به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از بوشهر، آیت الله غلامعلی صفایی بوشهری نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه بوشهر امروز در همایش ضداستعماری زنان حماسهساز استان بوشهر، بیان کرد: مردم این استان ۶۰۰ سال تاریخ مبارزاتی ضد استعماری دارند و همین موضوع باعث شده است که این استان در تاریخ منطقه و جهان همچون ستارهای پرفروغ بدرخشد.
او ادامه داد: انگلستان چهار بار از زمان محمد شاه تا احمد شاه قاجار به بوشهر حمله کرده است و هر بار با مقاومت مردم روبرو میشدند و شکست میخوردند.
امام جمعه بوشهر افزود: اوج حمله انگلیس به بوشهر در سال ۱۲۹۴ هجری شمسی بود که سرداران بزرگی مانند رئیسعلی دلواری با فتوای علمای دینی با تجاوزگران مقابله کردند.
صفایی بوشهری رئیسعلی دلواری را مکتب مبارزه با استعمار خواند و گفت: انگلیس پس از حمله به بوشهر و پذیرش شکست، تاکنون حمله نظامی دریایی نکرده است.
امام جمعه بوشهر استعمار بدون جنگ را استعمار نو دانست و گفت: استعمار فرانو نیز تفکرات جامعه را مورد هدف و نشانه و هویت دینی و ملی را تحت تاثیر قرار میدهد که تنها راه برخورد با این نوع تهاجم، مقاومت فرهنگی، رسانهای و نرم است.
صفایی بوشهری با اشاره به حماسه زنان استان بوشهر در برابر تهاجم انگلیسیها، بیان کرد: در مقابل تهاجم استعمار پیر انگلیس زنان استان پرچمدار پایداری و هویت ملی و دینی شدند و قیام زنان لَرده دشتستان تنها بخشی از حماسه زنان این استان است.
بیشتر بخوانید
او با تشریح حماسه زنان منطقه لرده، عنوان کرد: زنان لرده به انگلیسیها حمله کردند و ضمن شکست آنان، متجاوزان را وادار کردند که به سرزمین خود بازگردند.
امام جمعه بوشهر با اشاره به اینکه ۱۲ شهریور روز شهادت رئیسعلی دلواری بهعنوان روز ملی مبارزه با استعمار در تاریخ ایران به ثبت رسیده است، بیان کرد: بر اساس برنامهریزی قرار است از سال آینده یکی از روزهای هشتم، نهم یا پانزدهم آبان بهعنوان روز ملی ضد استعماری بانوان ایران با نماد زنان لرده در تقویم جمهوری اسلامی ایران ثبت شود.
در پایان این همایش از زنان حماسه ساز استان بوشهر از جمله مادران شهدا، نوادگان زنان لرده، نوادگان سرداران و علمای مبارزه با استعمار، بانوان ورزشکاران و هنرمند استان بوشهر تجلیل و از ۶ اثر هنری نیز به همین مناسبت رونمایی شد.
در سال ۱۲۹۷ هجری شمسی نیروهای انگلیسی بعد از تصرف بوشهر به دنبال حمله به مرکز ایران بودند که در منطقه لَردِه روستایی کوهستانی در قلب کوههای گیسکان شهرستان دشتستان، در هشتم تا دهم آبان با مقاومت مردمان آن منطقه روبهرو شدند و در نبردی که شکل گرفت مردان منطقه را دستگیر کردند.
در این میان، زنان این منطقه وارد میدان شدند و ضمن نجات مردانشان، انگلیسیها را فراری دادند و حماسهای به یاد ماندنی آفریدند.
عکسهایی از این مراسم را در زیر ببینید.
عکاس: کیوان عمادی
انتهای پیام/ک