به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان از رشت، منصور سربازی، معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی حفاظت محیط زیست گیلان گفت: متاسفانه شاهد آلوده شدن بیشتر تالابها، آببندانها و آبگیرهای استان به گیاه مهاجم و غیربومی سنبل آبی نسبت به سالهای گذشته هستیم.
مردم با خرید و فروش این گیاه و نگهداری آن در خانه به عنوان یک گیاه زینتی پس از مدتی آنها را در پهنههای آبی استان رها میکنند و این گیاه نیز با توجه به قدرت تکثیر غیرجنسیاش در مدت زمان کوتاه تکثیر میشود و قادر است ظرف مدت دو هفته حجم تودهاش را دوبرابر کند.
او افزود: در حال حاضر بسیاری از مکانهای جدید آلوده، پهنههای آبی تفریحی استان هستند و مشخص است.
همشهریانی که برای گردش به این مناطق رفتهاند، سنبلهای آبی را از روی ناآگاهی و شاید هم از سر دلسوزی در اکوسیستمهای آبی رهاسازی کردهاند.
معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی حفاظت محیط زیست گیلان گفت: خرید و فروش این گیاه مهاجم و غیربومی که ریشه و اصالتی از آمریکای جنوبی دارد، ممنوع است و مردم میبایست با عدم خرید، تکثیر و رها کردن آن در طبیعت موجب آلوده شدن تعداد بیشتری ازاکوسیستمهای آبی استان نشوند.
سربازی تصریح کرد: مقابله با سنبل آبی کار هزینه بر و طولانی مدت است، زیرا بذرهای این گیاه قادر است بین ۱۵ تا ۲۸ سال در خاک زنده بماند.
سنبل آبی یک گیاه زینتی است که از سال ۱۳۹۰ وارد اکوسیستمهای آبی استان شده و بهترین شیوه مبارزه با آن روش مکانیکی (جمعآوری دستی یا با ماشین) است و شهروندان به محض مشاهده این گیاه آن را از آب خارج و در مکان مناسب در همان محدوده از تالاب دفع نمایند.
سنبل آبی غیرسمی و غیرسرطان زا است و گزارشهای منتشر شده در خصوص سمی و سرطانزا بودن این گیاه درست نمیباشد.
انتهای پیام/م.ی