به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از آبادان ، فتح اله ابوعلی، مدیرکل شیلات خوزستان گفت: شهرستان خرمشهر بزرگترین تولید کننده ماهیان گرمابی در استان محسوب می شود و با تولید ۲۴ هزار تن ماهی گرمابی یک سوم تولیدات استان در حوزه ماهیان گرمابی را به خود اختصاص داده است.
او با اشاره به طراحی فاز ۲ مجتمع پرورش ماهیان گرمابی شهید احمدیان خرمشهر افزود: بیشتر اقدامات برای بخش زیربنایی فاز یک این مجتمع اجرایی شده است و در حال حاضرتنها در قسمت زهکشها مشکلاتی وجود دارد.
ابوعلی با بیان اینکه تکمیل فاز ۲ این پروژه به ویژه برق رسانی آن به دلیل عدم تخصیص اعتبارات مصوب، سالها طول کشیده است از اختصاص اعتبارات ۱۰۰ درصدی با رایزنیهای به عمل آمده در کارگروه رفع موانع تولید در استان خبر داد.
او بیان کرد: امسال برای اولین بار سهمیه نهادهها و کود شیمیایی مورد مصرف در آبزی پروری مجزا از سازمان جهادکشاورزی استان و به صورت مستقیم از تهران دریافت میشود.
مدیر کل شیلات خوزستان، با اشاره به مشکلات موجود در بخش صادرات ماهیان گرمابی، از نبود سیستم نظارتی قوی و وجود دلالان در کشور عراق انتقاد کرد و گفت: این مسئله به صنعت آبزی پروری استان خسارت سنگینی وارد کرده است و در صورت راه اندازی بازارچه محصولات شیلاتی در مرز شلمچه حذف دلالان و واسطه ها، قیمتگذاری منطقی بر آنها ممکن میشود.
ابوعلی، گفت: توافقهای اولیه به منظور فعال شدن بازارچه شلمچه به عنوان مبدا صادرات آبزیان استان انجام شده است و نهایی شدن این مهم نیازمند دیپلماسی تجاری با کشور عراق است.
او تنوع گونهای محصولات دریایی را یکی از مطالباتی خواند که به صورت مستمر در حال بررسی و پیگیری است و از سویی دیگر این یک واقعیت انکار ناپذیر است که تیلاپیا سالهاست که از کشور عراق وارد منابع آبی استان شده است و اصطلاحا گونه بومی محسوب میشود.
ابوعلی، در خصوص تنوع گونهای و پرورش ماهی تیلاپیا در استان گفت:این نوع ماهی سالهاست از کشور عراق وارد منابع آبی استان میشود و با توجه به اینکه حجم وسیع خسارتهای وارده به آبزیان در استان مربوط به تنشهای آبی و عدم تامین حق آبه تالابها بوده است، ورود ماهی تیلاپیا تنها مقصر شرایط پیش آمده نیست، زیرا این ماهی در مقایسه با ماهیان بومی منطقه نسبت به تغییرات شرایط فیزیکی و شیمیایی آب بسیار مقاوم است.
مدیر کل شیلات خوزستان در ادامه افزود: طرح پرورش ماهی سی باس به صورت آزمایشی نیز مجوز محیط زیست را دریافت کرده است و بحث بیوتکنولوژی و بومی سازی تکثیر این ماهی مد نظر است و امیدواریم در سال آینده این طرح اجرایی شود.
او از تقاضای کشورهای عراق و سوریه برای مشارکت و همکاری آبزی پروان استان در برگزاری نمایشگاههای آبزی پروری این دو کشور امسال خبر داد.
ابوعلی ادامه داد: تنخواه جایگاههای سوخت از ۹۰ هزار به ۱۴۰-۱۵۰ هزار لیتر در این منطقه افزایش یافت.
انتهای پیام / ا