سیگنال‌های وای‌فای حتی اگر روتر از شما دور باشد باز هم قابل دسترسی خواهند بود.

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از ibelieveinsci، سینگال‌های وای فای مثل نور‌های مرئی، نوعی امواج الکترومغناطیسی هستند. امواج الکترومغناطیسی با طول موج در محدوده سیگنال‌های وای‌فای، به همان راحتی که نور از پنجره‌های شیشه‌ای عبور می‌کند از دیوار‌ها نیز عبور می‌کند. یکی از رایج‌ترین مشکلات دنیای مدرن کمبود وای فای است، مخصوصا زمانی که بیشتر از هر چیزی به آن نیاز دارید.

اگر حدود چند دهه پیش در مورد ویژگی‌های وای‌فای با کسی صحبت می کردید، باعث می‌شد مردم شما را دیوانه خطاب کنند. مثل صحبت از وجود فناوری که به شما امکان می‌دهد ویدیو‌ها را به صورت آنلاین تماشا کنید و به‌صورت بی‌سیم به سایر نقاط جهان متصل شوید که قطعا ذهن همه را متحیر می‌کرد.

یکی دیگر از این ویژگی‌ها این است که سیگنال‌های وای‌فای حتی اگر روتر از شما دور باشد می‌توانند به دستگاه مورد نظر وصل باشند، زیرا این سیگنال‌ها از دیوار‌ها و پنجره‌ها عبور می‌کنند. به این معنی که شما می‌توانید با استفاده از وای‌فای در اینترنت گشت و گذار کنید، حتی اگر روتر در اتاق دیگری باشد.

سیگنال‌های وای‌فای

ممکن است این موضوع که نور بر خلاف سیگنال‌های وای‌فای نمی‌تواند از دیوار عبور کند برای شما عجیب به نظر برسد.

تشعشعات الکترومغناطیسی و سیگنال‌های وای‌فای

به طور قطع، اخیرا با تشعشعات الکترومغناطیسی مواجه شده اید. ما دائما توسط این تشعشعات احاطه شده‌ایم. نور مرئی، فناوری بلوتوث، حتی سیگنال‌های وای‌فای و مادون قرمز، انواع مختلف تشعشعات الکترومغناطیسی هستند. از دیدگاه فنی، تشعشع الکترومغناطیسی شکلی از انرژی است که با سرعت نور حرکت می‌کند و بسته به فرکانس یا طول موج آن به امواج رادیویی، مایکروویو، اشعه ماوراء بنفش و ... طبقه بندی می‌شود.

شش نوع اصلی تابش الکترومغناطیسی وجود دارد که هفتمین مورد آن نور مرئی است. امواج رادیویی یکی از آن انواع هستند و فناوری وای‌فای در محدوده فرکانسی آن امواج کار می‌کند. فناوری وای‌فای از امواج رادیویی برای برقراری ارتباط بین دو یا چند دستگاه استفاده می‌کند، و به نسبت میزان داده‌ای که باید ارسال شود، دو فرکانس اصلی ۵ گیگاهرتز یا ۲.۴ گیگاهرتز برای آن وجود دارد. ارسال داده‌های بیشتر در هر ثانیه نیاز به فرکانس بالاتری دارد، بنابراین امواج ۵ گیگاهرتز برای ارسال مقادیر زیادی داده بین دستگاه‌ها استفاده می‌شود.

سیگنال‌های وای فای چگونه از دیوار‌ها عبور می‌کنند؟

هنگامی که امواج الکترومغناطیسی به یک سطح می‌رسند، سه احتمال رخ می‌دهد: ۱) امواج از روی سطح عبور می‌کنند ۲) انعکاس این امواج از سطح ۳) جذب شدن امواج توسط سطح مورد نظر. هنگامی که یک جسم طول موج خاصی از نور مرئی را منعکس می‌کند، رنگ مربوط به آن طول موج به رنگ جسم تبدیل می‌شود.

به عنوان مثال، رنگ سیب قرمز است، زیرا زمانی که نور به سطح آن می‌افتد، طول موج نوری که منعکس می‌کند بیشتر با رنگ قرمز ارتباط دارد. حال سوال دوم این است که چه چیزی باعث جذب، بازتاب یا شکستن یک طول موج خاص از تششعشعات الکترومغناطیسی توسط یک جسم می‌شود؟ پاسخ به این سوال کاملاً به ترکیب بدنه جسم بستگی دارد.

سیگنال‌های وای‌فای

همانطور که می‌دانیم، همه چیز در این جهان از قطعات کوچکی به نام اتم ساخته شده است، اندازه این اتم‌ها و فاصله بین آن‌ها است که تعیین می‌کند آیا این جسم موج خاصی از تابش الکترومغناطیسی را جذب می‌کند یا اجازه عبور از آن را می‌دهد. در مورد نور مرئی وقتی در اتاق خواب خود را می‌بندید، نور بیرون وارد اتاق خواب شما نمی‌شود. به این دلیل که نور مرئی نمی‌تواند از اجسام جامد مانند دیوار‌ها یا درب اتاق خواب شما عبور کند، اما می‌تواند به راحتی از برخی اجسام سخت دیگر مانند شیشه‌های پنجره عبور کند. دقیقاً به همین دلیل است که سیگنال‌های وای‌فای می‌توانند از دیوار‌ها و در‌ها عبور کنند.

همانطور که شیشه‌های پنجره در برابر نور مرئی قابل عبور هستند، دیوار‌ها نیز برای سیگنال‌های وای‌فای قابل عبور هستند، زیرا فرکانس یا طول موج سیگنال‌های وای‌فای باعث می‌شود آن‌ها بتوانند تا حدی به اشیاء جامد نفوذ کنند. اگر دیوار‌ها خیلی ضخیم باشند، سیگنال‌های وای‌فای نمی‌توانند از آن‌ها عبور کنند. همچنین، از آنجایی که سیگنال‌های وای‌فای در هوا حرکت می‌کنند و پراکنده می‌شوند مقداری از قدرت خود را از دست می‌دهند؛ بنابراین اگر یک روتر در داخل اتاقی دارید که با دیوار‌های ضخیم بتنی احاطه شده است، هیچ گیرنده وای‌فای در بیرون نخواهید داشت. به همین ترتیب، اگر روتر در فاصله زیادی از شما قرار داده باشد، دریافت سیگنال‌های وای‌فای روی دستگاه شما مناسب نخواهد بود.


بیشتر بخوانید

والدین و مسئولان بخوانند؛ راهکارهای علمی محافظت از کودکان در برابر امواج


انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۱:۴۴ ۱۳ فروردين ۱۴۰۱
دو نوع موج الکترو مغناطیس داریم یکی مدار باز و دیگری مدار بسته در نوع مدار باز فضای ماده مرده در اثر انرژی تغییر حالت میدهد و چون انرژی قابل تبدیل نیست با همان شکل تا دور دستها منتقل میشود اما در مدار بسته که همان سیم پیچ است جرم ماده وجود دارد و بیشترین انرژی که در همین بخش است قابل انتشار نیست و پس از هر موج دوباره به مدار باز میگردد یا در اهم مدار تبدیل به گرما میشود پس هرچه اهم و ظرفیت جرمی سلف نسبت به موج کمتر باشد راندمان انتشار بالاتر میرود.
ماده مرده جرم ندارد اما انرژی دوست است و قادر به انتقال انرژی موج و جاذبه است بر همین اساس در اطراف ماده و انرژی هم جمع میشود و هر چند جرم ندارد اما میتواند تحت تاثیر انرژی ماده مدارات سنگینه نیرویی همجهت با انرژی ایجاد کند مثلا مغانطیس جرم ندارد اما نیرویی قوی دارد ماده مرده در انرژیهای کم به صورت نیرویی مدارات ذرات را سنگین میکند اما در انرژیهای خیلی زیاد به ماده اضافه شده و با تغییرات هسته ای ماده را سنگینتر میکند