معاون امور توانبخشی بهزیستی استان تهران در رابطه با اقدامات بهزیستی برای مناسب سازی معابر به منظور حضور معلولان در جامعه توضیحاتی داد.

سید احمد خادم معاون امور توانبخشی بهزیستی استان تهران در گفت و گو با خبرنگار حوزه رفاه و تعاون گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، در رابطه با مناسب سازی‌ها اظهار کرد: منظور از مناسب سازی آماده سازی محیط برای استفاده افراد کم توان جسمی و معلولان است تا بتوانند مانند سایر افراد از امکانات محیط استفاده کنند که این موضوع در راستای رعایت تساوی حقوق شهروندی افراد مطرح است، مناسب سازی محیط زندگی وامکانات زندگی افراد معلول از جمله اقداماتی است که ضمن افزایش امکان دسترس پذیری معلولان موجبات استقلال هر چه بیشترآنان را در فعالیت‌های روزمره و مشارکت در فعالیت‌های اجتماعی فراهم می‌آورد.

وی ادامه داد: موضوع مناسب سازی با توانمندسازی معلولان ارتباط مستقیم دارد جایی که مناسب سازی انجام میشود امکان و شرایط برای خود اتکایی و استقلال نسبی مالی و شغلی و حرکتی معلولان فراهم میشود و افزایش اعتماد به نفس معلولان را در پی خواهد داشت، اما بسیاری از گروه‌های اجتماعی به دلیل نبود شرایط مناسب سازی امکان استفاده از این فضا‌ها را ندارند، حتی بسیاری از دستگاه‌های اجرایی هنگام ساختن مراکز و اماکن جدید بسیاری از اصول و استاندارد‌های مناسب سازی را رعایت نمیکنند و دسترسی آسان معلولان را با مشکل مواجه می کنند.

خادم مطرح کرد: تحولات اخیر سبب شده تا حدودی توجه جامعه به سوی افراد معلول جلب و از زوایای جدیدی به این گروه که بزرگترین اقلیت جامعه هستند نگاه شود، اما باز هم ما شاهد هستیم که زمینه‌های حضور آن‌ها در عرصه‌های مختلف اجتماعی آن چنان که شایسته یک انسان و عضوی از جامعه است فراهم نشده است.

نقش سازمان بهزیستی در  زمینه مناسب سازی ها

معاون امور توانبخشی بهزیستی استان تهران در رابطه با نقش سازمان بهزیستی در این زمینه تصریح کرد: با توجه به ماده ۳ فصل ۲ قانون حمایت از افراد دارای معلولیت مصوب ۱۳۹۶/۱۲/۲۰ و تبصره‌های آن نظارت و هماهنگی جهت مناسب سازی میباشد که به موجب همین قانون سازمان بهزیستی دبیر این ستاد است، با توجه به ماده ۲ فصل ۲ قانون حمایت از افراد دارای معلولیت مصوب ۱۳۹۶/۱۲/۲۰ و تبصره آن کلیه وزارت خانه ها، سازمان‌ها و موسسات و شرکت‌های دولتی ونهاد‌های عمومی و انقلابی موظف اند در طراحی، تولید و احداث ساختمان‌ها و اماکن عمومی به نحوی عمل کنند که امکان دسترسی و بهره مندی از آن برای افراد دارای معلولیت همچون سایر افراد فراهم باشد.

وی در رابطه با بررسی تسهیلات دسترسی معلولان، جانبازان و سالمندان به سامانه حمل و نقل و ترافیک بیان کرد: با عنایت به ماده ۵ فصل ۲ قانون حمایت از افراد دارای معلولیت مصوب ۱۳۹۶/۱۲/۲۰ و تبصره‌ها ذیل آن وزارت خانه‌های راه و شهرسازی، کشور و شهرداری‌ها مکلف اند کلیه پایانه‌ها و ایستگاه‌ها و ناوگان حمل و نقل شهری و برون شهری را برای استفاده افراد دارای معلولیت باتوجه به استاندارد‌های داخلی و بین المللی دسترس پذیر کنند.

خادم ادامه داد: در شهر تهران با اقدام شهرداری تهران شرکت اتوبوسرانی اقدام به تاسیس سامانه ۶۳۰۵ در سال‌های گذشته کرده است که اولین سامانه حمل و نقل عمومی در کشور می‌باشد و با وجود تعداد کثیر متقاضی، تعداد خودرو بسیار کم است و تنها به شهر تهران خدمات ارائه می‌کند.

اقدامات انجام شده چیست؟

وی در رابطه با اقداماتی که انجام گردیده است گفت: بهزیستی استان تهران در این سال‌ها با برگزاری جلسات ستاد مناسب سازی استان و کمیته‌های زیرگروه این ستاد به بررسی و مشکلات مناسب سازی در استان پرداخته، کلیه دستگاه‌های استانی را هر ساله در قالب جشنواره شهید رجایی در زمینه مناسب سازی پایش و ارزیابی می‌کند و مشکلات و عدم مناسب سازی‌های انجام شده در ادارات استانی و شهرستانی را به آن‌ها ابلاغ می‌کند.

معاون امور توانبخشی بهزیستی استان تهران افزود: این اقدامات شامل مدارس و دانشگاه‌های استان همکاری با شهرداری در زمینه مناسب سازی محیط شهری، مترو تهران، ورزش و جوانان، راه و شهرسازی، حمل و نقل جاده‌ای و سایر ادارات و نهاد‌ها می‌باشد؛ در این خصوص از پتانسیل‌های انجمن‌ها معلولین نیز در زمینه پیشبرد اهداف استفاده گردیده است.

چه اقداماتی صورت نگرفته است؟

خادم درباره اقداماتی که تاکنون انجام نشده بیان کرد: متاسفانه با توجه به پیگیری‌های مکرر استانداری تهران و بهزیستی در خصوص اجرایی کردن اصول و ضوابط مناسب سازی در کلیه ساختمان‌های در حال ساخت درهمه شهر‌های استان تهران این امر به صورت ۱۰۰ درصدی انجام پذیرفته است و شهرداری‌ها با وجود هزینه قابل توجهی که برای مناسب سازی می‌دهند، اما هنوز هم این امر به صورت استاندارد و اصولی اجرا نشده است.

وی ادامه داد: در سطح شهر‌های استان شاهد پیاده رو‌های غیر قابل استفاده برای افراد دارای معلولیت هستیم به طور مثال اجرایی نشدن شیب طولی و عرضی استاندارد و پل ارتباطی سواره و پیاده رو و نیز اجرایی نشدن جزیره‌های استاندارد و برخی از ادارات به علت اینکه خدمات خود را به صورت آنلاین انجام می‌دهند مناسب سازی خود را کامل و صد در صدی انجام نمی‌دهند.

خادم افزود: این حق را به علت غیر قابل دسترس بودن ساختمان‌های خود از افراد دارای معلولیت که می‌توانند در آنجا شاغل شوند می‌گیرد و به اشتغال معلولین در این زمینه توجهی نمی‌کند.

معاون امور توانبخشی بهزیستی استان تهران در ارتباط با اقدامات پیش رو تصریح کرد: با استفاده از ظرفیت‌های انجمن‌ها و افراد دارای معلولیت ادارات و نهاد‌ها و سازمان‌ها را در خصوص مناسب سازی فعال کنیم با توجه به قوانین و مقررات موجود در این زمینه نسبت به اجرای استاندارد و اصولی مناسب سازی درصد استان برنامه ریزی و اقدام کنیم.


بیشتر بخوانید

عملکرد دو سال اخیر سازمان بهزیستی در کتاب «با بهشتیان» منتشر شد


انتهای پیام/

برچسب ها: مناسب سازی ، بهزیستی
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
محسن
۲۱:۱۸ ۱۴ آبان ۱۴۰۰
این دولت ودولت های قبلی مداوم وعده ووعیدداده اندمثلاصدمیلیون تومن وام به متولدین دهه60 که مجردهستندجهت ازدواج میگویندمیدهندوبعدشرط سنی میگذارندکه دخترزیر23سال درسال1400شمسی بایدسن داشته باشدتاوام بگیردازسال1365تاسال1400میشود35سال سن جوانان مجردی که نیازبه حقوق خودطبق قانون اساسی وبندهای آن جهت ازدواج واشتغال وفرزندآوری وغیره دارندخودتان از1400 عدد23 راکسرکنیدمیفهمیدکه نسل دهه60سوخته ترین نسل درفلات ایران هست که اصلاهیچ ستادی به دنبال پیگیری مشکلاتش نیست.
آخرین اخبار