به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از خبرگزاری رویترز، یوشیماسا هایاشی، وزیرخارجه جدید ژاپن امروز اعلام کرد: در تماس تلفنی که با آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا داشتم وی اطمینان داد واشنگتن همچنان برای دفاع از ژاپن به ویژه در مورد موضوع مورد مناقشه جزایر جنوبی در دریای چین به تعهدات خود عمل خواهد کرد.
روابط ژاپن و چین به دلیل برخی از اختلافات ارضی بر سر برخی جزایر تحت کنترل چین در دریای چین شرقی دچار چالش شده است.
هایاشی در این باره به خبرنگاران گفت: بلینکن تاکید کرد آمریکا به دفاع از ژاپن در موضوع جزایر مورد مناقشه سنکاکو و عمل به ماده ۵ پیمان امنیتی میان دو کشور همچنان متعهد است و هیچ خللی در این تعهد وارد نشده است.
وی تاکید کرد: آمریکا و ژاپن برای حفظ صلح و ثبات در منطقه تنگه تایوان با یکدیگر هم نظر هستند.
تنش در تنگه تایوان در ماههای اخیر میان تایوان و چین افزایش داشته و تایوان میگوید چین بارها در این مدت با پرواز جنگندههای نظامی خود بر فراز آسمان این جزیره امنیت هوایی این منطقه را تهدید کرده است.
جان مرشایمر، استاد روابط بین الملل دانشگاه شیکاگو و سردمدار رئالیسم تهاجمی ظهور چین را بزرگترین تهدید برای امنیت ملی آمریکا می داند. وی بر این باور است دریای چین جنوبی، تایوان و جزایر مورد اختلاف پکن و توکیو از مناطقی هستند که احتمال درگیری نظامی در آنها وجود دارد.
مرشایمر تاکید دارد مقامات آمریکایی باید از همان سیاست مهاری که علیه شوروی سابق در طول جنگ سرد استفاده کردند، علیه چین بهره بگیرند. ایجاد اتحادها و ائتلاف های منطقه ای و نیز استقرار نظامیان و ادوات جنگی از جمله مهمترین اقدامات برای مهار چین محسوب می شود.
هیلاری کلینتون، وزیر خارجه وقت آمریکا برای نخستین بار در سال ۲۰۱۱ سیاست چرخش به آسیا را مطرح کرد. مرشایمر می گوید اروپا دیگر اهمیت استراتژیکی که در طول جنگ سرد داشت را برای واشنگتن ندارد و ایالات متحده باید نظامیان خود را از قاره سبز خارج و تمرکز خود را بر مهار چین در آسیا قرار دهد.
انتهای پیام/