به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان، مصطفی عطاییپور مدیر مجتمع فولاد سبا با اشاره به فعالیتهای مجتمع فولادسبا، گفت: فولاد سبا زیرمجموعه فولاد مبارکه با مساحتی افزونبر ۴.۵ کیلومترمربع است که در مجاورت شهرستان لنجان و کارخانه ذوبآهن اصفهان قرار دارد؛ فولاد سبا از دو کوره قوس الکتریکی، ۲ دستگاه ماشین ریختهگری، واحد نورد و واحدهای پشتیبان تولید مانند واحد تصفیهخانه و آبرسانی، پست برق، واحد اکسیژن و تعمیرگاههای لازم برای تولید ورقهای فولادی برخوردار است.
وی افزود: از مرداد ۹۹ تاکنون واحد اکسیژنسازی فولاد سبا بهدلیل شیوع ویروس کرونا حدود ۶ هزار و ۶۰۰ تن اکسیژن معادل ۲۵ میلیارد تومان را بهطور رایگان و در راستای مسئولیت اجتماعی خود در اختیار بیمارستانهای کشور قرار داده است.
مدیر مجتمع فولاد سبا گفت: یکی از مواردی که جایگاه مجتمع فولاد سبا از سایر صنایع مشابه در کشور و حتی خاورمیانه متمایز میکند، نورد پیوسته این شرکت است، چراکه با استفاده از این روش، سرعت تولید افزایشیافته و انرژی کمتری مصرف میشود.
عطاییپور خاطرنشان کرد: ورقهای تولیدی مجتمع فولاد سبا، از ضخامت ۱.۲ تا ۱۲ میلیمتر و عرض ۸۰۰ تا هزار و ۵۰۰ میلیمتر است که بهدلیل تقاضای بازار حدود ۸۰ تا ۸۵ درصد تولیدات مجتمع فولاد سبا به ورقهای به ضخامت ۲ میلیمتر اختصاصیافته و در صنایع لولهسازی و پروفیلسازی کاربرد دارد.
وی ادامه داد: خردادامسال تعمیرات اساسی در مجتمع فولاد سبا انجام شد که بهطورکلی ۳ اقدام اصلی را در برمیگیرد؛ باوجود این ۳ اقدام اصلی در مجتمع فولاد سبا موفق به تولید گریدهای خاصی مانند گرید ویژه API-X ۷۰ شدیم.
این گرید بیشتر در ساخت لولههای خطوط انتقال گاز و سیالات نفتی استفاده میشود؛ از ویژگیهای مهم این گرید، مقاومت نسبت به فشار بالا و خوردگی است، این گرید فولادی که به فولاد تمیز شهرت دارد، هیچگونه ناخالصی اعم از فسفر یا گوگرد در خود ندارد و ساخت آن بسیار دشوار است.
عطاییپور افزود: این گرید فولادی اکنون در فولاد سبا تولیدشده و تمام آزمونهای مرتبط مانند آزمونهای ضربه و استحکام را پاس کرده است. گفتنی است پیش از تولید این نوع گرید فولادی در مجتمع فولاد سبا، این نوع فولاد از خارج به کشور وارد میشد.
وی با اشاره به بروزرسانی ماشین ریختهگری شماره یک این مجتمع گفت: این مسئله انرژی مصرفی برای انجام فرآیند ریختهگری را کاهش میدهد. بهعلاوه با اضافه شدن یک قفسه جدید در فرآیند نورد، توزیع بار روی قفسهها و استهلاک تجهیزات را کاهش و سرعت ریختهگری را افزایش میدهد. با این اقدامات در سال آینده گام تولید یکمیلیون و ۶۰۰ هزار تن را برمیداریم و با تغییراتی که طی سالهای آینده در کوره انجام خواهیم داد، میتوانیم به ظرفیت تولید ۲ میلیون تن هم دستیابیم.
عطاییپور افزود: در بومیسازیهایی که بهتازگی که انجامشده و از اهمیت بالایی نیز برخوردار است، میتوان به تولید پودر قالب اشاره کرد که در فرآیند ریختهگری بسیار حائز اهمیت بوده و بدون امکان ریختهگری وجود ندارد. مکانیسم دریچه مذاب که دقت بسیار بالایی دارد و انواع پمپها و کمپرسورهای پرفشار نیز ازجمله دیگر موارد در این حوزه به شمار میرود.
وی درباره پیوسته بودن خط تولید در مجتمع فولاد سبا و تفاوت آن با سایر کارخانهها تولید فولاد، اظهارکرد: در کارخانههای دیگر پس از تشکیل مذاب و انجام ریختهگری، فولاد به شکل تختال کنار گذاشته میشود و در واحد نورد گرم باید با استفاده کوره دیگری دوباره دمای تختال را افزایش دهیم تا بتوان فرآیند نورد را انجام داد، اما در مجتمع فولاد سبا وضعیت به این شکل نیست و با ورود گندله به فرآیند تولید در ابتدای کار، درنهایت شاهد ساخت ورقهای فولادی در انتهای خط تولید هستیم.
مدیر مجتمع فولاد سبا اضافه کرد: همین مسئله باعث صرفهجویی قابلتوجه در مصرف انرژی و افزایش سرعت تولید میشود، اما در مقابل، باید دقت قابلتوجهی نیز در فرآیند تولید وجود داشته باشد تا در صورت بروز توقف در بخشی از خط، کل تولید متوقف نشود؛ پیوسته بودن خط تولید در مجتمع فولاد سبا، کاهش دستکم ۲۵ درصدی در مصرف انرژی را منجر میشود.
انتهای پیام