رئیس اتاق مشترک بازرگانی هرات و خراسان رضوی گفت: کاهش عرضه و تقاضا در افغانستان در ماه‌های اخیر موجب تاثیر منفی بر واردات کالای مصرفی از ایران شده است.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد، میراجان سلیمان‌خیل رئیس اتاق مشترک بازرگانی هرات و خراسان رضوی گفت: به دلیل تغییر و تحولات اخیر در افغانستان، حدود یک میلیون نفر از این کشور مهاجرت کرده اند، که کاهش همین تعداد مصرف کننده و البته کاهش تقاضای مصرف داخلی، واردات اقلام تجاری به افغانستان را با کاستی مواجه کرده است.

او در تشریح این کاهش تقاضا افزود: به عنوان مثال اگر هرات روزانه تقاضای ۵۰ تانکر سوخت را داشته   امروز این رقم به ۲۰ تانکر کاهش یافته   است و یا اگر روزانه ۲۰ کامیون کاشی و سرامیک وارد افغانستان می‌شد این رقم نیز به دلیل کاهش تقاضا به شدت کمتر شده است.

نائب رئیس اتاق بازرگانی ولایت هرات افغانستان ادامه داد: علت اصلی کاهش واردات کالا به افغانستان، همان کاهش تقاضا است و موضوع عدم تمایل تجار و بازرگانان افغانستانی به مراوده با ایران به هیچ وجه مطرح نیست.

سلیمان‌خیل بیان کرد: کاهش خرید، فروش و افت کنونی مصرف در داخل افغانستان موجب شده فعالیت واحد‌های تولیدی و همچنین شهرک صنعتی هرات نیز تحت تاثیر قرار بگیرد و در عمل کسب و کار‌ها به همین دلیل متوقف شود.


بیشتر بخوانید


او تصریح کرد: تقاضا برای مراوده با تجار و کارخانجات ایرانی از سوی صنایع هرات پابرجاست و شکایتی در خصوص قطع همکاری با بازرگانان ایرانی در این حوزه دریافت نکرده ایم.

مبادلات تجاری و رفت و آمد بازرگانان و مسافران اهل هرات، در همسایگی خراسان رضوی، از تیرماه گذشته با حاکمیت طالبان بر این ولایت در شمال غرب افغانستان، همچون دیگر نقاط آن کشور به طور چشمگیری کاهش یافته است.

بر اساس اعلام اداره‌کل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای خراسان رضوی، مبادلات مرزی کنونی بین ایران و افغانستان در گذرگاه مرزی دوغارون - اسلام‌قلعه روزانه حدود ۴۵۰ دستگاه کامیون است. این میزان پیش از روی کار آمدن طالبان روزانه افزون بر ۷۰۰ دستگاه کامیون بود.

 

منبع؛ ایرنا

انتهای پیام//م.ج

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.