به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان از تبریز،باحجب محمدی رئیس اتحادیه بنکداران مواد غذایی تبریز دلیل اصلی افزایش قیمت روزهای اخیر زعفران را کاهش تولید و افزایش میزان صادرات آن نسبت به سالهای گذشته اعلام کرد و گفت: دولت میتواند با اتخاذ تدابیر ویژه در جهت کاهش میزان صادرات اقدام کرده و تا حدودی مانع از افزایش روز افزون قیمت این محصول مهم غذایی شود.
وی اظهار داشت: تعین کننده اصلی قیمت زعفران در کل کشور استانهای خراسان و شهر مشهد است و در این رابطه شهرهای دیگر هیچ نقشی در افزایش قیمت و یا احتمالا" گران فروشی این محصول ندارند.
باحجب محمدی انتشار اخباری مبنی بر احتکار زعفران در تبریز را رد کرد و یادآور شد: در تبریز تعداد بسیار محدود و انگشت شمار در حوزه توزیع زعفران فعالیت دارند و به جز چند واحد صنفی، هیچ واحدی در حد کلان اقدام به توزیع و پخش این محصول در آذربایجان شرقی نمیکند، بنابراین هر گونه شائبه درباره احتکار زعفران در این شهر به منظور گران فروشی آن صحت ندارد.
وی با تاکید بر مظلومیت و تعهد اصناف آذربایجان و تبریز در رعایت حال مشتریان، ادامه داد: امروز در حالی که در بیشتر شهرهای ایران قیمت هر مثقال زعفران به بیش از ۱۵۰ هزار تومان رسیده است، این محصول در بازار تبریز حتی پایینتر از این قیمتها به فروش میرسد.
باحجب محمدی اصناف فعال در حوزه زعفران آذربایجان شرقی را کم تعداد و ضعیف توصیف کرد و گفت: بسیاری از اصناف توزیع کننده زعفران به دلیل اینکه پیش از افزایش قیمت ها، خرید کرده بودند به دلیل نیازهای مالی اقدام به فروش با قیمتهای به مراتب پایینتر از بازار روز میکنند.
او گفت: امروز قیمت هر مثقال زعفران درجه یک در تبریز حتی به قیمت ۱۴۲ هزار تومان نیز فروش میرود.
رئیس اتحادیه بنکداران مواد غذایی تبریز اظهار داشت: باید توجه داشت که بازار کنونی زعفران بدون دخالت دولت کنترل نخواهد شد و ادامه این روند افزایش بیش از پیش قیمتها را محتمل میکند.
انتهای پیام/ک