عضو اتاق بازرگانی فارس با بیان اینکه توجه به تولید محصول پسته اولویت استان باشد، گفت: تولید محصولاتی مانند پسته که بازار‌های صادراتی و ارزآوری مطلوب برای استان دارد باید اولویت و مورد توجه مسئولان استان باشد.

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، خسرو فروغان عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی فارس در جلسه کمیسیون صادرات، واردات و گمرک این اتاق که با حضور فعالان بخش خصوصی و نمایندگان بخش دولتی برگزار شد، بیان کرد: پسته یک محصول استراتژیک و مهم برای استان فارس است، اما متاسفانه مسئولان استان اهمیت محصول پسته را درک نکرده اند درحالی که جایگاه برخی از محصولات حوزه کشاورزی از جمله پسته و زعفران با سایر محصولات در استان فارس متفاوت است.

او افزود: رویکرد فارس از سال‌های گذشته کشاورزی بوده است و معیشت بسیاری از مردم این استان با بخش کشاورزی گره خورده است و در حال حاضر که این استان با کمبود منابع آبی و خشکسالی روبروست تغییر نوع کشت به سمت محصولات کم آب بر مانند پسته یک الزام است.

فروغان با اشاره به اینکه مردم ما در تمام عرصه‌ها از مسدئولان جلوتر هستند اظهارداشت: مردم فارس از سال‌های گذشته اقدام به تولید محصولات با میزان مصرف کم آب کرده اند که یکی از اقدامات کشت پسته در دشت‌های شهرستان سروستان است که متاسفانه دولت هیچ حمایتی از مردم و تولید این محصول با صرفه برای استان نکرده است.

عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی فارس اضافه کرد: امروز محصول پسته استان فارس در جایگاه خوبی از نظر تولید و صادرات در داخل و خارج از کشور قرار گرفته است، اما مسئولان و نمایندگان استان در مجلس هیچ حمایتی از تولید و صادرات این محصول با کیفیت و ارزآور استان نکرده و نمی‌کنند.

او ادامه داد: مردم به دنبال سودآوری برای خود و استان هستند، اما مسئولان و نمایندگان مجلس به جای حمایت از این نگاه، با هدف جذب محبوبیت تلاش می‌کنند صنایع آب بری مانند فولاد را در استان و در حوزه‌های استحفاظی خود ایجاد کنند که در طولانی مدت نیز اجرایی نمی‌شود و سودی برای مردم استان ندارد.

فروغان با بیان اینکه جلسات متعددی در خصوص مشکلات صادرات پسته در استان انجام و پیگیری‌های صورت گرفته است عنوان داشت: با توجه به کمبود زمان ارسال به کشور‌های مقصد و از دست رفتن مشتری‌هایی که سال‌ها برای به دست آوردن آن‌ها تلاش گردیده نیاز مبرم و عاجل برای تصمیم‌گیری در خصوص عدم رفع تعهد ارزی در بخش صادرات پسته به‌صورت خاص می‌باشد؛ که بایستی این موضوع بصورت خاص پیگیری شود.

او تصریح کرد: پارسال نیز پیشنهاد‌هایی از جمله خرید پسته با دلار آزاد و فروش آن به صورت دلار نیمایی، واردات در مقابل صادرات پسته، تهاتر ارز حاصل از صادرات برای تامین ارز واردات (تهاتر کوتاژی) و تمدید مدت‌زمان رفع تعهد؛ برای کاهش مشکلات صادرات پسته استان داده شد که موثر نبود.

فروغان افزود: تا زمانی که بخش دولتی اهمیت تولید محصولاتی مانند پسته باور نکند و موضوع اهمیت تغییر الگوی کشت را در استان حمایت نکند؛ اقتصاد ما آسیب‌های فراوان است.

عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی فارس تاکید کرد: امروز موضوع بهبود وضعیت معیشت مردم استان از مسایل مهم کشور و استان است و باید راهکار‌هایی که می‌تواند به این امر کمک کند مد نظر مسئولان قرار گیرد که در این صورت مسایلی از جمله حاشیه نشینی و معضلات اجتماعی استان نیز کاهش می‌یابد.

او بیان کرد: مدیران میانی نقش مهمی در تسهیل صادرات دارند و نگاه مدیران می‌تواند در افزایش و یا رونق صادرات استان موثر باشد لذا مدیران میانی ما باید نمایندگان مجلس و مدیران کلان را نسبت به مسائل مهم استان حساس کنند.

فروغان اظهارداشت: انتظار ما به عنوان بخش خصوصی این است که با اختلال گران در روند صادرات استان برخورد قاطعانه انجام شود، زیرا ایجاد گره در معیشت مردم و ارزآوری برای استان موضوع ساده‌ای نیست.

هادی حنایی دیگر عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی فارس نیز در این جلسه گفت: بخش کشاورزی تاثیر بسزایی در اشتغالزایی دارد، اما تاثیر این بخش در نابسامانی ارزی کشور به حدی نیست که با اعمال دستورالعمل و بخشنامه‌های متعدد جلوی هرگونه فعالیت در این بخش گرفته شود، اما متاسفانه در برخی از برهه‌ها بر اشتباهات انجام شده پافشاری می‌شود.

او با بیان اینکه آثار تورم در کشور بر بخش کشاورزی و صادرات و ارزآوری این بخش برای کشور می‌بینیم اظهارداشت: امروز صادرکنندگان ما درگیر کاغذبازی و بخشنامه‌های متعدد برگشت ارز هستند و از مسئله اصلی که صادرات و ارزآوری برای کشور است بازمانده اند.

حنایی ادامه داد: باز‌ها مشکلات و راهکار‌های بخش کشاورزی استان را با بخش دولتی اعلام کرده ایم، اما اراده‌ای برای حل مشکلات وجود ندارد و این درحالی است که تا زمانی که بخش دولتی و بانک مرکزی با بخش خصوصی همراه و همدل نباشد و بر ایجاد موانع داخلی پافشاری کنند، کشور با مشکلات اقتصادی روبروست.

محمد باقر شیخ الاسلام از فعالان اقتصادی و تولیدکنندگان پسته در استان فارس نیز در این جلسه گفت: متاسفانه بخش دولتی ما به جای روند تسهیل صادرات؛ شرایط سختی را بر تولیدکنندگان و صادرکنندگان تحمیل می‌کنند و رفتار‌های سیاستگذاران اقتصادی کشور ما بر اساس شرایط تغییر نمی‌کند.

او ا بیان اینکه در حال حاضر ۸۰ درصد تولید محصول پسته استان صادر می‌شود افزود: از ۱۲۰ محصول کشاورزی تولیدی تنها برخی از محصولات مانند پسته، زعفران و زرشک وابسته به صادرات هستند و اگر خللی در صادرات آن ایجاد شود ارزش محصول به صفر می‌ر سد.

شیخ الاسلام اضافه کرد: با وجود مشکلات بین المللی امروز ما وظیفه خود می‌دانیم از بازار‌های صادراتی سنتی محصول پسته کشور و استان حفاظت کنیم، اما به دلیل مشکلات داخلی به راحتی بازار‌های ما یکی پس از دیگری از دست می‌رود و بخش دولتی هیچ اهمیتی نمی‌دهد.

او با بیان اینکه صادرات هر بخش مشکلات خاص خود را دارد که باید مورد رسیدگی قرار گیرد ادامه داد: مشکلات موانع داخلی برای صادرات پسته بسیار زیاد است و در سیاست گذاری‌ها باید بین محصولات تفاوت قایل شویم وگرنه تولیدات و محصولات ما یکی از پس از دیگری از بین می‌رود.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.