کشت گیاهان آنغوره، باریجه، زعفران و موسیر به عنوان پایلوت در استان چهارمحال و بختیاری افزایش می‌یابد.

به گزارش  باشگاه خبرنگاران جوان از شهرکرد، در نشست ستاد گیاهان چهارمحال و بختیاری مواردی از جمله افزایش کشت زعفران، موسیر و باریجه به عنوان پایلوت در استان، تقویت اکوتوریسم، استفاده از بارانداز‌ها و رشد گیاهان دارویی در ۷۰۰ هزار هکتار مورد بررسی قرار گرفت.

حسین زینلی مشاور وزیر و مجری طرح گیاهان دارویی وزارت جهاد کشاورزی در سفر به شهرکرد و در نشست ستاد گیاهان دارویی گفت: در بخش گیاهان دارویی دو حوزه زراعت و منابع طبیعی وجود دارد که اگر مشکلات این دو بخش در استان با همکاری مسئولان استانی حل شود و بهره برداران در این زمینه کمتر با مشکل مواجه شوند در سال‌های آینده شاهد تحول عظیمی در استان خواهیم بود.


بیشتر بخوانید


او افزود: پارسال در سازمان برنامه بودجه طرح یک هزار و ۳۰۰ میلیارد تومانی را عملی کردیم، اما اکنون مشکل بانک‌ها با بهره‌برداران را داریم و چهار ماه است درگیر این موضوع هستیم که هنوز ۵۰ میلیارد این مبلغ هزینه نشده است.

زینلی اضافه کرد: در حاضر محصولات در مزارع وضعیت بین‌المللی دارند و این بهترین شرایط ممکن است در صورتی که در گذشته شرایط به گونه‌ای بود که از این ظرفیت غفلت شد.

او با بیان اینکه موسیر این استان روزی جای زعفران را خواهد گرفت ادامه داد: ارزش‌های این گیاه را هنوز نشناخته ایم.

کشت آنغوره، باریجه، زعفران و موسیر افزایش یابد

مشاور وزیر با بیان اینکه بسیاری از گیاهان دارویی در حال انقراض هستند، بیان کرد: در مرحله اول باید برای هر شهر ۲ گیاه دیم و ۲ گیاه آبی در نظر بگیریم و بر اساس نقشه تعیین شده، کشتشان را ادامه دهیم و برخی گیاهان را برای آینده نگه داریم و در ادامه نقشه راهی که مدیران شهرستان به ما می‌دهند را به عنوان یک برنامه ۱۰ ساله در وزارت جهاد کشاورزی تثبیت کنیم.

او افزود: در این استان گیاهانی وجود دارد که ارزششان با طلا برابری می‌کند که اگر کل استان را به کشت گیاه آنغوزه و باریجه اختصاص دهیم می‌توانیم از پس دنیا برآییم، پس بهتر است کشت گیاهان آنغوره، باریجه، زعفران و موسیر به عنوان پایلوت در این استان افزایش یابد.

زینلی اضافه کرد: در هر کاری که با برنامه‌ریزی وارد شدیم از جمله کاشت سیاهدانه به موفقیت رسیدیم و این گیاه با ۲۰۸ هکتار در چهارمحال و بختیاری و همکاری سایر استان‌ها به جایی رسید که نیاز کشور را تامین می‌کند و اگر اکنون سیاه دانه وارد کشور شود به عنوان قاچاق جمع‌آوری می‌شود.

فقر صنایع تبدیلی در چهارمحال و بختیاری

زینلی با بیان اینکه تا سقف ۵۰۰ میلیارد تومان تسهیلات برای کاشت سیاهدانه اختصاص می‌یابد، ادامه داد: در این استان فقر صنایع تبدیلی وجود دارد در حالی که می‌توان در مقیاس‌های کوچک گیاهان دارویی و اسانس‌گیری به عنوان مشاغل خانگی این فعالیت را عملیاتی کرد.

او با بیان اینکه اگر کشاورزان بر اساس نقشه راه پیش بروند قبل از اتمام پول صندوق کارآفرینی امید پول جدید برای سرمایه‌گذاری به استان می‌فرستیم، گفت: تاکنون ۳ میلیارد تومان به این استان تخصیص داده شده و ۳ تا ۴ میلیارد تومان دیگر نیز در راه است و تا عید می‌توان ۲۰ میلیارد تومان دیگر به این استان اختصاص داده شود.

زینلی با بیان اینکه می‌توان با آب سبز این منطقه ۷۰۰ هزار هکتار کشت گیاهان دارویی داشت، افزود: موسیر، آنغوزه، باریجه و کلوس گیاهان اصلی این استان هستند، اما بازار فروش این گیاهان کجاست؟ چقدر این محصول در دست استان است؟

او ادامه داد: کشاورزان نباید محصولات خود را برای فروش به اصفهان و شیراز و ... ببرند بلکه باید از «بار انداز» استفاده کنند که این ظرفیت در کشور ایجاد شده است و وظایف این بار اندازه‌ها این است که محلی را ایجاد کنند تا کشاورزان برای فروش محصولات خود به آنجا بروند، همچنین محل مناسبی برای سورتینگ و بسته بندی محصولات را ایجاد می‌کند که تا ۲ سال آینده این بارانداز‌ها با یکدیگر متحد خواهند شد.

انتهای پیام/ف

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.