به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، حسین امیر عبداللهیان و مولود چاووش اوغلو وزیران خارجه جمهوری اسلامی ایران و ترکیه امروز دوشنبه در محل وزارت خارجه باهم دیدار و گفتوگو کردند.
پس از این دیدار وزرای خارجه دو کشور در نشست خبری مشترک شرکت کردند.
امیرعبداللهیان در ابتدای این نشست خبری گفت: گفتوگوهای مهمى را بر سر روابط دو کشور داشتیم، برای تدوین یک نقشه راه جدید و بلند مدت در راستای توافق بلند مدت تهران و آنکارا گفتوگو کردیم.
وزیر خارجه کشورمان ضمن اطلاع رسانى از سفر اردوغان رئیس جمهور ترکیه به ایران در آینده نزدیک، تصریح کرد: امیدواریم در سفر اینده آقای اردوغان به ایران، این سند در حضور روسای دو کشور به امضا برسد و سندبلند مدت حاوی روابط دو کشور عملی شود. توافق کردیم گفتوگوهای دیپلمایتک را شروع کنیم.
وی افزود: در موضوع لبنان ما تحولات لبنان را با جدیت و نگرانی دنبال میکنیم. درباره عراق، ما به طور مشترک اقدام تروریستی علیه نخست وزیر عراق را محکوم میکنیم و امیدواریم که دولت جدید هر چه زودتر در عراق شکل بگیرد. در موضوع افغانستان نیز ما با جدیت تشکیل دولت فراگیر را پیگیری میکنیم. امروز هم نماینده ویژه ایران در کابل خواهد بود. ایران همه طرفها را به تشکیل دولت فراگیر تشویق میکند.
امیرعبداللهیان بیان کرد: در این جلسه به مکانیسمهای مشترکی برای سرعت بخشیدن به همکاریهای دوجانبه رسیدیم. در حوزه سرمایهگذاریهای متقابل و فعالیت بخش خصوصی ظرفیتهای فراوانی در دو کشور وجود دارد. در عین حال موانع و مشکلات محدودی نیز در مسیر تجار دو کشور مورد شناسایی قرار گرفت که توافق کردیم که نسبت به آن در اسرع وقت اقدام لازم را به عمل بیاوریم.
رئیس دستگاه دیپلماسی تأکید کرد: روابط دو کشور تاریخی، دوستانه و صمیمانه است و ما در مسیر توسعه همکاریها به این روابط تاریخی و عمیق دو کشور توجه ویژهای خواهیم داشت.
وی گفت: در مذاکرات امروز توسعه همکاریها اقتصادی، تجاری و افزایش همکاریها در حوزه انرژی، تسهیل تردد ترانزیتی و تقویت تجارتهای مرزی و موضوعات کنسولی را مورد توجه ویژه قرار دادیم و خوشبختانه موانع جدی را در مسیر شتاب بخشیدن در این همکاریها مشاهده نمیکنیم.
امیرعبداللهیان بیان کرد: آنچه در دو سال گذشته بر بخشی از روابط دوجانبه سایه افکنده متاثر از شرایط کرونایی حاکم بر جهان است که مایلم با کمال خرسندی اعلام کنم که حتی در این شرایط کرونایی هم توانستیم سطح تبادل تجاری را حفظ کرده و بلکه در حوزههایی افزایش دهیم.
وی ادامه داد: موضوع صیانت از محیط زیست و مقابله با تهدیدات زیست محیطی که از نگرانیهای امروز جهان است مورد توجه دو کشور است.
مولود چاووش اوغلو نیز در این نشست با ابراز تاسف و همدردی با ملت و دولت ایران بابت زلزله رخ داده در جنوب کشور، اظهار کرد: از حضور در تهران و ميزبانى گرم آقاى اميرعبداللهيان تشكر مى كنم. ما روابط مان را در همه حوزهها بازبینی کردیم. در عین حال با آقای امیرعبداللهیان درباره آماده سازی برگزاری هفتمین نشست شورای عالی همکاری دو کشور صحبت کردیم.
وی بیان کرد: اسناد مختلف درباره مهاجرت غیرقانونی، قاچاق و بقیه مسائل مرزی مورد گفتوگو قرار گرفت.
چاووش اوغلو در پاسخ به سوالی درباره روابط ایران و ترکیه گفت: در ترکیه و ایران دولتهای نتیجه گرایی هستند و برای اینکه شتابی به روابط دو کشور داده شود، اسناد زیادی باید امضا شود و اسنادی که امضا شده بازبینی شوند و نقشه راه را نسبت به آینده مشخص کنم. هر دو طرف دیپلماتهای مجربی دارند.
وی همچنین گفت که تحریمها علیه ایران ظالمانه است و آنهایی که تحریمها را اعمال کردند باید بردارند. امیدوارم مذاکرات در وین به نتیجه مثبت برسد.
چاووش اوغلو افزود: ما طرفدار ثبات در عراق هستیم و حملهای که نسبت به نخست وزیر عراق صورت گرفت را محکوم کردیم. درباره سوریه نیز امیدواریم در سطوح عالی نشستهایی را برگزار کنیم. درباره افغانستان و ثبات آن با ایران همسو هستیم. از وضعیت افغانستان نگرانیهای زیادی داریم و ایجاد یک حکومت فراگیر میتواند راهحل باشد. آماده همکاری درباره افغانستان هستیم. میخواهیم همکاری بینالمللی را با ایران توسعه دهیم.
وی گفت: همواره خانه دوست را در تهران دیدم و خودم را در خانه خود دیدم. در پروژههایی که به تقویت اقتصاد منطقه کمک کند حضور داریم.
وزیر خارجه ترکیه با اشاره به آخرین وضعیت لبنان هم گفت: در لبنان دولت جدیدی شکل گرفت و دو ماه پیش تصمیم گرفتیم در پی دعوت به عمل آمده از سوی وزیر خارجه و نخست وزیر لبنان این سفر انجام میشود.
انتهای پیام/
این ترکیه از جنس مردم کوفه هست که ۱۲ هزار نامه برای امام حسین فرستادن آخرش در نماز جماعت پشت سر مسلم عقیل را باشنیدن خبر رسیدن عبیدالله ب کوفه خالی کردن و سر امام حسین را بریدن و بر نیزه زدن
اصلا روی هم چین کشوری نمیشه حساب باز کرد
این مرد نون به نرخ ثانیه میخوره
ترکیه هر چند قویی است اما باید به مرزهای بینالمللی احترام بگذارد.
من که دیگه گیج شدم!!
باید کلا خرید از ترکیه و ورود به ترکیه کلا همه رفت و امد با ترکیه متوقف بشه تا بفهمه بازی با دم شیر الکی نیست
اینجوری فقط ما داریم نابود میشیم و به فنا میریم
مسیولینم که فقط سر زده اینور اونور میرن کار خاصی نمیکنن
لطفا ایشون این ژست های دیپلماتیک را بیشتر رعایت کنن.