به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، علی سلاجقه رئیس سازمان محیط زیست در اولین نشست خبری خود که به منظور تشریح جزئیات و برنامههای محیط زیست کشور و ارائه گزارش دستاوردهای سفر به اجلاس جهانی گلاسکو برگزار شده است اظهار کرد: دیپلماسی آب مسئله خیلی مهمی است، اما در مسئله آبهای بین المللی قوانین جامعی نداریم.
وی افزود: سازمان محیط زیست با ساختار فعلی نمیتواند قدرتمند در جهت نظارت بر عملکرد دستگاهها عمل کند.
سلاجقه بیان کرد: قصد داریم که سازمان محیط زیست را به لحاظ ساختاری ارتقا دهیم و با بهرهگیری از همه ظرفیتهای مردمی و رسانهای کار انجام دهیم.
رئیس سازمان محیط زیست در پاسخ به این سوال که مهمترین وظیفه محیط زیست گرفتن حق آبه تالابها است، سازمان محیط زیست در دوره جدید چه اقداماتی را برای گرفتن حقآبه تالابها در دستور کار دارد، گفت: به وزارت نیرو اعلام کردیم که ابتدا حق تأمین آب برای شرب و سپس برای محیط زیست و کشاورزی است که در مورد تالابها برای تأمین آب باید اقدام شود به عنوان مثال برای تالاب ارومیه ۳.۴ میلیارد متر مکعب سالانه حقابه تالاب است که مصر بر انجام آن هستیم.
وی افزود: برنامهریزی شده است تا ۱.۴ میلیارد متر مکعب از رودخانههایی که روی آنها سد زده نشده است تامین شود. ۴۰ درصد هم از مصارف سهم سدها است و یک میلیارد متر مکعب هم از زاب است.
سلاجقه گفت: برای همه تالابها تلاش میشود که حقآبه سایر تالابها تأمین شود و تاکید بر این است که در شرایط کم آبی، میان آبی و پر آبی حقآبه تالابها تأمین شود.
وی در رابطه با اجرایی شدن سیاستهای ابلاغی رهبری گفت: در سیاستهای ابلاغی مقام معظم رهبری مسائل به گونهای بیان شده که ما بر طبق آن ما کاهش ۴ درصدی گازهای گلخانهای را انجام میدهیم؛ و حتی این کاهش به ۵ درصد رسیده است و بیان این سیاستها برای دنیا غیر منتظره بود.
سلاجقه گفت: با ادغام سازمان محیط زیست با حوزه آب موافق نیستم و معتقدم مجموعه محیط زیست و منابع طبیعی با هم یکی هستند؛ و بر همین اساس فکر میکنم از خیلی از موازی کاریها زمین خواریها و اتفاقات ناپسند جلوگیری میشود.
وی درباره وضعیت تالاب انزلی گفت: اجازه نمیدهیم انزلی و سایر تالابها به وضعیت ارومیه دچار شود.
رئیس سازمان محیط زیست درباره تغییرات ستاد احیای دریاچه ارومیه در دولت سیزدهم گفت: ستاد احیا به عنوان مجموعهای که با دید جامع به مساله میپردازد، کارهای سخت افزاری انجام شده است و هزینههای بسیاری انجام شده و ۷۰ درصد پیشرفت داشته است و کار تونل آبرسانی به دریاچه به زودی تمام میشود.
سلاجقه بیان کرد: دیپلماسی آب مسئله خیلی مهمی است، اما در مساله آبهای بین المللی قوانین جامعی نداریم.
وی یادآور شد: کار ستاد همچنان ادامه دارد و برای برنامههای سخت افزاری هم اعتبارات داده میشود، اما تغییر رویکرد خواهیم داشت و به سمت رویکرد نرم افزاری میرویم. تا فعالیت ستاد احیای دریاچه ارومیه به الگوی مناسبی برای همه تالابهای کشور تبدیل شود.
سلاجقه درارتباط با طرح انتقال آب دریای کاسپین به سمنان گفت: در بحث انتقال آب، دنیا در انتقال آب تجارب متفاوتی دارد، و انتقال آب بین حوضهای دیده نشده که خیلی موفق باشد. گاهی مساله آب شرب است که فرق دارد. در بحث انتقال آب دریاچه خزر هنوز اتفاقی نیافتاده و اعتبار اختصاص پیدا نکرده است. ما در دیپلماسی آب خوب عمل نکرده ایم.
وی افزود: ما در مسائل آبهای بین المللی، مباحث آبی و دریاها و اقیانوسها و سفرههای زیرزمینی قانون خاصی نداریم.
رئیس سازمان محیط زیست در پاسخ به این پرسش که ارتباط با مساله سدسازی از سوی ترکیه و حق آبه ایران گفت: نشست خوبی با ترکیه داشتیم و در دستور کار است که حق آبههای محیط زیستی خودمان را به دست بیاوریم.
انتهای پیام/