به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از بجنورد ، عبدالله یوسفی رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی گفت : به ازای هر یک هکتار اراضی زیر کشت زعفران به جز کشاورزان که برای آنان شغل مستقیم ایجاد میشود بین ۱۸۰ تا ۲۰۰ نفر نیروی انسانی نیز شغل ایجاد شده است که شامل کارگران جمع آوری گل زعفران، پاک کنندههای گل، خشک کن هاٰ و افراد شاغل در مجموعههای بسته بندی این گیاه با ارزش میشود.
بیشتر بخوانید
او برداشت گل زعفران در چندین چین انجام میشود افزود: کشت و کار زعفران اشتغال آور است که ارزش اقتصادی این کالای ارزشمند در این خطه بیش از سه هزار و ۴۰۰ میلیارد ریال پیش بینی شده است که به نوعی شامل ۱۵ درصد ارزش اقتصادی کل محصولات باغی استان میشود.
او گفت: هم اینک جمعیت زیادی از بهره برداران کشاورزی در حوزه کشت و کار، بسته بندی، فراوری و فروش محصول زعفران در استان هستند که بعضا با توجه به فعالیشان سودی کسب خواهند کرد.
یوسفی بر حمایتهای دولت در راستای بالا بردن ارزش اقتصادی این محصول و ایجاد زنجیره تولید تاکید کرد و افزود: در این زمینه دولت باید کشاورزان را حمایت کند تا این تولید کنندهها نیز در زمینه کشت و کار زعفران سودی معقول داشته باشند و تنها عاید واسطه ها، بازرگانان و تجار نشود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی با بیان اینکه گروههای مختلف در فعالیت زعفران باید هر کدام منصفانه سود کنند افزود: در سالهای اخیر تولید در بخش کشاورزی به علت افزایش قمیت نهادهها و نیروی کارگری بسیار بالا رفته است که کشاورز بعضا ضرر خواهد کرد، زیرا هزینههای تمام شده محصول از فروش پیشی گرفته است.
او بر تکمیل زنجیره ارزش زعفران تاکید کرد و افزود: پیش بینی میشود که امسال ۲۲ تن محصول از سطح مزارع استان تولید شود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی گفت : هم اینک قیمت هر کیلوگرم گل زعفران در روستا بازار زعفران در فاروج به قیمت ۲۱۰ هزار تومان به فروش میرسد.
یوسفی افزود: میانگین عملکرد تولید زعفران در این استان بیش از ۶.۲ کیلوگرم در هکتار است که این رقم حدود ۲ برابر میانگین کشوری آن است.
او با بیان اینکه میانگین عملکرد زعفران در کشور ۴ کیلوگرم است اظهار داشت: بر اساس آمارنامه وزارت جهاد کشاورزی سطح زیر کشت زعفران در ۲۸ استان کشور در بیش از ۱۰۰ هزار هکتار است.
او گفت: زعفران گیاهی کم توقع و پربازده اقتصادی است که برای کشت در مناطق خشک و نیمه خشک مناسب است و زمان نیاز آن به آب فصلی از سال است که دیگر محصولات به آب نیازی نداشته یا حداقل با مشکل کم آبی مواجه نمیشوند.
انتهای پیام/ه