ذرت‌های شهرستان سربیشه آماده برداشت بودند که سرما آن‌ها را غافلگیر و سرمایه کشاورزان را خاک کرد.

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان از بیرجند، مشکلات حوزه کشاورزی خراسان جنوبی، این بار دامن گیر ذرت کاران شهرستان سربیشه شده است.

ذرت‌های سرمازده شهرستان سربیشه، داستان غم انگیزی از غصه‌های کشاورزانی را روایت می‌کنند که چشم به برداشت محصول مرغوب و باکیفیت داشتند، اما سرمای هوا، گرمای امیدشان را فرونشاند.

حمایت از تولید کننده چه معنایی دارد؟

حال با رسوخ سرما در مزارع ذرت، کشاورزان خراسان جنوبی علی الخصوص ذرت کاران شهرستان سربیشه خسارات فراوانی را متحمل شده اند که به این راحتی‌ها جبران نمی‌شود.

محمودی یکی از کشاورزان شهرستان سربیشه که به دلیل سرمای هوا محصول ذرت او از بین رفته است، می‌گوید: در هر سهم که هر سهم یک روز برداشت و بهره مندی از آب چاه یا استخر محسوب می‌شود، می‌توان ۳ هکتار زمین را زیر کشت ذرت برد.

از هر هکتار زمین زیرکشت ذرت می توان 60 تن محصول برداشت کرد

او ادامه می‌دهد: ذرت‌ها تماما به خاطر سرما از بین رفته اند و گویا به خاک تبدیل شده اند؛ حالا چه کسی می‌خواهد جوابگوی کشاورز خسارت دیده باشد؟

محمودی بیان می‌کند: مسئولین می‌گویند ما از تولیدکنندگان حمایت می‌کنیم و حالا تولیدکننده کیست؟ تولید کننده همین کشاورزی است که محصول او به دلیل سرما کاملا از بین رفته و مسئولین باید به صورت میدانی به مشکلات کشاورز رسیدگی کنند.

کاهش برداشت ذرت به یک دهم

وقتی که زمان برداشت ذرت در سربیشه فرا رسید، دستگاه برداشت کننده که چاپر نام دارد در شهرستان نهبندان بود و در آنجا مشغول به کار بود.

پس از اینکه دستگاه به سربیشه آمد، امید‌ها در دل‌ها زنده شد تا شاید زودتر ذرت‌ها برداشت شوند و از خسارت بیشتر به کشاورزان جلوگیری شود، اما خرابی دستگاه داغ خسارت را دوباره بر دل کشاورزان نهاد.

جلالی دیگر ذرت کار شهرستان سربیشه عنوان می‌کند: هر ساله با اینگونه مشکلات مواجه هستیم، اما کاری از دستمان بر نمی‌آید و تنها چشم انتظار همت مسئولین هستیم.

سرمازدگی محصولات کشاورزی هر ساله وجود دارد

او تصریح می‌کند: محصول به گونه‌ای از بین رفته است که حتی دامداران نیز از آن برای خوراک دام خود استفاده نمی‌کنند و حاضر نیستند ذرت سرمادیده را به دام بدهند.

جلالی با بیان اینکه نمی‌شود هر سال کشاورز دست به تولید بزند، اما به دلیل مشکلات موجود، کار او لنگ بماند، اظهار می‌کند: پارسال می‌توانستیم از هر هکتار، ۵۰ الی ۶۰ تُن محصول ذرت را برداشت کنیم، اما امسال می‌شود تنها ۵ تُن ذرت برداشت کرد.

این کشاورز ادامه می‌دهد: شخصا به دلیل هزینه بذر حدود ۵۰ میلیون تومان خسارت دیده ام، اما بعضی از کشاورزان تا ۱۲۰ الی ۲۰۰ میلیون تومان نیز خسارت دیده اند.

چاپر خراب شد، ذرت‌ها سرما خوردند/ اعتبار بیاید خسارات را جبران می‌کنیم

به دلیل سرمای هوا، حدود ۹۰ تُن ذرت در شهرستان سربیشه از بین رفته است و حالا کشاورزان منتظر همت مسئولین هستند تا بتوانند بخشی از سرمایه بر باد رفته خود را برگردانند.

جوادی بایگی مدیر جهاد کشاورزی شهرستان سربیشه گفت: از اردیبهشت ماه جلسات متعددی به منظور برداشت به موقع ذرت برگزار شده است تا محصول در موقع مناسب برداشت شود.

او افزود: یک دستگاه چاپر یا همان برداشت کننده ذرت در استان وجود دارد که طبق قرارداد منعقد شده، در موقع مقرر برای برداشت محصول سر زمین حاضر شده است.


بیشتر بخوانید


جوادی بایگی اظهار کرد: این دستگاه حدود ۷۰ درصد ذرت شهرستان را برداشت کرده است و تنها ۳۰ درصد محصول به دلیل خراب شدن دستگاه از زمین جمع آوری نشده است.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان سربیشه با اشاره به اینکه باید برای تعمیر دستگاه قطعاتی تأمین می‌شد، تصریح کرد: این قطعات در بیرجند وجود ندارد و باید از شهر‌های مشهد و تهران تأمین شود.

او بیان می‌کند: قبول داریم که کشاورزان خسارت فراوانی دیده اند، اما باید منتظر باشیم تا اعتبارات ابلاغ شوند و پس از آن بتوانیم مبالغ را برای جبران خسارات کشاورزان خرج کنیم.

سیلی ۷۵۶ میلیونی سرما به ذرت/ زرشک نیز یک و نیم میلیارد خسارت دید

علاوه بر ذرت، محصولات دیگری از جمله زرشک نیز دچار خسارت شده اند و مسئولین استانی نیز به این مسئله ورود کرده اند و توضیحاتی در این خصوص ارائه کرده اند.

قوسی رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی در این خصوص گفت: طبق برآورد‌های انجام شده، ۳۰ هکتار از مزارع ذرت سربیشه دچار سرمازدگی شده اند.

او افزود: ۷۵۶ میلیون تومان، میزان خسارت برآورد شده‌ای است که به کشاورزان ذرت کار وارد شده است و حال باید به فکر جبران این خسارت بود.

بیش از 750 میلیون تومان خسارت به ذرت کاران سربیشه وارد شده است

قوسی بیان کرد: علاوه بر ذرت، محصول زرشک نیز دچار سرمازدگی شده است و ۱۷۵ هکتار از باغات زرشک با سرما دچار خسارت شده اند که یک و نیم میلیارد تومان میزان خسارت برآورد شده این حوزه است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی با بیان اینکه در حال جمع بندی گزارشات مربوطه هستیم، عنوان کرد: امیدواریم بتوانیم اعتباراتی را از محل مدیریت بحران جذب کنیم تا خسارت ذرت کاران جبران شود.

 جلوی خسارت های بعدی را با برنامه ریزی بگیریم

ملانوری استاندار خراسان جنوبی نیز چندی پیش به سربیشه سفر کرد و از نزدیک پیگیر مشکلات کشاورزان خسارت دیده سربیشه شد.

او در این سفر گفت: در استانی زندگی می‌کنیم که با کمبود منابع آبی رو به رو است و تنش‌های آب و هوایی متفاوتی را به خود می‌بیند.

تنش های آب و هوایی مختلف سبب خسارت به ذرت کاران می شود

ملانوری ادامه داد: این مشکلات از جمله سرمازدگی برای اولین بار نیست که در استان رخ می‌دهند و باید برنامه ریزی‌های لازم صورت بگیرد تا برای دفعات بعدی جلوی این خسارات گرفته شود.

استاندار خراسان جنوبی عنوان کرد: مسئولین استانی و شهرستانی پیگیر باشند تا بتوان خسارات را برآورد کرد و به داد کشاورزان رسید.

ذرت‌های خاک شده به درد خوراک دام هم نمی‌خورد

محصول ذرت که می‌تواند به عنوان خوراک دام مورد استفاده قرار بگیرد، گزینه خوبی در شرایط خشکسالی است که می‌تواند نیاز دامداری‌ها را بر طرف کند.

سرمازدگی محصول ذرت در شهرستان سربیشه سبب شده است که حتی این محصول برای خوراک دام نیز مناسب نباشد.

خرابی دستگاه چاپر یکی از عوامل مهمی بوده است که در وارد شدن خسارت به ذرت کاران موثر بوده و تأمین نشدن قطعه برای آن نیز مشکل را دو چندان کرده است.

دستگاه چاپر خراب بوده و نتوانسته محصول ذرت را برداشت کند

حال در این شرایط باید مسئولین با استفاده از منابع اعتباری مختلف، به فکر جبران خسارت ذرت کاران باشند تا کمی از درد آن‌ها کاسته شود و دوباره کشاورزان به فکر تولید بیفتند.

یقینا حمایت از کشاورزان در شرایطی که خشکسالی نیز به جان زمین هایشان افتاده است، می‌تواند امید و انگیزه را در دل آن‌ها افزایش دهد و به شکوفایی عرصه کشاورزی و حتی دامپروری کمک کند.

گزارش از سید محمدعلی سجادی

انتهای پیام/ ر

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۳
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۲۶ ۲۶ آبان ۱۴۰۰
حالا خود مردم ذرت رو فریز میکنند و بعد استفاده میکنندچی شده که اگر حیوون بخوره بد میشه ،اینقدر از آب گل آلود اقتصاد ماهی گیرید ،خدا همینم ازتون میگیرد.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۱۵ ۲۶ آبان ۱۴۰۰
هویج 2000تومان را کشاورز رسوند به 12000تومان چون می گفتن آب هویج برای بیماران کرونایی خوب است حالا زرتشان را سرما زده باید از جیب کارگر کارمند بازنشسته به کشاورز خسارت بدن به کشاورز جز خسارت که هیچ پشگل هم نمی دهند کشاورزان گردن کلفت که همشان زمانی وزیر ومدیر نماینده مجلس دولت رفسنجانی خاتمی بو دن و شدن اصلاح طلب املاک دار این خسارت ها را می خواهند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۰۲ ۲۶ آبان ۱۴۰۰
ذرت دیرکاشتن.به همین دلیل به فصل سرما خورده. سوم زده.. خود کشاورز مقصره.
Iran (Islamic Republic of)
زهرا اسدی
۱۲:۵۳ ۲۶ آبان ۱۴۰۰
اشتباه خود کشاورز. الان اخبار مدام میگه بچینید.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۳۵ ۲۶ آبان ۱۴۰۰
کشاورزی این نوع محصولات دیگه الان مقرون به صرفه نیست به نظر من اگه آب دارند درخت بکارن اونم درخت گردو که کیلویی بدون پوست ۱۴۰ هزار تومانه حالا ذرت اگه بخرن کیلویی ۳۰ هزار تومان حالا کدوم به صرفه تره؟ درخت گردو اگه سرمای بهاره نزنه بهترین بازدهی رو نسبت به دیگر محصولات داره من خودم گردوی اصلاح شده کاشتم یک ساله بار میده
Iran (Islamic Republic of)
طاهریان
۱۱:۰۶ ۲۶ آبان ۱۴۰۰
واقعا شرم آوره یک دستگاه در استان و آنهم خراب .لوازم را باید از تهران یا مشهد بیاورند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۱۵ ۲۶ آبان ۱۴۰۰
فقط بذر گرون میکنن ذرت الان کمتر از کیلویی 23000 هزارتومان دیگه به صرفه نیست همون بهتر که سرد بزنن چه فایده که قیمت نداره.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۱۵ ۲۶ آبان ۱۴۰۰
فقط بذر گرون میکنن ذرت الان کمتر از کیلویی 23000 هزارتومان دیگه به صرفه نیست همون بهتر که سرد بزنن چه فایده که قیمت نداره.
Iran (Islamic Republic of)
هادی
۰۹:۲۱ ۲۶ آبان ۱۴۰۰
سوال مهم اینه
آیا خوراک دام ذرت است؟؟؟؟
خداوند برای هر موجودی روزی اش را مشخص و آماده کرده و همچنین برای ما انسانها که بماند
حالا ما آدمها هرچیزی را بهم میزنیم و تغییر میدیم
نتیجه این همه بیماری و سرطان و ...
گندم و جو بکارید خودش برای ما میشود و علوفه اش برای حیوانات
گندم هم که اگر درون پوسته اش با ساقه ذخیره شود تا 7 سال می ماند ...
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۱۸ ۲۶ آبان ۱۴۰۰
ساقه ذرت را به عنوان غذای دام استفاده می کنند و دستگاه چاپر هم ذرت های سبز را با ساقه درو می کند به عنوان علوفه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۲۴ ۲۶ آبان ۱۴۰۰
چطوری یوزارسیف؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
Iran (Islamic Republic of)
حسین
۱۷:۳۹ ۲۶ آبان ۱۴۰۰
انگار تا حالا چیزی به اسم خشکسالی رو نه دیدی نه شنیدی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۳۶ ۲۶ آبان ۱۴۰۰
خوراک دامم گرونه دامدارا همینارم کیلویی سه چهار هزار تومن میخرن