیا بیان کرد: عمده سیب زمینی استان اصفهان در کشت دوم بعمل می آید زمان کشت آن از ابتدای تابستان یا اواخر بهار آغاز شده و در پاییز به برداشت می رسد، کشت دوم عمدتا توسط شهرستان های سردسیر مانند فریدن، فریدونشهر، چادگان، سمیرم و بوئین میاندشت انجام می شود.

وی افزود: امسال در کشت دوم حدودا برای ١١ هزار و ۴٠٠ هکتار از مزارع سیب زمینی برنامه داشتیم که نزدیک به ١١ هزار هکتار آن اجرایی شد و نسبت به سال گذشته حدود ٨٠٠ هکتار کاهش سطح زیر کشت دارد و برآورد ما این است که حدود ٣٢٠ هزار تن تولید سیب زمینی کشت دوم استان باشد.

مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان تصریح کرد: امسال تنوع کشت در مناطق سردسیر افزایش داشته، کشاورزان از کشت تک محصولی خارج شده اند، منابع آبی این مناطق دچار مشکل و محدودیت شده و همچنین سال گذشته، سیب زمینی، قیمت مناسبی برای عرضه نداشت.

پیمان فیروزنیا گفت: این عوامل باعث شد کشاورزان نسبت به تغییر کشت اقدام کنند و سطح زیر کشت سیب زمینی کاهش پیدا کرد، برآورد ما این است که امسال ١٠ هزار و ۶٠٠ هکتار سطح زیر کشت سیب زمینیِ کشت دوم باشد.

فیروزنیا با اشاره به اینکه در حال حاضر تمام مزارع سیب زمینی برداشت محصول کرده اند، ادامه داد: در حال حاضر به دلیل وجود خشکسالی که در کل کشور وجود دارد نسبت به سال گذشته تا حدودی کاهش سطح زیر کشت سیب زمینی در کل کشور را داشتیم.

وی افزود: قیمت تضمینی و حمایتی سیب زمینی برای کشت پاییزه امسال ٨۴٠٠ ریال است ولی باتوجه به اینکه سیب زمینی حدود سه هزار و ۵۰۰ تا چهار هزار و ۵۰۰ تومان از کشاورز خریداری می شود، نیازی نیست برای خرید حمایتی وارد عمل شویم.

پیمان فیروزنیا اذعان کرد: با توجه به کاهش سطح زیر کشت در کل کشور و محدودیت هایی که وجود دارد بعید می دانم قیمت سیب زمینی امسال به قیمت تضمینی برسد و دور از انتظار است ضرورتی ایجاد شود تا خرید حمایتی انجام دهیم.

مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان گفت: در حال حاضر سیب زمینی در اصفهان، اردبیل و همدان برداشت شده است با توجه با اینکه تا ٣ ماه آینده در جای دیگری سیب زمینی برداشت نمی شود این سیب زمینی ها در انبار و سردخانه کشاورزها ذخیره می شود.

فیروزنیا خاطر نشان کرد: بخشی ازسیب زمینی ذخیره شده به صورت تدریجی به بازار عرضه می شود تا قیمت ها را کنترل کرده و تغییری در قیمت ایجاد نکند همچنین محدودیتی در عرضه بازار پیش نیاید، بخشی از این سیب زمینی ها نیز بعنوان غده بذری سال آینده کشاورزان مورد استفاده قرار می گیرد.

انتهای پیام/ص

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.