به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از سمنان،جعفر مرادی حقیقی مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان با بیان این که در حال حاضر ۴۰۰هکتار از عرصههای بیابانی سمنان تاغ کاری شده است که ارزش بالایی دارد، گفت: در سفر هفته گذشته رئیس جمهوری و وزیر کشور تاغکاری در سطح ۱۰ هزار هکتار با پیش بینی ۳۰ میلیارد تومان تصویب شد که امیدواریم در بازه زمانی ۲ ساله با تخصیص کامل این طرح عملیاتی شود.
او مهمترین خاصیت درختچههای تاغ را تثبیت شنهای روان و جلوگیری از جابهجایی کانونهای بحرانی گرد و غبار و ریزگردها دانست و بیان داشت: مقوله قاچاق این درختچهها نیز در استان مطرح است که امیدواریم همه مردم در حفظ و حراست از این درختچهها همانند گذشته همکاری لازم را داشته باشند.
بر اساس اعلام اداره کل منابع طبیعی استان سمنان، بیش از ۴٠٠ هزار هکتار از اراضی این استان طی چند دهه گذشته تاغ کاری شد، ولی بخشی زیادی از تاغهای کاشته شده توسط قاچاقچیان بریده و برای تبدیل کردن به زغال به استانهای همجوار از جمله تهران و مازندران انتقال مییابد.
نهال تاغ برای تبدیل شدن به درختچه، هفت سال زمان نیاز دارد، ولی به گفته مسئولان استان سمنان، قاچاقچیان و افراد سودجو حتی پیش از این زمان درختچهها را بریده و قاچاق میکنند.
بنا بر آمار موجود، در مجموع سالانه حدود ۲۰ تا ۲۵ هزار کیلوگرم چوب از تاغزارها و عرصه بیابانی کشور قاچاق میشود.
اعتبارات محرومیتزدایی برای آبخیزداری استفاده شود
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری سمنان با بیان این که سه شهرستان استان از امتیاز طرح آبخیزداری با هدف محرومیتزدایی بیبهره است، از وزارت جهاد کشاورزی خواست تا از فرصت قانونی اخذ اعتبار از ردیف محرومیتزدایی استفاده کند.
مرادی حقیقی به اهمیت اجرای طرحهای آبخیزداری در سمنان برای جلوگیری از سیلاب و روان شدن گرد و خاک اشاره کرد و افزود: آبخیزداری در واقع فرصت توسعه روستایی و زدودن فقر و محرومیت است، چرا که اقتصاد کشاورزی روستا به آب وابسته است و عملیات آبخیزداری همان بهره وری از بارندگیها است.
او با توضیح این نکته که دولت جهادی سیزدهم میتواند با توجه ویژه به آبخیزداری در مناطق مختلف کشور به ویژه استان سمنان به کمک اقتصاد روستاها بیاید، بیان داشت: همواره کمبود آب شرب، کشاورزی و صنعت مساله محوری همه برنامههای استان سمنان است و آبخیزداری فرصت مناسبی است تا بتوان از حداقل بارندگی سالانه بیشترین بهره برداری را داشت.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری سمنان بیان داشت: آبخیزداری سبب افزایش تغذیه آبهای زیرزمینی به ویژه قناتها میشود و این یعنی کشاورزان میتوانند کشاورزی با برنامه بلندمدت داشته باشند.
از ۹.۷ میلیون هکتار وسعت استان، ۵۵ درصد را نواحی بیابانی و خشک، ۳۸.۵ درصد را مراتع، ۲ درصد را اراضی کشاورزی و ۳.۶ درصد را هم جنگل تشکیل میدهد.
از مجموع مناطق جنگلی در استان سمنان، ۵۸ هزار هکتار جنگلهای هیرکانی و پهن برگ شامل جنگل ابر و جنگل رودبارک، ۱۵۰ هزار هکتار جنگل سوزنی برگ و ۱۴۴ هزار هکتار جنگل کویری و بیابانی است.
انتهای پیام / ن