متخصصان بیماری‌های عفونی معتقدند افزایش سرعت واکسیناسیون و ایمنی جمعی ناشی از ابتلا به کرونا، دلایل کاهش آمار فوتی‌ها هستند.

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، پس از هشت ماه آمار فوتی های کرونا دو رقمی شد و روسای بیمارستان ها و متخصصان از تعطیل شدن بعضی بخش های کرونایی بیمارستان ها خبر می دهند. همچنان موارد بستری و ابتلا در کشور مشاهده می شود اما سیر نزولی دارد.

به گفته اپیدمیولوژیست ها و متخصصان، این شرایط شکننده است و در صورت ساده انگاری شیوه نامه های بهداشتی می توان شاهد بروز موج جدید کرونا بود. 

غیرقابل پیش بینی بودن ویروس کرونا و استعداد نمایش جهش های جدید و خطرناک، ایجاب می کند که حتی افرادی که واکسینه شده اند، بر رعایت شیوه نامه های بهداشتی مداومت کنند. 

مسعود یونسیان متخصص اپیدمیولوژی و استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: امروز آمار فوتی های ناشی از ابتلا به کرونا در کشور که نزدیک به دو رقمی شدن بود به زیر ۱۰۰ نفر رسید. امیدواریم این عدد حفظ شود و دیگر به آمار سه رقمی فوتی‌ها برنگردیم و همچنان شاهد آمار رو به کاهش باشیم.

او ادامه داد: ما به دو دلیل پیش‌بینی می کردیم تعداد مرگ و میر کاهش پیدا کند و  دو رقمی شود. یکی اینکه موج پنجم نیز مثل سایر موج‌ها بدون مداخله مسیر خود را طی می‌کرد و ما توقع داشتیم که بالاخره سیر نزولی را در پیش بگیرد و آمار مبتلایان و فوتی ها کاهش پیدا کند.

او بیان کرد: دلیل دومی که این کاهش آمار را تقویت می کند و باعث شد که از ابتدای پیک پنجم، تعداد آمار فوتی ها بسیار کمتر از حد انتظار ما باشد، افزایش سطح ایمنی جامعه بود.

یونسیان افزود: این افزایش سطح ایمنی دو دلیل داشت. یکی اینکه نزدیک به سه چهارم افراد جامعه به تدریج از میانه موج پنجم و تاکنون تجربه آلوده شدن به ویروس را داشتند. چه افرادی که فرم‌های با علامت ویروس را می‌گرفتند و چه افرادی که به فرم‌های کم علامت و یا بدون علامت ویروس مبتلا می‌شدند و این ابتلا  یک ایمنی نسبی در جامعه ایجاد کرد.

او گفت: دلیل بعدی که منجر به ایمنی جامعه شد، افزایش سرعت واکسیناسیون به میزان قابل توجه بود. من معتقدم واکسیناسیون انجام شده در کاهش ابتلا و مرگ و میر جامعه در اوایل موج پنجم تاثیر چندانی نداشتند اما در اواخر این موج تعداد افرادی که دو نوبت واکسن را دریافت کرده بودند، در جامعه افزایش پیدا کرد و این مسئله به کاهش تعداد مرگ و میر کمک چشمگیری کرد.

یونسیان ادامه داد: در اوایل بروز پیک پنجم، جمعیت سالمند بالای ۶۵ سال ما به صورت قابل توجهی واکسینه شده بودند و در آمار‌ها نیز مشاهده شد که نسبت مرگ و میر این رده سنی، پایین‌تر از موج چهارم بود و این مسئله انحصاراً با واکسیناسیون ارتباط مستقیم دارد.

این متخصص اپیدمیولوژی گفت: افرادی که بیماری‌های زمینه‌ای مثل سرطان داشتند یا به بیماری‌های خاص دیگر مبتلا بودند، زودتر از سایر افراد هر دو نوبت واکسن خود را دریافت کرده بودند و تعداد مرگ و میر در این گروه نیز به صورت چشمگیری کاهش پیدا کرد. همچنین در سایر رده‌های سنی و همگام با پیشرفت اپیدمی، سرعت واکسیناسیون بالا رفت و در اواخر موج پنجم ما شاهد اثرات مثبت واکسن بودیم.

یونسیان افزود: دو رقمی شدن آمار مرگ و میر کرونایی هم متاثر از ایمنی ناشی از ابتلای قبلی افراد است و هم ناشی از پدیده طبیعی کاهش شدت انتشار ویروس بود.

او ادامه داد: من انتظار داشتم سریعتر از این آمار دو رقمی شود و در کمترین حد خود باقی بماند. علت اینکه این اتفاق زودتر نیفتاد این است که وقتی نوبت واکسن زدن همه افراد جامعه رسید، استقبال تا حدی کاهش یافت. هرچند اکثر جمعیت استقبال کردند و واکسینه شدند و ما توانستیم یکی از کشور‌ها با آمار بسیار خوب در سطح دنیا باشیم. این کاهش استقبال در همه کشور‌های جهان وجود داشت و مختص ایران نبود، اما به دلیل قدرت سرایت پذیری ویروس دلتا، ما دیرتر به آمار دور رقمی رسیدیم و آمار نسبتاً بالایی را در این پیک تجربه کردیم.

استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران ابراز کرد: اگر واکسیناسیون با همین روند ادامه پیدا کند و حدود ۸۵ درصد افرادی که اولین نوبت واکسن خود را دریافت کرده‌اند، نوبت دوم واکسن را نیز دریافت کنند، حتی در صورت بروز پیک جدید دیگر شاهد بروز موج کشنده ویروس نخواهیم بود و صرفاً با ابتلاهای خفیف و نسبتا کم علامت، مواجه می‌شویم و تعداد مرگ و میر بسیار کمی را تجربه می‌کنیم.

واکسیناسیون عمومی

تاثیر افزایش سرعت واکسیناسیون در کاهش آمار ابتلا به کرونا

جمال میرزایی، متخصص بیماری‌های عفونی در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان، در مورد روند کاهشی آمار اطلاعات و فوتی‌های کرونایی بیان کرد: ما انتظار کاهش آمار مرگ و میر را داشتیم و از بهترین دلایل آن می توان به پوشش سراسری واکسیناسیون برای گروه‌های هدف در کشور اشاره کرد.

او بیان کرد: سرعت واکسیناسیون و حجم افرادی که واکسینه شدند، بسیار مطلوب و ایده آل بود و اگر واکسن به صورت قطره چکانی و با سرعت عادی انجام می‌شد، نمی‌توانست تاثیر مفیدی داشته باشد اما اتفاقی که در دو ماه اخیر رقم خورد و منجر به واکسینه شدن تعداد زیادی از افراد مستعد ابتلا شد، باعث کاهش سرعت انتشار بیماری و شدت بیماری در صورت ابتلا به ویروس شد و در نتیجه آمار مرگ و میر کاهش پیدا کرد.

او بیان کرد: واکسیناسیون اصلی‌ترین عاملی است که باعث روند نزولی آمار فوتی‌ها شده است اما این احتمال وجود دارد که در روز‌ها یا ماه‌های آتی، با تغییرات ژنتیکی ویروس و بروز مقاومت نسبت به واکسن‌های تمام دنیا، مجدداً با افزایش آمار ابتلا و مرگ و میر ناشی از کرونا مواجه باشیم.

میرزایی بیان کرد: بهترین اقدام برای افرادی که تا کنون واکسینه شده اند، دریافت واکسن و بهترین اقدام برای افرادی که واکسن را دریافت نکرده اند، رعایت کامل دستورالعمل‌ها و شیوه نامه‌های بهداشتی تا پایان همه گیری کرونا خواهد بود.

میرزایی بیان کرد: این پیش بینی وجود دارد که پیک ششم بروز پیدا کند. چند روز قبل نیز تجربه صعودی شدن آمار و افزایش شهرهای قرمز را داشتیم اما به دلیل افزایش سرعت واکسیناسیون و ثبت رکورد بیشترین میزان تزریق واکسن در سطح کشور و مداومت مردم بر رعایت شیوه نامه‌های بهداشتی، شاهد کاهش آمار ابتلا و بستری بودیم. باید توجه داشت به دلیل شکننده بودن شرایط با ساده انگاری و عدم رعایت شیوه نامه‌های بهداشتی شاهد بروز موج ششم خواهیم بود.

فوتی های کرونا

کاهش آمار فوتی های کرونا مقطعی است، هوشیار باشیم

حمید سوری، اپیدمیولوژیست در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: وقتی درصد پوشش واکسیناسیون به خصوص در گروه‌های پرخطر روند افزایشی پیدا می‌کند، قطعا چرخش ویروس در جامعه کمتر می‌شود، ولی این چرخش در طول زمان باید خود را اثبات کند تا ما به یقین برسیم که محدود شده است. از نظر اپیدمیولوژیک وقتی پاندمی یک بیماری در یک دوره بیماری بتواند کمتر از یک نفر را مبتلا کند، اپیدمی روند کاهشی پیدا کرده است و این بستگی دارد که چقدر فرد حساس در جامعه وجود داشته باشد و چه افرادی در تماس با فرد حساس قرار دارند.

سوری ادامه داد: مناسب‌ترین کار در جامعه برای کم کردن احتمال ابتلای افراد حساس  در جامعه، واکسیناسیون است که منجر به یک ایمنی طبیعی و سریع در سطح جامعه می شود. همچنین برای کاهش تماس افراد، رعایت فاصله گذاری اجتماعی و استفاده از ماسک توصیه می‌شود. وقتی این دو مولفه در کنار یکدیگر قرار بگیرند و ویروس، جهش قابل توجهی نداشته باشد ما انتظار داریم تا روند کاهشی آمار ابتلا و مرگ و میر را در پیک ببینیم.

او بیان کرد: این کاهش آمار بارقه‌هایی از امید برای اعلام پایان اپیدمی است اما باید توجه داشت که با ساده انگاری، فریب هوشمندی ویروس را نخوریم و مجددا تجربه شرایط پیچیده ناشی از بروز پیک جدید را نداشته باشیم.

سوری گفت: با توجه به اینکه همچنان برخی از شهر‌های ما در وضع قرمز به سر می‌برند و بعضا وارد پیک ششم شده اند، می‌توان این انتظار را داشت که در صورت بی احتیاطی و ساده‌انگاری کشور با پیک ششم مواجه شود.

ویروس دلتا

شدت سرایت جهش دلتا، ایمنی جمعی ناشی از ابتلا را افزایش داد

مهین جمشیدی، متخصص عفونی و استاد گروه بیماری‌های عفونی دانشگاه علوم پزشکی ایران در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان،گفت: روند نزولی آمار ابتلا و فوتی‌های کرونا به صورت یک دفعه‌ای و ناگهانی کاهش پیدا نکرد و ما به تدریج شاهد کاهش این اعداد بودیم و چندین عامل در این کاهش آمار نقش موثری را ایفا کرد.

او ادامه داد: به دلیل شدت واگیرداری و سرایت جهش دلتا، تعداد زیادی از افراد به کرونا مبتلا شدند. این مسئله باعث ایجاد ایمنی جمعی ناشی از ابتلا به ویروس و تشکیل آنتی بادی در افراد شد. دومین علت پوشش بالای واکسیناسیون کرونا در سطح جامع بود که منجر به کاهش میزان موارد شدید بیماری و در نتیجه کاهش آمار مرگ و میر شد.

جمشیدی گفت: در حال حاضر میزان ابتلا، بستری‌ و فوتی‌ها بسیار کاهش پیدا کرده است به طوریکه در چند هفته اخیر ۸ بخش کرونایی ما تعطیل شد. دلیل کاهش چشمگیر آمار،  ایمنی حاصل شده ناشی از اطلاعیه جمعی به کرونایی دلتا و همچنین واکسیناسیون است.

این متخصص بیماری‌های عفونی بیان کرد: وضعیت مطلوب فعلی بسیار شکننده است و درصورت ساده‌انگاری رعایت شیوه نامه‌های بهداشتی احتمال ورود به پیک جدید وجود دارد و احتمال اینکه شدت و آمار ابتلای پیک جدید نسبت به سایر بیمه‌ها کمتر باشد نیز وجود دارد اما به دلیل غیرقابل پیش بینی بودن ویروس کرونا ممکن است با موارد شدید بیماری مواجه باشیم.

او گفت: طبق آمار موارد بستری و مرگ و میر هنوز به صفر نرسیده است و این نشان از شکننده بودن شرایط دارد و باید به راحتی برنامه‌های بهداشتی در راستای کنترل اپیدمی تلاش کرد.

جمشیدی در مورد اهمیت واکسیناسیون گفت: افرادی که تاکنون واکسن را دریافت نکردند در اولین فرصت واکسن را تزریق کنند؛ همچنین افرادی که باید دوز سوم را دریافت کنند باید سریعا اقدام کنند. به افرادی که واکسن را دریافت کردند همچنان باید بر رعایت شیوه نامه‌های بهداشتی مداومت کنند.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۵۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۴۴ ۰۳ آذر ۱۴۰۰
وزارت بهداشت اگر ریگی در کفش ندارد چرا آمار عوارض واکسن را منتشر نمیکند؟ مثلا بگوید از صد و خرده ای نفر تلفات امروز چند نفرشان واکسن زده اند و چند نفر نزده اند!
وارد کردن چندتا کد ملی در سامانه واکسن که کار سختی نیست.
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
ناشناس
۱۸:۵۲ ۰۳ آذر ۱۴۰۰
سامانه رو هم راحت با ثبت احوال دستكارى ميكنن كارى نداره
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۱۵ ۰۲ آذر ۱۴۰۰
باباجان من اینارونگیدشانس که نداریم یهوفردامیبینی300نفریهوفوت کردن://
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۲۳ ۰۲ آذر ۱۴۰۰
پارسال هم دو رقمی شد واکسن هم نبود
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۰۴ ۰۲ آذر ۱۴۰۰
اینکه چیزی نیست. 2 سال پیش که شروع شد امار تک رقمی بود، تازه اون موقع مردم هنوز ماسک نمیزدند!!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۱۹ ۰۲ آذر ۱۴۰۰
هنوز هم پیگیر واگسن برکت هستیم
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
ناشناس
۰۰:۵۴ ۰۲ آذر ۱۴۰۰
مدارس و دانشگاه هارو با كارت واكسيناسيون باز كرديد! كسى كه تا چندماه بخاطر كرونايى كه گرفته نتونه واكسن بزنه تكليفش چيه؟؟؟؟؟ حداقل اموزش مجازى رو نگه ميداشتيد !!!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۳۴ ۰۲ آذر ۱۴۰۰
خب بعد کی باز کنن؟ چون همیشه یه عده هستن که کرونا گرفته باشن و واکسن نزده باشن
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
ناشناس
۱۵:۵۶ ۰۲ آذر ۱۴۰۰
ناشناس. نگفتم باز نكنن. كارت واكسيناسيون و بايد ازاد كنن. روسيه به اون بزرگى و المان به اون بزرگى توى مدارس و دانشگاه ها كارت واكسيناسيون نميخوان
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۰۰ ۰۱ آذر ۱۴۰۰
فقط بگو خدا رو شکر
Iran (Islamic Republic of)
علیرضا
۲۲:۱۹ ۰۱ آذر ۱۴۰۰
بعضی ها رو دیدید از امپول از بچگی میترسیدن هر نوع که باشه فرقی نداره وقتی دکتر بهشون واکسن میزد دادو بیداد میکردن و اونقدر جیغ و داد و هوار میکردن که بابا و مامانشون دست و پاشون رو میگرفت تا واکسن بزنن اونها الان بزرگ شدن ولی بازم از امپول میترسن فرقی نمیکنه چه واکسن کرونا باشه چه واکسن دیگه ای اونها افراد بزدل و ترسو و بدون اعتماد به نفسن بابا میترسن از امپول چرا زورشون میکنین میترسن دیگه
Iran (Islamic Republic of)
محمد
۲۲:۰۴ ۰۱ آذر ۱۴۰۰
چرا موفقیت رو همیشه به دولت نسبت میدین؟ چرا نمیگین مردم هم رعایت میکنن. یعنی مردم هیچ دخالتی نداشتن؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۱۴ ۰۱ آذر ۱۴۰۰
هورااااااا
من که خیلی خوشحالم
الهی که زودتر کاملااااا کرونا از بین بره خلاص شیم
من که دلم برا زندگی عادی قبلی خیلیییی تنگ شده
دانشگاه، مهمونی، جشن، دورهمی. از همه مهمتر بدون ماسک بیرون رفتن
خداکنه زودتر تمام و کمال از شر این مریضی خاص بشیمممممم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۳۷ ۰۲ آذر ۱۴۰۰
اگر ستاد کرونا اطوار جدیدی در نیاره درست میشه
Iran (Islamic Republic of)
علی
۲۱:۰۷ ۰۱ آذر ۱۴۰۰
کشورهای همسایه سه ماه است دو رقمی و یک رقمی شدند ،جواب کسانی که به امیدواهی واکسن داخلی مردند رو باید بدهید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۳۷ ۰۱ آذر ۱۴۰۰
پیک های قبلی هم واکسن نبود که نزولی شد..فقط رعایت پروتکل هاماسک فاصله...اگه نباشه مرگ ومیرزیادمیشه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۲۹ ۰۱ آذر ۱۴۰۰
واکسن ما را از کرونا محافظت می‌کنه اما ما نمی‌دونیم عوارض دراز مدتش چیه و چند سال دیگه بروز پیدا می‌کنه تا الان هیچ دکتری درباره عوارض دراز مدتش توضیح نداده سوال کردم میگن نمیدونیم چند سال دیگه چی بشه نه به واکسن
United States of America
ناشناس
۲۱:۵۱ ۰۱ آذر ۱۴۰۰
بله الان بمیریم که چندسال دیگه نمی ریم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۳۵ ۰۲ آذر ۱۴۰۰
الان نمیمیری ولی چند سال دیگه بر اثر عوارض واکسن میمیری
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۵۴ ۰۲ آذر ۱۴۰۰
آره ویروس مرده و ضعیف شده میخواد چند سال دیگه بشه هیولا بخوردت برو یه کم زیست شناسی بخون اون فایزره که مدلش فرق داره
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۰۶ ۰۳ آذر ۱۴۰۰
هیولا نمیشه میشه سکته قلبی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۲۷ ۰۱ آذر ۱۴۰۰
محاکمه ستاد شبه علمی کرونا
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۱۹ ۰۱ آذر ۱۴۰۰
البته آمارسازی ساختگی هم بی تاثیر نبود!!
United States of America
ناشناس
۲۱:۵۰ ۰۱ آذر ۱۴۰۰
افراد مثل شمایی هم نبودن که انکار کنن آدم باید شک می کرد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۰۲ ۰۱ آذر ۱۴۰۰
نمکی باید محاکمه بشه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۰۷ ۰۱ آذر ۱۴۰۰
چرا
Iran (Islamic Republic of)
نام
۱۱:۱۹ ۰۳ آذر ۱۴۰۰
حداقل بخاطر سستی در انجام وظیفه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۴۳ ۰۱ آذر ۱۴۰۰
کاهش آمار فوتی ها ربطی به واکسیناسیون ندارد. بلکه بعد از واکسیناسیون عمومی تلفات بیشتر شد. الآن هم هوا خوب شده که ابتلا کاهش یافته و به تبع ، فوتی ها هم کم شدن .ضمنا کرونا فقط یه دروغ بزرگه . وزارت بهداشت عامل افزایش مرگ ومیر است
. البته به علت سرماخوردگی های فصلی ، کسانی که بیماری زمینه ای دارن خیلیاشون فوت می کنند . این فوتی ها همیشه بوده منتها اعلام نمیشده ولی از اسفند ماه 98 به بهانه کرونا آمار رو اعلام می کنند و به دلیل واکسیاسیون دسته جمعی و اجباری تلفات هم زیاد شد .
United States of America
ناشناس
۲۱:۴۹ ۰۱ آذر ۱۴۰۰
جان خخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخ تو رو قران علم چیزی رو ندارید چرت و پرت نگید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۲۶ ۰۱ آذر ۱۴۰۰
مگه مجبورید درباره چیزی که علم ندارید نظر بدید؟! چرا هرچی تو کانال واکسن هراس ها می‌بینید کپی میکنید یکم خودتون فکر کنید!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۵۴ ۰۲ آذر ۱۴۰۰
خدا شفاتون بده
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۵۶ ۰۱ آذر ۱۴۰۰
ای کاش خاله ی منم فوت نمیکرد براثر کرونا
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۴۸ ۰۱ آذر ۱۴۰۰
اگه واکسن واقعا موثره چرا اروپا داره تلفات میده
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۲۵ ۰۱ آذر ۱۴۰۰
الان روسیه بیشتر واکسن صادر کرده ولی مردمش تمایلی به زدن واکسن ندارند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۳۱ ۰۱ آذر ۱۴۰۰
می تونی از خودشون بپرسی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۱۱ ۰۱ آذر ۱۴۰۰
چون مطمئن باش اونجا هم هستن کسایی که برا واکسن و ... مقامت میکنن و نمیزنن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۴۱ ۰۲ آذر ۱۴۰۰
اگه واکسن واقعا موثره چرا از بین اونهایی که واکسن زده اند چرا کرونای شدید گرفتند و مردند؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۵۶ ۰۲ آذر ۱۴۰۰
کسانیکه میگن روسیه تشریف بیارن با سند ومدرک بگم چرا تلفات بالا رفته،چون اعتقادی نه به واکسن دارن نه به کرونا ،اکثرا بدون ماسک در مراکز عمومی هستندو...
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۳۹ ۰۳ آذر ۱۴۰۰
وقتی مردم خارجی خودشون به واکسن ساخت کشور خودشون اعتماد و اعتقاد ندارند، ما چرا اعتماد کنیم؟ مگر ما موش آزمایشگاهی هستیم؟!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۴۸ ۰۱ آذر ۱۴۰۰
در پیکهای قبلی هم که واکسن نبود آمار با یک شیب نسبی کاهشی شد، اما اگر واکسن واقعا موثر است پس باید کاهش آمار بصورت زیاد باشد و نمودار یکدفعه سقوط کند ولی اینطور نشد! بنابراین حداقل این است که واکسن بی‌تاثیر است تازه اگر عوارض را در نظر نگیریم.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۵۶ ۰۱ آذر ۱۴۰۰
با 160 تا سرعت هم که بری، بالای 10 متر میری جلو تا وایسی
حرفات تناقض داره
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۲۷ ۰۱ آذر ۱۴۰۰
باید میزان بستری ها رو در نظر بگیرید که خوشبختانه از روزی ۳_۴ هزار بستر ی به زیر هزار رسیدیم در ضمن با توجه به میزان ابتلا تعداد فوتی ها خیلی کم شده، میخوای واکسن نزنی نزن ولی جو نده
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۳۲ ۰۱ آذر ۱۴۰۰
لطفا حرف غیر علمی نزن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۴۱ ۰۳ آذر ۱۴۰۰
دقیقا کجای این حرف غیر منطقی؟ واکسنها باید جلوی ابتلا به بیماری را بگیرند ولی اینکار را نمیکنند و کارایی ندارند. لطفا ماستمالی نکنید.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۴۴ ۰۱ آذر ۱۴۰۰
هیچ ربطی به واکسن نداره .مردم دارن رعایت میکنن و ویروس هم ضعیف شده
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۵۸ ۰۱ آذر ۱۴۰۰
نه بابا
مطمئني؟!
Pakistan
امیر
۱۹:۵۴ ۰۱ آذر ۱۴۰۰
چشاتو باز کن ببین چند نفر ماسک میزنن؟؟ مدارس باز شده در خیلی شهر ها محدودیت ها هم درست اجرا نمیشه عروسی و دوره همی ها هم که ماشالله کم نیست چی آمارو کم کرده پس؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۲۳ ۰۱ آذر ۱۴۰۰
رعایت کردن مردمم دیدیم !!! جوک میگی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۳۱ ۰۱ آذر ۱۴۰۰
حتی کادر درمان هم دیگه تو بیمارستانا ماسک نمی زنن می خوایی یه چند تا بگم بری چک کنی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۱۲ ۰۱ آذر ۱۴۰۰
واقعا که
آدم بعضی کامنتا رو میخونه فکر میکنه ملت بار اولشونه واکسن دیدن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۵۵ ۰۲ آذر ۱۴۰۰
مردم نصف قبلم رعایت نمیکنند
آخرین اخبار