به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان از کرمان، سید مهدی قویدل معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان کرمان به همراه کارشناسان این معاونت، پس از بازدید از شعب رسیدگی کننده به پروندههای تصادفات، در نشست با قاضی فخرزادگان رئیس شعبه دادگاه کیفری ۲ ویژه تصادفات و قضات مجتمع تصادفات گفت: در سیمای جرایم استان که به بررسی ۱۰ اتهام اول میپردازد، جرایم مربوط به حوادث رانندگی پس از سرقت و ضرب و جرح ناشی از خشونت، رتبه سوم را به خود اختصاص داده است.
او افزود: از ظرفیت سازمانهای مردم نهاد میتوان در زمینه تحقق عدالت ترمیمی، شناسایی بسترهای جرم زا و کمک به معرفی و حل آسیبهای اجتماعی استفاده کرد و در مجموع سمنها میتوانند از ابعاد مختلف به کاهش ورودی پروندهها به دستگاه قضایی کمک کنند.
این مقام قضایی تصریح کرد: همچنین باتوجه به اینکه ۵ هزار ۴۵۰ مصلح در سطح استان کرمان آموزش دیده اند، که متشکل از اساتید حوزه و دانشگاه و فرهنگیان و متنفذین بوده و در کاهش ورودی پرونده و ایجاد صلح و سازش کمک میکنند، میتوان از این پتانسیل نیز در مسیر صلح و سازش پروندههای تصادفات بهره برد.
قویدل بیان کرد: در بحث فرهنگ سازی نیز میتوان از دورههای هور (هویت و رفتار) که در معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان کرمان به منظور آموزش به متهمین برگزار میشوند، استفاده کرد.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان کرمان تاکید کرد: یکی از ایرادات موجود استفاده نکردن و یا استفاده کم از تاسیسات جدید و مجازاتهای جایگزین حبس است که ضرورت دارد، همکاران قضایی با اصلاح این رویه از تاسیسات جدید بهره بگیرند.
او افزود: همکاران قضایی در بخشهای مختلف به دلیل مواجه با چالشها و به نسبت تجربه و تخصص خود میتوانند بهترین راهکارهای کاربردی و پیشگیرانه را ارائه و با مسئول سازی اداری از بخش زیادی از مشکلات جلوگیری کنند.
انتهای پیام/ب