رئیس کمیسیون انرژی مجلس گفت: عدالت آن است که در جایی که نفت و گاز از آنجا صادر می‌شود، مردم آن منطقه نیز در رفاه باشند و یا از آن بهره‌مند شوند.

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان از بوشهر، فریدون حسنوند در نشست مشترک اعضای کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی با مدیران ارشد صنعت نفت در پارس جنوبی، عنوان کرد: سهم ۱۴.۵ درصدی شرکت ملی نفت ایران از فروش نفت، حق مسلم این شرکت است که سازمان برنامه و بودجه در دولت‌های گذشته به آن دست‌درازی کرده است.

او همچنین افزود: کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی سه‌شنبه هفته آینده (۲۵ آبان‌) نشستی با وزیر نفت و معاونان او خواهد داشت و در این نشست نمایندگان می‌توانند مباحث خود را مطرح کنند.

رئیس کمیسیون انرژی مجلس بر ضرورت توسعه و حفظ و نگهداشت تولید میدان مشترک پارس جنوبی تاکید کرد و گفت: همچنین میدان گازی پارس شمالی باید به سرانجام برسد، شاید منابع مالی موجود کافی نباشد، اما کمیسیون انرژی مجلس باید در این خصوص طرح ارائه کند و یا منابع مالی جدید پیشنهاد دهد.

 حسنوند به موضوع مسئولیت‌های اجتماعی نیز اشاره کرد و ادامه داد: عدالت آن است که در جایی که نفت و گاز از آنجا صادر می‌شود، مردم آن منطقه نیز در رفاه باشند و یا از آن  سود ببرند.

تصویب طرح توسعه میدان پارس شمالی

مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران نیز بیان کرد: از ابتدای توسعه پارس جنوبی تا کنون ۸۱ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری شده و برای استمرار نتایج این سرمایه‌گذاری که تولید گاز و مشتقات آن است، همچنان نیازمند سرمایه‌گذاری هستیم.

محسن خجسته‌مهر افزود: نیاز کشور به مصرف و صادرات گاز ما را ملزم می‌کند که منابع جدید زیر زمینی را توسعه دهیم.


بیشتر بخوانید


او  از تصویب طرح توسعه میدان پارس شمالی با حضور وزیر نفت در هیات‌مدیره شرکت ملی نفت ایران خبر داد و عنوان کرد: توسعه قطب جدید تولید گاز در این منطقه با عنوان توسعه میدان پارس شمالی معادل چهار فاز استاندارد پارس جنوبی است که به سرمایه گذاری حدود ۴ میلیارد دلاری نیاز دارد و در پایان توسعه از این میدان حدود ۱۰۰ میلیون متر مکعب گاز تولید خواهد شد.

مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران با بیان اینکه مطالعات توصیفی میدان پارس شمالی آغاز شده است، ادامه داد: توسعه میدان پارس شمالی می‌تواند به ارتقاء سطح اشتغال کمک کند و به دنبال آن هستیم که آمایش سرزمینی ذیل اجرای این طرح ایجاد کنیم و این معنای توسعه متوازنی است که از آن صحبت می‌کنیم.

تولید گاز از فاز ۱۱ پارس جنوبی تا پایان سال آینده

خجسته‌مهر به توسعه طرح فاز ۱۱ با حدود ۵۰ میلیون مترمکعب تولید روزانه گاز اشاره کرد و گفت: امیدواریم تا پایان سال آینده تولید از این میدان که قرارداد آن در پایان پارسال آغاز شد، شروع شود.

او از توسعه میدان گازی کیش به عنوان یکی دیگر از طرح‌های شرکت ملی نفت ایران یاد کرد و افزود: تلاش می‌کنیم تا اواخر سال آینده از فاز اول این میدان تولید داشته باشیم.

معاون وزیر نفت بیان کرد: در میدان گازی کیش ۱۴حلقه چاه حفاری شده و برنامه ما احداث یک خط لوله ۲۰۰ کیلومتری است که با احداث این خط، ۲۸ میلیون مترمکعب گاز از این میدان تولید می‌کنیم.

افزایش تولید اتان در فاز‌های پارس جنوبی

خجسته‌مهر با بیان اینکه زنجیره طرح‌ها در میدان پارس جنوبی به اتمام نرسیده است، بیان کرد: اکنون حدود ۵۰ درصد اتان از گاز استحصال می‌کنیم که برنامه‌مان ارتقای این میزان به حدود ۷۵ تا ۸۰ درصد است که مذاکرات آن را هم آغاز کرده‌ایم.

او از لزوم سرمایه‌گذاری ۷ میلیارد دلاری برای اتمام کامل فاز‌های قبلی پارس جنوبی خبر داد و گفت: برای اینکه طرح‌های جدید به اجرا برسد، حدود ۱۱ میلیارد دلار منابع مالی مورد نیاز است.

در این نشست موسی احمدی، نایب رئیس کمیسیون انرژی، حسین حسین‌زاده، عضو هیئت رئیسه کمیسیون انرژی، رحیمی مظفری، رمضانعلی سنگدوینی و برخی دیگر از نمایندگان عضو کمیسیون انرژی مجلس دیدگاه‌های خود را در بخش نفت و گاز بیان کردند.

رئیس و دیگر اعضای کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی امروز با همراهی مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران از تأسیسات فاز ۱۴ پارس جنوبی، شرکت پتروپالایش آدیش، طرح بندر سیراف پارس و بیمارستان امام خمینی کنگان بازدید کردند.

انتهای پیام/ک

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.