به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه،علیرضا حیدری با بیان اینکه در طول سال پایش بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان انجام میشود، اظهار کرد: نیمه دوم سال با آغاز مهاجرت پرندگان آبزی و کنار آبزی به تالابهای کرمانشاه، پایشها برای مقابله با بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان تشدید میشود.
حیدری تاکید کرد: در استان کرمانشاه حدود ۲۱ تالاب داریم که همگی آنها به طور مرتب برای مقابله با شیوع آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان پایش میشوند، همچنین روستاهای اطراف تالابها نیز به طور مرتب مورد ارزیابی قرار میگیرند.
رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماریهای طیور اداره کل دامپزشکی استان کرمانشاه در ادامه پرندگان وحشی مهاجر را مخزن اصلی بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان عنوان کرد و گفت: با توجه به مهاجرت پرندگان مهاجر در فصول سرد سال به استان کرمانشاه احتمال شیوع بیماری از پرندگان وحشی به پرندگان بومی و حتی صنعتی وجود دارد، لذا پرورشدهندگان طیور بومی و صنعتی باید هشدارهای مرتبط با شیوع آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان را جدی بگیرند.
حیدری رعایت اصول امنیت زیستی را در راستای جلوگیری از بروز بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان به مرغداران و روستاییان توصیه کرد و افزود: از صاحبان مرغداریها میخواهیم رعایت موازین بهداشتی را برای ممانعت از شیوع احتمالی بیماری داشته باشند.
او با اشاره به رد پای دورهگردها در شیوع بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در سنوات گذشته، تاکید کرد: از روستاییان درخواست میشود از خرید طیور از دورهگردها صرف نظر کنند.
حیدری همچنین علائم بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان را در پرندگان تلفات بالا با سیر افزایشی، سیاه شدن تاج و ریش و وجود علائم خونریزی روی قسمتهای بدون پر بدن پرنده عنوان کرد و افزود: این بیماری در طیور درمان ندارد و اگر طیور یک خانه در روستایی آلوده به بیماری تشخیص داده شوند، بر اساس پروتکلها ناچار به معدومسازی همه طیور روستا خواهیم بود.
او با تاکید بر اینکه در ارزیابیهای صورت گرفته از ابتدای سال تاکنون هیچ مورد مشکوک به آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در سطح استان دیده نشده، گفت: سال گذشته دو کانون بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در استان کرمانشاه شناسایی شد.
انتهای پیام/ز