به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از خبرگزاری رویترز، استرالیا از مواضع آمریکا در قبال حمایت از تایوان در برابر چین حمایت کرد.
بر این اساس، پیتر داتون، وزیر دفاع استرالیا امروز در مصاحبهای با یک روزنامه استرالیایی گفت: غیرقابل تصور است که فکر کنید استرالیا در صورت اقدام آمریکا در تایوان به آن نخواهد پیوست.
وی ادامه داد: ما باید در این زمینه بسیار صریح و واضح سخن بگوییم و به همه جوانب و تعهدات خود در این اقدام فکر کنیم. من تصور نمیکنم استرالیا در این موضوع با واشنگتن همراهی نکند.
روز چهارشنبه آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا در این باره گفت: اگر چین برای تغییر وضعیت در تایوان اقدامی انجام دهد، آمریکا و متحدانش پاسخی قاطع به آن خواهند داد.
ارتش چین در روزهای اخیر و در پی سفر هیئت آمریکایی به تایوان در مسیر تنگه تایوان به حالت آماده باش درآمده است. چین میگوید برای تصرف تایوان تمایل به جنگ نظامی ندارد و اگر آمریکا و متحدانش دست از دخالت در موضوعات داخلی این کشور بردارند، اختلافات استراتژیک میان پکن و تایپه قابل حل است.
جان مرشایمر، استاد روابط بین الملل دانشگاه شیکاگو و سردمدار رئالیسم تهاجمی ظهور چین را بزرگترین تهدید برای امنیت ملی آمریکا می داند. وی بر این باور است دریای چین جنوبی، تایوان و جزایر مورد اختلاف پکن و توکیو از مناطقی هستند که احتمال درگیری نظامی در آنها وجود دارد.
مرشایمر تاکید دارد مقامات آمریکایی باید از همان سیاست مهاری که علیه شوروی سابق در طول جنگ سرد استفاده کردند، علیه چین بهره بگیرند. ایجاد اتحادها و ائتلاف های منطقه ای و نیز استقرار نظامیان و ادوات جنگی از جمله مهمترین اقدامات برای مهار چین محسوب می شود.
هیلاری کلینتون، وزیر خارجه وقت آمریکا برای نخستین بار در سال ۲۰۱۱ سیاست چرخش به آسیا را مطرح کرد. مرشایمر می گوید اروپا دیگر اهمیت استراتژیکی که در طول جنگ سرد داشت را برای واشنگتن ندارد و ایالات متحده باید نظامیان خود را از قاره سبز خارج و تمرکز خود را بر مهار چین در آسیا قرار دهد.
انتهای پیام/