به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان، اصفهانیان رئیس اتحادیه فرش دستباف کاشان درباره قدمت فرشبافی گفت: قدمت فرش کاشان به صفویان و زمان حمله مغول هم میرسد، فرشی در موزه آلبرت لندن است که ۵۰۰ سال قدمت دارد و بافت کاشان است، اما در ۷۰-۸۰ سال اخیر تولید فرش کاشان در طایفههای مختلف رونق گرفت.
او افزود: برای مثال طایفه فرشچیها، اصفهانیانها، عطاییها، طباطباییها و بروجردیها بودند که امروزه از این طایفه دیگر هیچ کس در کار تولید فرش نیست و آن برندهای فرش کاشانی رو به زوال رفت، بنده در خانواده اصفهانیان آخرین بازمانده هستم که کار تولید فرش دستباف را انجام میدهم.
رئیس اتحادیه فرش دستباف کاشان درباره نقشهکشی فرش گفت: بعضی از نقشههایی که استفاده میکنم بالای ۱۰۰ سال قدمت داشته و دیگر کسی در بازار آن را ندارد، بیشتر فرشهایی که تولید میکنم انحصاری برای خودم است و رنگ آمیزی این طرحها را هم من خودم انجام میدهم، چون شخص نقاش هیچ تصوری از نقشه ۱۰۰ سال پیش و سبک رنگآمیزی آن در ذهنش ندارد و تمامی نقطهگذاریها و رنگ آمیزیها را خودم انتخاب میکنم، ولی طرح اصلی آن قدیمی است و امروزه کپی آن طرح را میبافند.
اصفهانیان ویژگیهای منحصر به فرد فرش کاشان را بیان کرد: در منطقه مرکزی ایران که کاشان هم جزو آن به حساب میرود، از گره فارسیباف استفاده میشود اما در مناطق شمال شرقی از گره ترکیباف استفاده میشود، گره فارسیباف فرش کاشان هم تفاوتهایی دارد.
رئیس اتحادیه فرش دستباف کاشان اضافه کرد: اگر شما پشت فرشهای کاشان را نگاه کنید، کاملا حالت مربعهای یک در یک را دارد و منظم است، این به خاطر انتخاب دقیق تار و پودی است که تولیدکنندههای کاشانی انجام میدهند، جنس فرشهای کاشان اکثرا از پشم و کرک است؛ پشم خوب دوام بهتری دارد، ولی کرک زیبایی و جلای بهتری به فرش میدهد.
انتهای پیام/ی