بر اساس نتایج یک تحقیق عملی پیرامون "بررسی وضعیت جسمی و روانی سالمندان ایرانی در دوران پاندمی COVID- ۱۹" تنها یک و نیم درصد سالمندان کشور از وضعیت زندگی خود در دوران همه گیری این ویروس راضی هستند.

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان از شهرکرد،  مسعود لطفی زاده عضو هیئت علمی، دانشیار بهداشت جامعه و رئیس مرکز تحقیقات عوامل اجتماعی مؤثر بر سلامت دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد گفت: به دنبال شیوع بیماری طی دو سال اخیر و همه گیری آن در جامعه تحقیق و پژوهش علمی با موضوع " بررسی وضعیت جسمی و روانی سالمندان ایرانی در دوران پاندمی COIVD- ۱۹" انجام و نتایج آن در کنفرانس ملی "کرونا و مولفه های سلامت" ارائه شد.

او افزود: در این تحقیق علمی وضعیت زندگی ۴۶۱ سالمند بالای ۶۵ سال طی دوران شیوع بیماری در ۱۰ استان کشور از طریق تکمیل پرسشنامه استاندارد SQL با کمک اعضای هیئت علمی دانشگاه‌های مختلف نمونه گیری و مورد بررسی قرار گرفت.

عضو هیئت علمی و دانشیار بهداشت جامعه دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد با بیان اینکه میانگین سن افراد مورد مطالعه ۷۰.۴۶ سال بود افزود: در این پژوهش علمی بیش از ۷۰ درصد افراد مورد بررسی ساکن شهر و مابقی در روستاها بودند، و ۴۸.۸ درصد افراد مورد مطالعه را زنان و ۵۱.۲ درصد را مردان تشکیل داده‌اند.

رئیس مرکز تحقیقات عوامل اجتماعی مؤثر بر سلامت دانشگاه در تشریح نتایج این تحقیق گفت: در این بررسی علمی بیش از ۱۶ درصد سالمندان در دوران شیوع COVID- ۱۹ برای انجام کارهای روزمره کاملا وابسته به افراد دیگر و نیازمند کمک بودند.

لطفی زاده ادامه داد: همچنین زنان بیش از دو برابر مردان نیازمند کمک جدی دیگران در انجام فعالیت‌های روزمره بوده اند.

او یادآور شد: در این تحقیق علمی پژوهشی، دو متغیر روانی و جسمانی با سطح تحصیلات، جنس(زن و مرد)، محل سکونت و شغل رابطه معناداری داشته است بطوری که میانگین نمره مؤلفه روانی ۷.۱۹ در این گزارش، متاسفانه بیانگر وضعیت نامطلوب سلامت روانی سالمندان در این برهه زمانی است.

لطفی زاده خاطرنشان کرد: همچنین میانگین مولفه های جسمانی ۱۶ اعلام شد که نشانگر وضعیت نه‌چندان خوب سالمندان به لحاظ جسمانی می باشد.

او افزود: نتایج تحقیقات بیانگر آن است که تنها یک و نیم درصد سالمندان کشور از وضعیت زندگی خود در دوران همه گیری ویروس COVID- ۱۹ راضی هستند و وضعیت زندگی خود را "خیلی خوب" ارزیابی کرده اند.


بیشتر بخوانید


لطفی زاده تصریح کرد: براساس مطالعات صورت گرفته زنان سالمند بیش از مردان سالمند پایبند به رعایت فاصله گذاری اجتماعی بودند، همچنین زنان به دلیل مشکلات روانی ناشی از اپیدمی کووید ۱۹ مشکلاتی همچون کم غذا خوردن، کم تحرکی و عدم رضایت از زندگی را بیش از آقای تجربه کردند.

او در پایان گفت: بر اساس تحقیقات و پژوهش های علمی، وضعیت نامطلوب سالمندان به ویژه در شرایط اپیدمی COVID- ۱۹ نیاز توجه بیشتر به این قشر از جامعه را به طور جدی آشکار می‌کند.

انتهای پیام/خ

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار