سارا گلستانی روانشناس اجتماعی در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان، بیان کرد: پدر و مادر تنها تکیه گاههای کودک هستند و اگر اختلافی میان آنها رخ دهد، تاثیر منفی بر روان و سلامت کودک خواهد داشت. زیرا کودک، سلامت روابط والدین را برابر بقا خودش میداند.
گلستانی در ادامه افزود: هر گونه اختلاف و تنش میان والدین، به ویژه در دوسال اولیه زندگی کودک، منجر به احساس اضطراب در او شده و در آینده برای او مشکلاتی را به وجود میآورد.
وی ادامه داد: برای مثال کودک ۲ سالهای که در فضایی تنش زا قرار دارد، به دلیل عدم توانایی در کلام، اضطراب در او با علائمی از جمله بیقراری، نامنظم شدن خواب و حتی مشکلات گوارشی خود را بروز میدهد؛ بنابراین دعوای والدین از بدو تولد تاثیر منفی بر کودک خواهد داشت.
گلستانی افزود: فردی که در کودکی تجربه جدل و اختلاف میان والدین را تجربه کرده باشد، در بزرگسالی نسبت به دیگران بیاعتماد بوده و در روابط عاطفی و دوستانه خود دچار مشکل خواهد شد؛ بنابراین ضروری است والدین باید مراقب رفتارها و کلام خود باشند و از هرگونه پرخاش کلامی در برابر کودک پرهیز کنند.
انتهای پیام/
من بچه که بودم هر روز پدر و مادرم دعوا میکردن و تمام اون صحنه ها جلوی چشممه و از یادم نرفته و متاسفانه وقتی نوجوان بودم انقدر آسیب روحی بهم وارد شده بود که اصلا شبیه هم سن و سالای خودم نبودم و خانوادم هم به فکر درمانم نبودن... الان که 32 سالمه دارم درمان میشم و هفته ای یک جلسه میرم پیش روانشناس دوستم و تازه یکم حالم بهتر شده... امیدوارم من بتونم در آینده مادر خوبی بشم.
مطمئن باشید خدا خودش برای بچه ها جبران می کنه
من خودم با چشم دیدم
بهتره از والدین بد راضی باشید
بیشتر والدین از اثرات رفتارهای خود در فرزندان و به خصوص کودکان اطلاعی ندارند
در فرهنگ ما نیز تنها احترام برای فرزندان، نام نیک بوده و هرگز از احترام به فرزندان سخنی به میان نیامده است
اثرات این رفتارهای پدران و مادران در نوجوانان و جوانان در کوچه و خیابان و مدارس و دانشگاه ها محسوس است
از فحش و ناسزا گویی به دوست تا بی احترامی به معلم و استاد
متاسفانه در فرهنگ دینی ما نیز بسیاری از مراجع و روحانیون از احترام به فرزند به عنوان عضوی از خانواده و جامعه سخنی به میان نمی آید.
فرزندان آینده سازان ما و خودشون هستند، هر گونه رفتار نیک با فرزند در آینده خودمون تاثیر خواهد گذاشت