به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، ارکیده حیدر نژاد معاون آموزشی مؤسسه آموزش و ترویج کشاورزی وابسته به وزارت جهاد کشاورزی در حاشیه برگزاری مراسم بازگشایی آموزش حضوری هنرستان شبانه روزی دخترانه کشاورزی فدک بیان کرد: موفقیتهای سیاست های توسعه پایدار کشاورزی در گرو جذب و حفظ کشاورزان و جوانان روستایی و عشایری برای ماموریت در این بخش است.
او تصریح کرد: با توجه به آمار ارائه شده در ۱۴ سال گذشته سهم اشتغال مستقیم در بخش کشاورزی از سهم اشتغال کل کشور روند نزولی داشته و جمعیت حدود ۴ میلیون نفری بهرهبرداران بخش کشاورزی رو به افزایش سن است.
حیدر نژاد ادامه داد: برای پیشگیری از مشکلات سالهای آینده در سازمان تحقیقات و آموزش و ترویج جهاد کشاورزی و موسسه آموزش و ترویج مطالعات و بررسی های متعددی انجام شد که طرحی با عنوان طرح تربیت کشاورزان آینده ایران تدوین شد.
معاون آموزشی مؤسسه آموزش و ترویج کشاورزی وابسته به وزارت جهاد کشاورزی افزود: مهیاسازی، جوانگرایی و توانمندسازی جوانان به منظور ورود به بخش کشاورزی در اولویت این طرح قرار گرفته است و مخاطبان این طرح روستازادگان، جوانان و نوجوانان با انگیزه و علاقمند به حرفه کشاورزی، دانشآموزان و دانشآموختگان مقطع متوسطه کشاورزی، دانشجویان و دانشآموختگان آموزشهای عالی نظری و مهارتی کشاورزی هستند که ضامن آینده کشاورزی کشور هستند.
او اضافه کرد: جذب این افراد به مشاغل کشاورزی اعم از مشاغل سنتی، نوین و نوپا نیازمند سرمایهگذاری اشتغالزایی مناسب با آمایش سرزمین در بخش کشاورزی، ایجاد جذابیت در مشاغل کشاورزی، توسعه کشاورزی مدرن، علمی و اقتصادی و بهرهور است.حیدر نژاد اظهار کرد: حدود ۱۵۰ هنرستان کشاورزی در کشور مشغول به فعالیت هستند که برای تحقق سیاستگذاریهای طرح «تربیت کشاورزان آینده ایران» راهاندازی شدهاند؛ تعداد این هنرستانها طی دو سال گذشته افزایش یافته است.
او گفت: از این تعداد ۴۰ هنرستان متعلق به وزارت جهاد کشاورزی است و هشت هنرستان در سال ۱۳۹۸ تاسیس شد و در سالهای ۱۳۹۹ و ۱۴۰۰، تعداد آن ها به ترتیب به ۲۴ و در نهایت ۴۰ واحد رسید.
معاون آموزشی مؤسسه آموزش و ترویج کشاورزی وابسته به وزارت جهاد کشاورزی بیان کرد: هنرستان فدک در استان فارس اول آذرماه به عنوان نخستین هنرستان دخترانه وابسته به وزارت کشاورزی و چهارمین هنرستان کشاورزی در کل کشور آموزشهای خود را به صورت حضوری آغاز کرد.
حیدر نژاد تصریح کرد: هنرستان شبانهروزی دخترانه فدک شیراز سال ۱۳۹۹ تأسیس و موفق به جذب ۲۸ دانش آموز و هنرجوی دختر در رشته فنی حرفه ای صنایع غذایی شد که این تعداد در سال تحصیلی جاری به ۱۱۴ دانش آموز در سه رشته افزایش یافته است.
او ادامه داد: در حال حاضر ۳۵ نفر در پایه دهم رشته صنایع غذایی، ۳۵ نفر در رشته تولید و پرورش گل و گیاهان زمینی، ۱۶ نفر در رشته تولید گیاهان دارویی مشغول به تحصیل هستند و این هنرستان در دو پایه دهم و یازدهم در حال فعالیت است.
معاون آموزشی مؤسسه آموزش و ترویج کشاورزی وابسته به وزارت جهاد کشاورزی افزود: با نیازسنجی انجام شده در استان فارس،شهرستان جهرم ظرفیت بسیار خوبی برای راه اندازی هنرستان دخترانه دارد که انتظار می رود در سالهای آینده شاهد تأسیس هنرستان در این شهرستان باشیم.
او اضافه کرد: امسال ما تمام تلاش خود را به کار گرفتیم تا تعداد هنرستان های دخترانه را توسعه دهیم همچنان که امسال در گیلان و شهرستان بابلسر در استان مازندران هم هنرستان های دخترانه را راهاندازی کردیم.
حیدر نژاد اظهار کرد: در سال های آینده مهمترین هدف ما افزایش کیفی هنرستانها، بروزرسانی رشتههای کاردانش و مناسب کردن این رشته ها با بازار کار جدید است.
معاون آموزشی مؤسسه آموزش و ترویج کشاورزی وابسته به وزارت جهاد کشاورزی گفت: این هنرستانها، هسته اولیه طرح تربیت کشاورزان آینده ایران هستند و هدف ما این است که دانش و مهارت لازم برای ورود به مشاغل زنجیره ارزش کشاورزی به نوجوانان و جوانان آموزش داده شود و آنها را برای ورود به فعالیت در بخش کشاورزی آماده و مهیا کنیم.
او بیان کرد: در بخش آموزش عالی نیز شرایط برای هنرجویان در این رشته فراهم است که هم اکنون در دانشگاه های مختلف کشور از حدود ۳۳ رشته کاردانش کشاورزی بهره میبریم.
حیدر نژاد تصریح کرد: با اجرای کامل طرح تربیت کشاورزان آینده ایران در سال آینده بتوانیم نیروی کار دانش بنیان و کارآمد را وارد عرصه کشاورزی کنیم و همچنان این بخش کشاورزی را پویا و فعال نگه داریم.
معاون آموزشی مؤسسه آموزش و ترویج وزارت جهاد کشاورزی ادامه داد: در سال ۱۳۷۱ بر اساس مصوبه هیات وزیران برخی از وزارت خانه ها از جمله وزارت جهاد کشاورزی مکلف شدند که در زمینه آموزش های رسمی کاردانش با آموزش و پرورش همکاری کنند و تا ۵۰ درصد امکانات و ظرفیتهای مراکز آموزشی خود را در اختیار پرورش و آموزش هنرجویان کاردانش بگذارند.
منبع: ایرنا
انتهای پیام/ت