هنجارشکنی گردشگر اوکراینی در محوطه ممنوعه چغازنبیل/همه ما در حفاظت از آثار تاریخی مسئولیم

رفتار یک گردشگر اوکراینی در بازدید از چغازنبیل که بدون توجه به سابقه تاریخی آن با عبور از حصار کشی‌ها اقدام به رقصیدن روی دیوار‌ها کرد، انتقاداتی به همراه داشت.

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان از اهواز، روز گذشته یک گردشگر اوکراینی در بازدید از چغازنبیل پس از بالا رفتن از یک اثر تاریخی اقدام به رقصیدن بر روی آن کرده و فیلم خود را در شبکه‌های اجتماعی منتشر می‌کند که این رویداد با واکنش کاربران شبکه‌های اجتماعی مواجه شد.

اگر چه این قبیل رفتار‌ها از سوی گردشگران خارجی که آشنایی و یا اطلاعات کمی در مورد کشور مقصد دارند می‌تواند قابل بخشش باشد، اما سکوت متولیان فرهنگ در برابر این مسئله نشان از بی‌ارزش کردن تاریخ چندین هزار ساله عیلامی است.

عاطفه رشنو مدیر میراث جهانی چغازنبیل و هفت تپه در این رابطه می‌گوید که با توجه به نصب دوربین‌ها در محوطه تاریخی در حال بررسی زمان وقوع این حادثه تا حصول نتیجه است.

او با ابراز تاسف از اینکه این جهانگرد یک اثر چند هزارساله تاریخی را ببیند و بدون توجه به ارزش آن چنین حاشیه‌ای را ایجاد کند، افزود: در سایت فرهنگی چغازنبیل ما منشور بازدید وجود دارد که در این منشور رعایت شئونات اسلامی و حفاظت از سایت به زبان گرافیکی، فارسی و انگلیسی درج شده است.

مدیر میراث جهانی چغازنبیل و هفت تپه بیان کرد: تا آنجایی که امکان دارد اطراف این آثار تاریخی را حصار کشی کردیم و علاوه بر آن تابلو‌هایی مبنی بر اینکه به آثار دست نزنید در محل نصب شده است.

رشنو با بیان اینکه وقتی پیرامون آثار تاریخی را میله کوبی و رسیمان کشیدیم، مسیری که گردشگر می‌تواند از آن عبور کند مشخص شده است که کجا است، اظهار داشت: گردشگر اوکراینی بدون توجه به موانعی که در سایت وجود دارد از ریسمان عبور کرده و وارد منطقه ممنوعه گردشگری شده است.

او افزود: از همه بدتر، از اثر تاریخی بالا رفته و به کاری که کرده افتخار کرده است (رقص روی سکوی تاریخی) و ویدئو خود را در شبکه‌های اجتماعی وایرال کرده است.

رشنو با تاکید بر اینکه مردم باید فرهنگ بازدید از یک ثروت فرهنگی را داشته باشند، بیان کرد: قطعاً این پیشامد برای بنده که حفاظت گر آن سایت هستم اتفاق بسیار دردناکی است.

او با اشاره به قوانینی که در سایت‌های جهانی وجود دارد و باید مورد احترام گردشگران قرار بگیرد، گفت: در حال تکمیل مستندات برای اقدام از طریق امور بین الملل وزارت امور خارجه هستیم چرا بنده شخصاً نمی‌توانم اقدامی را انجام بدهم.

رشنو با بیان اینکه آثار تاریخی به ویژه آثار جهانی متعلق به شخص یا ارگان خاصی نیست، عنوان کرد: تفاوتی ندارد ما به بازدید از آثار کدام کشور، قوم و یا منطقه‌ای رفته‌ایم همه ما در نگهداری از آثار تاریخی باید نقش و وظیفه داشته باشیم.

منبع: فارس

انتهای پیام/ن

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.