محرومیت مناطق روستایی از لوله کشی و پایداری آب شرب حکایت غم انگیزی است که سال‌های زیادی مسئولان آن را به کرات شنیده اند.

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان از یاسوج، می‌گویند آب مایه حیات است برای هر جانداری که روی این کره خاکی زندگی می‌کند، یعنی بدون آب هیچ موجودی نمی‌تواند زنده بماند، شاید بدون خوردن غذا‌ها و میوه‌ها بتوان چندروزی دوام آورد، ولی بدون آب هرگز...

اهمیت آب را همه خوب می‌دانند، اما هنوز هم در دل کوهستان، در نزدیکی چشمه‌ها و رودخانه ها، مردمانی زندگی می‌کنند و هنوز هم پس از طلوع آفتاب و آغاز یک روز دیگر، دبه‌ها بر دست و بر دوش یا بسته بر خورجین چهارپایان از دل کوه می‌گذرند، پا بر روی سنگ‌ها می‌گذارند و خطرات گوناگون را به جان می‌خرند تا از منبع آب که تحفه آن سهم ۵ روستا است، بیاورند.

اهالی روستای بید انجیر، زندگی غریبانه‌ای دارند، نگهبانان دشت و کوه هستند، ولی از لوله کشی آب و آب شرب سالم که از ضروریات و امکانات اولیه محسوب می‌شوند، محروم هستند، تنها امیدشان منبع آبی است که در آن دوردست‌ها جا خشک کرده و شبانه روز شاهد تجمع مردم در اطراف است، این منبع ذخیره آب که بی منت می‌بخشد، همان لحظه‌ای که دبه‌های آب تا خرخره پر می‌شوند و پس از رسیدن به خانه ها، لب‌های تشنه کوچک و بزرگ را‌ تر کنند.

ماجرای مذکور حکایت روز‌های زندگی شایان و علی نوجوانان ساکن این روستا هستند که هر روز با طی کردن مسیری طولانی و سخت گذر و پس از پر کردن دبه ها، آب همان مایه حیات را به خانه می‌برند، این در حالی است که آب رودخانه مارون بی توقف از آنجا عبور می‌کند.

سختی رعایت کردن نکات بهداشتی با توجه به شیوع بیماری کرونا و دشوار بودن دسترسی به آب گلایه مشترک اهالی بید انجیر است، اما مسئولان می‌گویند مشکلات زیادی برای اجرای عملیات آبرسانی به روستا‌های این منطقه وجود دارد.

اهالی بید انجیر؛ تشنگان سر چشمه/ مردمی که ارابه آهنینی برای سلامتشان کمین کرده است

پروژه آبرسانی به بیدانجیر تشنه ۵ میلیارد تومان اعتبار

مرادی، معاون مهندسی و توسعه آب و فاضلاب استان کهگیلویه و بویراحمد گفت: برای تامین آب آشامیدنی روستا‌های تل سیاه، چال باغ، اندرون، آبریز و آبچنار ۵ میلیارد تومان اعتبار نیاز است که امیدواریم با تامین بودجه اهالی روستا‌های مذکور از نعمت آب شرب سالم و پایدار بهره‌مند شوند.

او افزود: در تلاش هستیم عملیات اجرایی پروژه آبرسانی به بید انجیر را در سال ۱۴۰۰ آغاز کنیم، ولی برای تکمیل پروژه به اعتبار نیاز داریم که از اعتبارات و بودجه سال ۱۴۰۱ استفاده خواهیم کرد تا بتوانیم هرچه سریع تر به مشکلات مردم در زمینه تامین آب پایان دهیم.

ارابه آهنین (جره) در کمین سلامت اهالی بید انجیر

مشکلات اهالی بید انجیر یکی و دوتا نیست، از طرفی آب شرب سالم و پایدار از آن‌ها دریغ می‌شود و از سویی دیگر برای حفظ خود از خطر غرق شدگی از آب‌های خروشان که بر خلاف سخاوت و بخشندگی، گاهی نامهربان می‌شوند، فرار می‌کنند، گویی کابوس استفاده از ارابه آهنین در روستای بیدانجیر در بخش سرفاریاب بار‌ها و بار‌ها در حال تکرار است که استفاده از آن پایان نامعلومی دارد، یا جان سالم به در می‌بری، یا در رودخانه سقوط می‌کنی، شاید هم به جرم زندگی در منطقه‌ای محروم که انگار حق بهره مندی از امکانات اولیه و ضروری مثل پل را ندارد، انگشتان دست را از دست دهی و تا پایان عمر غم معلولیت را به دوش بکشی.

اگرچه شاید وقوع این اتفاقات دور از ذهن باشد، ولی حدود ۳۰ تن از اهالی روستای بیدانجیر سال هاست که به دلیل قطع یک یا چند انگشت دست، هر روز خاطره تلخ استفاده از این ارابه آهنین را مرور می‌کنند و تا پایان عمر باید آن را تداعی کنند، ولی نمی‌توانند گریبان مسئول یا مسئولانی که در احداث پل کمکاری کرده اند را بگیرند.

البته نباید بازگو کردن سایر مشکلات نظیر ترک تحصیل دانش آموزانی که شاید روز‌هایی رویای زیبای تحصیل در رشته‌های مختلف تحصیلی را می‌دیدند و برنامه ریزی کرده بودند که دکتر، مهندس، معلم و... شوند را فراموش کرد، زیرا مدرسه در محل زندگی نیست و وحشت سقوط در رودخانه مارون یا قطع انگشتان بخاطر نامهربانی ارابه آهنین آن‌ها را وادار به عقب نشینی کرده است.

اگر افراد بخواهند با خودرو به این روستا بروند، باید از شهر سرفاریاب خطر طی کردن مسیری کوهستانی؛ خاکی و سنگلاخی که از یک طرف کوه های سر به فلک کشیده آن‌ها را محاصره کرده و در سویی دیگر دره‌ها دهان باز کرده اند تا هر جنبده‌ای را ببلعند را حدود یک ساعت و۳۰ دقیقه آن هم در فصولی که خبری از بارندگی و برف نیست، به جان بخرند.

اهالی بید انجیر؛ تشنگان سر چشمه/ مردمی که ارابه آهنینی برای سلامتشان کمین کرده است

تامین اعتبار، گره گشای مشکل تردد اهالی بید انجیر

جانی پور مدیر کل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای استان کهگیلویه و بویراحمد بیان داشت: براساس برآورد‌های انجام شده از مسیر روستای بید انجیر در بخش سرفاریاب، حدود ۳۰ میلیارد تومان اعتبار برای تکمیل جاده نیاز دارد، این در حالی است که مجموع اعتبار‌ها موجود در حوزه راه‌ها در این بخش کمتر از ۱۰ میلیارد تومان است.

او افزود: مسئولان در حوزه راهداری و حمل و نقل جاده‌ای در تلاش هستیم تا پایان سه ماهه اول سال ۱۴۰۱ نسبت به احداث و نصب پل عابر پیاده جهت سهولت تردد اهالی بید انجیر اقدام کنیم

منطقه بید انجیر سرفاریاب حدود ۴۰۰ تن جمعیت دارد که شب‌ها را به امید رسیدن به روز‌های بهتر زندگی و بهره مندی از امکانات به صبح می‌رسانند.

اهالی بید انجیر؛ تشنگان سر چشمه/ مردمی که ارابه آهنینی برای سلامتشان کمین کرده است

انتهای پیام/س

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.