کوروش مصطفایی در گفتوگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، که به عنوان مدرس در دوره بازآموزی توضیح تکنیک و فنونهای صحیح و استاندارد رزم آوران استان فارس حضور پیدا کرده است، در حاشیه برگزاری این دوره به نحوه شکلگیری انجمن متبوع اشاره کرد و گفت: شکل گیری این اگرچه انجمن رزم آوران پیش از انقلاب وجود داشته، اما از اوایل دهه ٦٠ رسما از سوی سازمان ورزش کشور پذیرفته میشود و امروز به عنوان یک انجمن تحت نظر فدراسیون انجمنهای ورزشیهای رزمی در حال فعالیت است.
او با بیان اینکه از سال ٧٩ نخستین دوره تیم ملی رزم آوران با مربی گری بنده در کشور استارت خورد و در دومین دوره در سال ٨٧ به عنوان نماینده ایران در آلمان حضور پیدا کردیم، تصریح کرد: رزم آوران در دنیا هم سابقه دارد.
مسئول کمیته فنی انجمن رزم آوران ایران بیان کرد: یک دهه قبل در آلمان سازمان ورزشهای رزمی حرفهای (ایماف) این ورزش را به عنوان یک ورزش نوین و کارآمد پذیرفت و ایماف آن را در سایر کشورها گسترش داد.
مصطفایی با بیان اینکه ریشه ورزش رزم آوران به ایران باز میگردد و تمام الفاظ و نام فنون و تکنیکها آن ایرانی است، گفت: رزم آورزان یک سیستم و در واقع یک سبک رزمی مستقل است که ٤٠ سال از ثبت آن میگذرد.
او همچنین با اشاره به اینکه این سبک ورزشی در تمام استانها نمایندگی فعال دارد، از احیای مجدد این سبک در استان فارس و شهر شیراز خبر داد و گفت: رزم آوران به عنوان یک مدرک ورزشی در دیگر کشورها قابل اعتبار است.
مسئول کمیته فنی انجمن رزم آوران ایران ادامه داد: کرمانشاه و خوزستان از قطبهای اصلی رزم آوران در کشور محسوب میشوند.
مصطفایی عنوان کرد: متقاضیان میتوانند با ثبت نام خود را در سامانه رزم آوران و پرداخت حق عضویت سالانه بزای آموزش این سبک ورزشی اقدام کنند.
او با بیان اینکه رزم آوران، هفت کمربند دارد که از زرد آغاز و به سبز، آبی، بنفش، قرمز، قهوهای و مشکی ختم میشود، گفت: مرحبه بعد گام یک تا ۱۰ است.
مسئول کمیته فنی انجمن رزم آوران ایران، آخرین درجه رزم آوران را شهادت عنوان کرد و گفت: این ورزش دومقوله دارد یکی قهرمانی و دیگری معنوی است و علاقمندان خود اعلام میکنند که در کدام مقوله تمایل به فعالیت دارند.
به گفته مصطفایی، سقف سنی خاصی در این سبک ورزشی مطرح نیست.
محمدعلی مهر فر، نماینده رزم آوران فارس در فدراسیون ورزشهای رزمی جمهوری اسلامی ایران نیز گفت: حدود ١٠ سال این رشته ورزشی در فارس مهجور و تقریبا تعطیل شده بود و با قوت گرفتن موضوع فدراسیون شدن ورزش رزم آورزان و آموزش آن در نیروهای مسلح، مجددا تصمیم گرفته شد این ورزش در فارس احیاء شود.
او افزود: با هماهنگیهایی که با فدراسیون انجام شده، مقرر شد جایی به عنوان خانه رزم آوران فارس یا اکادمی انتخاب شود و در این راستا از دوستان سپاه کمک گرفته شد و فعلا در دفتر مقاومت کمیل کار ساماندهی، تشکیلات بخشی و اقدامات اداری رزم آوران در حال انجام است.
مهر فر با بیان اینکه حدود ١٧ کشور جهان این ورزش را خریدهاند و در حال فعالیت هستند، یادآور شد: در این دوره ٤٠ گواهی برای مربیان صادر میشود تا در حوزههای کاری خود مشغول به فعالیت شوند.
او تصریح کرد: ماهیت این ورزش رابطه تنگاتنگی با یگانهای عملیات ویژه نیروهای مسلح و امنیتی دارد و به همین دلیل در سطح شیراز اکثرا مربیان ما از همین نیروها هستند که آموزش آنها از سال گذشته آغاز شده و تا امروز برای تربیت مربی ادامه دارد.
انتهای پیام/