به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد، به نقل از روابط عمومی جهاد کشاورزی، محسنی مدیر روابط عمومی جهاد کشاورزی مشهد با بیان اینکه برداشت پادشاه ادویهها، طلای سرخ به عنوان گرانترین ادویه و فرآوری با ظرفیت ۸۶ تن در مشهد است، گفت: زعفران از آن دسته محصولاتی است که مردم آن را به ظاهر و عطر فوقالعاده آن میشناسند که تولید آن در سال ۱۳۹۹ به میزان حدود ۱۴ تن و با عملکرد ۳.۸ کیلوگرم در هکتار بوده که متاسفانه در سال ۱۴۰۰ عملکرد آن بهدلیل خشکسالی و گرمای بسیار شدید تابستان و آسیبی که به پیاز زعفران وارد شده، به میزان قابل توجهی کاهش یافته است.
او افزود: برای برداشت زعفران حدودا ۱۵ الی ۲۰ روز زمان نیاز است و گلها حدودا ۱ روز عمر میکنند و اگر در طی این یک روز برداشت نشوند، کیفیت خود را از دست خواهند داد و از بین خواهند رفت و با رسیدن دمای پیازها به ۸ درجه سانتیگراد برداشت زعفران آغاز میشود و این گیاه خواص دارویی بسیار زیادی در طب سنتی و طب جدید دارد.
روابط عمومی جهاد کشاورزی مشهد ادامه داد: با توجه به دوره فشرده برداشت زعفران، این محصول در مشهد برای حدود ۳ هزار نفر بطور مستقیم و برای ۲۰هزار نفر بطور غیر مستقیم و فصلی شغل ایجاد کرده است و البته حدود ۵هزار نفر هم در بخش فروش زعفران مشغول به کار هستند و مشهد بهعنوان قطب صادرات زعفران دنیا میباشد که تعداد واحدهای بسته بندی و فرآوری زعفران ۲۲ واحد فعال و ۴ واحد نیمه فعال میباشد که ظرفیت ۸۶ تن را دارا میباشد و اشتغال ایجادی برای ۲۸۱ نفر را باعث شده است.
انتهای پیام//س.ع