به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه، مرتضی صائب متخصص ارتوپدی از پوکی استخوان به عنوان یک بیماری همه گیر در سنین سالمندی یاد کرد و گفت : تمامی افراد با پا گذاشتن به دوره سالمندی بیماری پوکی استخوان را تجربه خواهند کرد، اما روند این بیماری بسته به بسیاری عوامل در افراد متخلف متفاوت است.
او گفت : مهمترین عامل در میزان شدت بروز این بیماری، میزان ذخیره استخوانی است، به طوری که هرچه افراد از ذخیره استخوانی بیشتری برخوردار باشند به تبع اثرات پوکی استخوان در آنها کمتر خواهد بود.
صائب افزود: در تامین ذخیره استخوانی، تغذیه افراد بویژه در دوران کودکی نقش مهمی دارد و اگر از همان دوران کودکی لبنیات و سایر منابع کلسیم به میزان کافی مصرف شود، فرد از ذخیره استخوانی خوبی در دوران میانسالی برخوردار خواهد بود و شروع پوکی استخوان و عوارض ناشی از آن در فرد با تاخیر آغاز شده و با روند کندی پیش میرود.
این متخصص ارتوپدی افزود: علاوه بر تغذیه، ورزش و تحرک هم نقش مهمی در روند پوکی استخوان دارند، بطوری که افراد ورزشکار و با تحرک زیاد دیرتر به پوکی استخوان و عوارض آن مبتلا میشوند.
صائب ویتامین D را هم عامل مهمی در پیشگیری از پوکی استخوان زودرس دانست و ادامه داد: این ویتامین در زمینه جذب کلسیم از رودهها موثر بوده و به روند استخوان سازی کمک میکند، بنابراین تامین این ویتامین بویژه در کودکان از اهمیت بسیاری برخوردار است.
او قرارگیری در معرض نور خورشید را عامل مهمی در تامین این نوع ویتامین دانست و افزود: توصیه میشود افراد روزانه به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه صورت یا دست خود را در معرض نور آفتاب قرار دهند تا ویتامین D مورد نیاز بدن آنها تامین شود.
صائب از سیگار هم به عنوان یکی از عوامل در بروز زودهنگام پوکی استخوان یاد کرد و افزود: هرگونه مواد دخانی میتواند روند پوکی استخوانها را تسریع کند.
این متخصص ارتوپدی مصرف داروهای کورتون و ضدالتهابی را هم در بروز زودهنگام پوکی استخوان موثر دانست.
صائب میزان بروز پوکی استخوان را در زنان بیشتر دانست و گفت: این امر به علت تغییرات هورمونی است که در زنان و پس از دوران یائسگی ایجاد میشود.
او از پوکی استخوان به عنوان "بیماری خاموش" یاد کرد و افزود: متاسفانه این بیماری علائمی ندارد و تا زمانی که فرد بر اثر ضربه ساده دچار شکستگی استخوان نشود، متوجه بیماری خود نخواهد شد.
صائب با بیان اینکه بروز پوکی استخوان در سنین بالا اجتناب ناپذیر است، گفت: تنها با رعایت برخی نکات از جمله بهبود تغذیه و استفاده بیشتر از مواد لبنی و منابع کلسیم، تحرک کافی و ورزش، مصرف نکردن دخانیات، مصرف مناسب ویتامین D و قرارگیری روزانه چند دقیقه در برابر نورآفتاب میتوان تا حد زیادی بروز این بیماری را به تاخیر انداخته و روند آن را کند کرد .
انتهای پیام/د