به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان؛ شهرام آدمنژاد معاون حملونقل وزیر راه و شهرسازی در یک برنامه تلویزیونی با بیان اینکه حوزه حملونقل برونشهری جزو اولین حوزههایی بود که شیوه نامههای بهداشتی را که وزارت بهداشت اعلام کرده بود، رعایت کرد و گفت: یکی از مهمترین شیوه نامه های بهداشتی در این بخش استفاده از ظرفیت ۶۰ درصدی ناوگان خود بود که از سال گذشته آن را در دستور کار خود قرار داد.
او ادامه داد: بخش حملونقل برونشهری ظرفیت حداکثری خود را در اختیار وزارت بهداشت قرار داده و این اقدام هم در قالب قانون و هم در قالب مسئولیت اجتماعی خود انجام داد و این اقدامات از جابهجایی کالا که جزو دغدغههای اولیه در کشور بود تا رعایت شیوه نامه های بهداشتی و حملونقلی را انجام داد.
آدم نژاد با بیان اینکه همواره حوزه برونشهری با نظم و ترتیب بیشتر قوانین و مصوباتی را که در بخشهای مختلف اعمال میشود، انجام میدهد، گفت: بهطور مثال در بحث هدفمندسازی یارانهها که در دهه ۸۰ اجرا شد و با تغییر قیمت حاملهای انرژی اولین حوزهای که از تغییر نرخ حاملهای انرژی تحت تاثیر قرار میگرفت این بخش بود. اما به دلیل ساختار و نظارتی که در این حوزه انجام میشد، مشکلی در این حوزه ایجاد نشد.
معاون حمل و نقل وزیر راه و شهرسازی بیان کرد: همواره در طرحهای ملی این بخش بیشتر تحت تاثیر قرار میگیرد، چراکه نظمپذیرتر و قانون پذیرتر است.
او با بیان اینکه در بخش رعایت شیوه نامه های بهداشتی روزانه یکهزار و ۵۴۰ پایانه از جمله پایانه فرودگاهی، پایانه مسافربری، پایانه راهآهن ضدعفونی میشود و ۴۱۰ هزار ناوگان هم بهصورت روزانه ضدعفونی میشوند، تصریح کرد: این اقدام چندین هزار میلیارد تومان برای این بخش هزینهبر است.
آدم نژاد با بیان اینکه از سال گذشته و از ابتدای آبان به افرادی که تست آنها مثبت شده بودند تا ۱۴ روز برای آنها بلیت صادر نمیشود، افزود: این اقدام علاوهبر فاصلهگذاری اجتماعی در بخشهای مختلف حمل و نقلی اجرا شد.
او یادآور شد: از دو تا سه ماه گذشته با توجه به گسترش واکسیناسیون در کشور ما سعی کردیم، تغییراتی را در رعایت شیوه های بهداشتی انجام دهیم بهطوریکه از ابتدای آذرماه در حوزه حملونقل برونشهری برای افرادی که کارت واکسیناسیون داشته و یا تست منفی pcr هفتاد دو ساعت داشته باشند، بلیت صادر میشود.
آدم نژاد اظهار کرد: در حوزه حملونقل بینالمللی هم این اقدام از مدتها پیش اجرا میشود و مسافران برای سفر به کشورهای مختلف باید حتما کارت واکسن همراه خود داشته باشند و مسافران خارجی هم برای سفر به کشور ایران باید علاوه برکارت واکسن، تست منفی ۷۲ ساعته هم همراه خود داشته باشند.
معاون حمل و نقل وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه در پایانههای مرزی هم با همکاری وزارت بهداشت قرارگاهی ایجاد کردیم که کنترلها و قرنطینههای افراد انجام میشود، افزود: این اقدامات با همکاری کامل بهداشت مرزی در پایانههای مرزی انجام میدهیم.
او یادآور شد: از ابتدای آذرماه، محدودیت ساختارها را عوض میکنیم و تمامی سفرهای برونشهری تنها با کارت واکسیناسیون انجام میشود البته برای کسانی که هنوز مهلت دوز دوم آنها نرسیده، مشکلی وجود ندارد و این اقدام در سامانهای که وزارت کشور و وزارت بهداشت طراحی کردهاند، اجرایی میشود. ما سعی داریم از طریق کد ملی این موضوع را انجام دهیم، اما ممکن است در روزهای ابتدایی با مشکلاتی مواجه شود که بنابراین مسافران باید برای تهیه بلیت، کارت واکسن خود را بارگذاری کنند یا کد QR کارت را بارگذاری کنند که البته این موضوع مشمول افراد زیر ۱۲ سال نمیشود.
آدم نژاد با بیان اینکه در چند سال گذشته تعداد ناوگانها کم شده و دولت سعی دارد اقدامات لازم را برای افزایش تعداد ناوگان انجام دهد، گفت: این کم بودن تعداد ناوگان هوایی به دلیل آن است که اقتصاد این بخش خوب نیست و ما مشکل اقتصادی در این بخش داریم.
معاون حمل و نقل وزیر راه و شهرسازی تصریح کرد: در حال حاضر ما برای ۳۰۰ ناوگان هوایی تقاضا داریم، اما متأسفانه تعداد ناوگان فعال ما حدود ۱۵۰ دستگاه است که باید به نیازهای این بخش پاسخ دهد که البته بخشی از این کمبود به دلیل اقتصاد و تحریمهاست و باید اقدامات لازم در این حوزه صورت گیرد.
او با بیان اینکه در چند سال گذشته تعداد ناوگان به این بخش اضافه نشده که بخشی از آنها به دلیل تحریمها است، بیان کرد: وزیر راه و شهرسازی توجه ویژهای به حوزه ناوگان دارد و تصمیماتی هم در این خصوص گرفته شده است، چراکه ما در بخش کامیون ۳۶۰ هزار کامیون بالای ۲۰ سال عمر داریم که باید بهره وری را در این بخش افزایش دهیم.
او درباره قیمت بلیت هواپیما هم گفت: در آبانماه سال گذشته ظرفیت ۶۰ درصدی اعمال شد که قرار شد بعد از چند ماه همزمان با مهلت سالیانه و مطابق با نرخ تورم قیمت بلیت افزایش یابد، امسال هم قیمت بلیت چند درصدی در خرداد ماه افزایش پیدا کرد. در همین زمینه و تصمیم گیری برای قیمت بلیت هواپیما روز گذشته جلسهای با حضور وزیر راه و شهرسازی تشکیل و کاهش قیمت بلیت هواپیما مصوب شد.
معاون حمل و نقل وزیر راه و شهرسازی بیان کرد: در آن جلسه وزیر راه و شهرسازی اعلام کرد که به خاطر مردم کاهش قیمت بلیت انجام شود، اما هنوز میزان این کاهش بلیت مشخص نشده و باید جلسات کارشناسی شده در این زمینه با حضور تشکلها و انجمنها برگزار شود که امیدوار هستیم در روز شنبه این نرخ مشخص شود.
آدم نژاد توضیح داد: در حوزه حملونقل برونشهری هیچ اقدامی بهصورت سرخود و یا چراغخاموش انجام نمیشود؛ چراکه نظارت در این بخش بهصورت کامل وجود دارد و ما امیدوار هستیم که همزمان با ۱۰۰ درصد شدن ظرفیت ناوگان هوایی از ابتدای آذر ماه قیمت بلیت کاهش یابد.
او با بیان اینکه تا ابتدای آذرماه تمامی ناوگان حملونقل موظف هستند که فاصلهگذاری اجتماعی را رعایت کنند، گفت: البته در یک ماه پیش به دلیل آنکه مشکلی در برخی از سفرها ایجاد شد، یک هفته از وزارت بهداشت درخواست کردیم که این فاصلهگذاری اجتماعی را کمی آسانتر بگیرند تا این مشکلات برطرف شود، اما بعد از رفع این مشکل بهویژه در بخش حملونقل هوایی نظارت سازمان هواپیمایی بر رعایت فاصله گذاری اجتماعی بیشتر شده و با متخلفان برخورد میکند.
معاون حمل و نقل وزیر راه و شهرسازی بیان کرد: در حوزه قیمتگذاری بلیت دامنه نرخی سقف و کف قیمت وجود دارد که اگر دامنه قیمت بلیتها بیش از نرخ تعیینشده باشد، گرانفروشی محسوب میشود.
او در پایان با بیان اینکه ایرلاینها مشکل نقدینگی دارند و بدهی زیادی دارند، گفت: همین مشکل نقدینگی و بدهی آنها باعث شده که برخی از سایتها و شرکتهای دیگر برای خریدوفروش بلیت هواپیما وارد کار شوند و واسطههایی ایجاد شود.
انتهای پیام/