رئیس پدافند غیرعامل کشور با حضور در ویژه برنامه تلویزیونی ایران پایدار در شبکه افق، درباره عملکرد پدافند غیرعامل در سال‎های اخیر توضیحاتی را بیان کرد.

به گزارش خبرنگار حوزه دنیای ارتباطات گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان، سردار جلالی، رئیس پدافند غیرعامل کشور با حضور در ویژه برنامه تلویزیونی ایران پایدار در شبکه افق، توضیحاتی را درباره جایگاه پدافند غیرعامل در کشور، عملکرد این سازمان و چگونگی ارتباط با دولت جدید مطرح کرد.

سردار جلالی با اشاره به اینکه حصول اطمینان از امنیت کشور دربرابر انواع تهدیدات از وظایف پدافند غیرعامل است گفت: اگر تهدیدی در کشور صورت بگیرد بخش‌های دفاعی و‌ کشوری هرکدام اقدامات مربوط به خود را انجام می‌دهند. در تقسیم کار بین ما و مدیریت بحران، تهدیدات طبیعی با سازمان مدیریت بحران و تهدیدات انسان ساخت با ما است.

وی ادامه داد: مقابله با اقدامات دشمنان به کمک فناوری‌هایی ک در آن دخیل هستند از وظایف ما است. برای مثال پانزده سال پیش تهدیدات سایبری نبود، اما الان وجود دارد. ما شکل قدیم تهدیدات را الان دیگر نداریم و شکل آن‌ها عوض شده است. آمریکایی‌ها در حال حاضر مدام ما را تحریم می‌کنند. در سال‌های پیش تهدید سایبری نداشتیم، اما الان داریم بنابراین ضمن اینکه شکل و ماهیت تهدید عوض شده عرصه آن‌ها نیز عوض شده و ما باید خود را با آن‌ها به روز و هماهنگ کنیم. رئیس پدافند غیرعامل اضافه کرد: نقش فرادستگاهی و حاکمیتی در اینجا خود را نشان می‌دهد و باید هماهنگ با بخش‌های مختلف کار پیش برده شود.

سردار جلالی

سردار غلامرضا جلالی گفت: طبیعتاً زیرساخت‌ها شکل‌شان تغییر می‌کند و دیگر رویکرد‌های قدیم به ما پاسخ نمی‌دهند بنابراین ما مطالعاتی داریم که چطور از فناوری‌های جدید استفاده کنیم و از آن ضربه نخوریم. وقتی خروجی کار را با دنیا مقایسه می‌کنیم می‌بینیم خوب و مفید بوده است.

رئیس پدافند غیرعامل در پاسخ به سوال مجری برنامه مبنی بر اینکه در ارتباط با موضوعات حاکمیتی با استقرار دولت جدید و فضای تازه برای کار و تلاش و خدمت و همچنین مفهوم ارزشمند ایران پایدار، این سازمان چطور از تمام ظرفیت‌های دولت جدید بهره‌مند می‎شود گفت: ما در دولت قبل با سوءتفاهم یا فهم نادرست از موضوع مواجه بودیم رئیس جمهور قبلی یا بعضی دوستان فهم درستی از این موضوع نداشتند دولت تهدید و پدیده‌ها را انکار می‌کرد، اما با انکار، مشکل حل نمی‌شود و موضوعات جنگ سایبری در تمام دنیا وجود دارد.

غلامرضا جلالی

وی همچنین در پاسخ به اینکه این بی توجهی‎ها آگاهانه یا غیرآگاهانه بوده است بیان کرد: من اسمش را سوءتفاهم یا فهم غلط علی رغم ادعا‌هایی که وجود داشت می‎گذارم. ما در دولت قبل از همکاری بسیار ضعیفی برخوردار بودیم و در شورای عالی فضای مجازی با اینکه عضو بودیم، اما در جلسات دعوت نمی‌شدیم و برای اولین بار در دولت جدید از ما دعوت شد. برای ستاد ملی کرونا هم همینطور بود با اینکه ما روی تهدیدات زیستی از ده سال پیش کار می‌کردیم.

سردار جلالی در اعتراض به عملکرد دولت قبل توضیح داد: در ایام اولیه کرونا موضوع مخالفت اصلی دولت با قرنطینه مطرح می‌شد. در تمام دنیا بحث قرنطینه در هنگام آلودگی مطرح می‎شود، اما دوستان در دولت قبل انکار می‌کردند و می‌گفتند قرنطینه کاربرد ندارد در صورتیکه دیدیم کشور‌های موفق این کار را کردند.

برنامه ایران پایدار

وی در ادامه گفت: در دولت جدید این فهم وجود دارد من با رئیس جمهور صحبت کردم دید خوبی نسبت به این قضیه دارند و با وزرا که صحبت می‌کنیم حس‌می‌کنیم نگاه کاملا متفاوت است و امیدواریم بتوانیم کار ارزشمندی انجام دهیم. ما سراغ دولت قبلی هم رفتیم چندین بار، اما فهم واحدی نسبت به موضوع به دست نمی‌آمد احساس می‌کردیم نگاهشان به موضوع سیاسی است نه حکومتی.

رئیس پدافند غیر عامل با اشاره به سخنی از رهبر معظم انقلاب گفت: مقام معظم رهبری فرمودند پدافند غیر عامل ربطی به دور یا نزدیک بودن تهدید ندارد و همیشه باید آمادگی وجود داشته باشد. برای مثال اگه جایی کپسول آتش نشانی ندارد تذکر دادن به معنی اتفاق حتمی نیست بلکه به معنی پیش بینی و آمادگی است. ما از طریق رسانه‌ها تلاش می‌کنیم این تذکر و آمادگی را به مردم بدهیم. برای آمادگی دربرابر تهدید نباید هیچ فرصتی را از دست بدهیم.

رئیس پدافند غیرعامل

سردار جلالی در توضیحات خود درباره چگونگی وضعیت استان‎ها بیان کرد: ما استان‌ها را از سه سال گذشته به حدود ۵۰ شهر بالای ۲۰۰ هزار نفر تقسیم بندی کرده‌ایم. ما باید بتوانیم تهدیدات خاص هر استان و ویژگی‌های آن را شناسایی کنیم و برای هر استان نقش جامع داشته باشیم. برای مثال در بهمن نودوهشت حادثه‌ای در اهواز داشتیم، قطع برق به دلیل شرجی بودن و گرد و غبار، و ما آنجا چیز‌هایی فهمیدیم راجع به تجهیزات ارتباطات و کمبود‌ها چرا که بعد از یکی دو روز مثل دومینو مشکلات خودشان را نشان می‌دادند.

ما این نقاط را در استان‌های مختلف پیدا کردیم بجز دو استان ک عقب‌تر هستند بقیه همه انجام شده. ما چشممان در استان‌ها باز است و در رصد داریم. اگر بیمارستان‌ها باید ژنراتور داشته باشند این در اولویت است و تمام موارد را به نوبت از طریق وزارت کشور به نتیجه می‎رسانیم.


انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.