مدیرکل بنادر و دریانوردی سیستان و بلوچستان گفت: با توجه به امکانات تخلیه و بارگیری بندر چابهار، حدود ۱۰ درصد کالای اساسی کشور درحال حاضر از چابهار وارد و تامین می‌شود.

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان از زاهدان ، بهروز آقایی  مدیرکل بنادر و دریانوردی سیستان و بلوچستان  اظهار داشت: تا پیش از سال ۹۶ و افتتاح فاز اول بندر شهید بهشتی، سهم چابهار از تخلیه و تامین کالای اساسی تقریبا صفر بود، اما امروز با زیرساخت‌ها و تجهیزات گسترده تخلیه و بارگیری از جمله مکنده‌های غلات، حدود ۱۰ درصد کالای اساسی کشور از بندر چابهار تامین می‌شود.

وی افزود: سیلوی غلات بندر هم درحال ساخت است و شرکت بازرگانی دولتی ایران انبار‌های مکران را هم با ظرفیت انبارش بیش‌از یک میلیون تن کالا گسترش و تجهیز کرده است.

مدیرکل بنادر و دریانوردی سیستان و بلوچستان با بیان اینکه گندم، برنج، نهادهای‌های دامی عمده‌ترین کالای اساسی وارداتی به بندر چابهار است، تصریح کرد: در ۸ ماهه نخست امسال بیش‌از یک میلیون و ۲۰۰ هزار تن کالای اساسی از بندر چابهار وارد شده که تنها نسبت به مشابه سال قبل رشد بیش‌از نصف داشته است.

آقایی با بیان اینکه ایجاد مشوق‌های تشویقی و تخفیف‌ها برای عملیات بندری یکی از اصلی‌ترین دلایل جذب کالای اساسی کشور به چابهار است، گفت: تخلیه و حمل یکسره بیش از هشت هزار تن گندم وارداتی از بندر چابهار در هفته‌های گذشته اجام شده و اولویت اصلی سازمان بنادر انتقال کالا به‌صورت حمل یکسره است.

چابهار با توجه به قرارگیری در دهانه ورودی عمان و شاهراه ارتباطی نسبت به بنادر خلیج فارس مسیری باصرفه‌تر برای ورود کشتی‌ها و تخلیه کالا‌ها و صادرات است به همین دلیل در اسناد بالادستی و به ویژه طرح توسعه مکران قرار است کم کم چابهار و سواحل مکران قطب اقتصاد ایران شود و جریان بار و کالا از خلیج فارس و بنادر شهید رجایی و امام خمینی به بندر چابهار منتقل شود.

انتهای پیام/ع

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.