شهرستان میناب یکی از شهرستان های بزرگ در استان هرمزگان است که با وجود ظرفیت های بسیار نرخ بیکاری در آن از کل استان بالاتر زده است.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان، حسین رئیسی عضو مجمع نمایندگان استان هرمزگان در خصوص چالش‌های اقتصادی و حوزه آب شهرستان میناب با اشاره به جمعیت ۳۰۰ هزار نفری میناب، اظهار کرد: بالغ بر ۱۵ درصد جمعیت استان هرمزگان در شهرستان میناب زندگی می‌کنند.

وی با اشاره به تراکم مناسب شهرستان میناب، عنوان کرد: ۶۷ درصد جمعیت شهرستان میناب را روستاها تشکیل می‌دهند و ۳۳ درصد آن نیز جمعیت شهری است.

عضو مجمع نمایندگان استان هرمزگان با ذکر این نکته که نرخ بیکاری در میناب ۱۲.۱ درصد است، ابراز داشت: نرخ بیکاری استان هرمزگان ۱۰.۷ درصد است. یعنی نرخ بیکاری در شهرستان میناب با وجود ظرفیت‌های مختلفی که در بخش‌های کشاورزی، صنعت، خدمات و … وجود دارد از میانگین استان هرمزگان بالاتر است.

رئیسی ضمن تاکید بر اینکه باید فکری به حال نرخ بیکاری میناب شود، تصریح کرد: میناب در استان هرمزگان بیشترین منابع آب شیرین سطحی و زیرزمینی را دارد اما انتقال آب از شهرستان میناب به بندرعباس برای تأمین آب شرب، آثار زیانباری را برای این شهرستان در پی داشته است.

وی با ذکر این نکته که در گذشته ۱۰۰ درصد آب شرب شهر بندرعباس و خمیر از میناب تأمین می‌شد، بیان کرد: انتقال آب از میناب به سایر نقاط استان هرمزگان باعث شد که منابع آبی میناب به خصوص آب زیرزمینی دچار آسیب شوند.

عضو کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی با ذکر این نکته که بخش اعظمی از اقتصادی میناب مبتنی بر امر کشاورزی است، ادامه داد: در حال حاضر قسمت‌هایی از دشت میناب دچار فرونشست است. این اتفاق نه تنها بخش کشاورزی میناب بلکه زیست‌بوم این شهرستان را دچار چالش کرده است.

رئیسی اظهار کرد: در حال حاضر آب با کیفیت از طریق شیرین‌سازی آب دریا به فلات مرکزی کشور انتقال پیدا می‌کند و انتظار مردم میناب این است که آب شرب بندرعباس نیز از این طریق تأمین شود .

وی با ذکر این نکته که «میناب» یعنی شهر غرق در آب، مطرح کرد: تمام ظرفیت‌های آبی میناب باید برای خود میناب مورد استفاده قرار گیرد.

نماینده مردم شرق هرمزگان با بیان اینکه سفره‌های آب شیرین میناب در خطر هستند، گفت: با توجه به اینکه شهرستان میناب در کنار دریا واقع شده است، تخلیه سفره‌های زیر زمینی باعث می‌شود که آب شور به این سفره‌ها نفوذ کند و عواقب جبران ناپذیری را در پی داشته باشد. به همین جهت برای تامین آب شرب شهرهای ساحلی باید از ظرفیت آب‌شیرین‌کن‌ها استفاده کرد تا منابع آب زیرزمینی برای کشاورزی مورد استفاده قرار گیرد.

منبع: مهر

انتهای پیام/ب

 

برچسب ها: تامین آب ، نرخ بیکاری
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.