به گزارش خبرنگار بورس گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، شاخص کل بورس تهران، امروز شنبه هشتم آبان ماه در ابتدای معاملات با رشد ۸۱۶ واحدی در ارتفاع یک میلیون و ۳۹۴ هزار واحد قرار گرفت و در پایان معاملات شاخص کل با افت ۱۸ هزار و ۲۲۶ واحدی نسبت به آخرین روز کاری هفته گذشته در تراز یک میلیون و ۳۷۵ هزار و ۷۳۴ واحدی متوقف شد.
بیشتر بخوانید
ارزش معاملات بورس تهران امروز به حدود رقم ۲ هزار و ۶۶۲ میلیارد تومان رسید. «فملی»، «فولاد» و «شپدیس» سه نمادی بودند که بیشترین تاثیر را در شاخص داشتند و «فسبزوار»، «کیمیاتک» و «فولاد» سه نماد پر تراکنش بودند.
شاخص هم وزن نیز با اُفت ۶ هزار و ۴۳ واحدی بر روی پله ۳۷۰ هزار و ۴۲۶ واحد قرار گرفت. همچنین حجم معاملات امروز سهام در بورس تهران به تعداد ۴ میلیارد و ۵۷۰ میلیون سهم به ارزش ۲ هزار و ۶۶۲ میلیارد تومان رسید.
شاخص فرابورس هم با افت ۱۹۹.۹۹ واحد روی پله ۱۹ هزار و ۶۰۸ واحدی قرار گرفت. همچنین حجم معاملات امروز در فرابورس ایران به تعداد یک میلیارد و ۹۰ میلیون سهم به ارزش ۹۲۲ میلیارد تومان رسید.
نمادهای اپال، کچاد و آپ به ترتیب با ۱۳۰.۲۲، ۹۷.۲۹ و ۶۸.۱ واحد بیشترین تاثیر مثبت را به جای گذاشتند. فملی، فولاد و شپدیس به ترتیب با ۱۵۰۲.۵۲، ۱۲۴۷.۳۴ و ۱۰۲۰.۲۱ واحد، بیشترین تاثیر منفی را به جای گذاشتند.
نمادهای بپاس، غصینو و اتکای ترتیب با ۱۴.۴۷، ۳.۲۸ و ۳.۲۸ واحد بیشترین تاثیر مثبت را به جای گذاشتند. زاگرس، ذوب و شگویا، به ترتیب با، ۴۶.۶، ۱۲، ۱۱.۶۷ واحد، بیشترین تاثیر منفی را به جای گذاشتند.
امروز گروه فلزات اساسی بیشترین ارزش معامله را با مبلغ ۱۳۷ میلیارد تومان به خود اختصاص دادند. شیمیایی، خودرو و کانه فلزی در رتبههای بعدی ارزش معاملات قرار داشتند.
سهام شرکتهای دفرا، قنیشا و کسرام بیشترین افزایش قیمت و سهام شرکتهای خنصیر، شخارک و دلر بیشترین کاهش قیمت را در بورس تهران تجربه کردند.
سهام شرکتهای زدشت، سرچشمه و غگلستا بیشترین افزایش قیمت و سهام شرکتهای حسیر، افرا و زشگزا بیشترین کاهش قیمت را در فرابورس ایران تجربه کردند.
بیشترین تقاضای خرید سهام را شرکتهای کمند، کالا و پارند و بیشترین عرضه فروش سهام را نمادهای دپارسح، وسرضوی و خنصیر در بورس تهران داشتند.
بیشترین تقاضای خرید سهام را شرکتهای اعتماد، اراد ۵۰ و آسامید بیشترین عرضه فروش سهام را نمادهای اعتماد، کاسپین و سمگا در فرابورس ایران داشتند.
نمادهای کمند، پالایش و فولاد ۲ بیشترین ارزش معامله و نمادهای خساپا، خودرو و خپارس بیشترین حجم معامله را در بورس تهران تجربه کردند.
همچنین اراد ۷۹۴، اراد ۸۷۴ و فرابورس بیشترین ارزش معامله و نمادهای کرمان، فجهان و اتکای بیشترین حجم معامله را در فرابورس ایران تجربه کردند.
انتهای پیام/
با صندوق پالایشی ثروت توزیع نکردن .. بدبختی و افسردگی توزیع کردن
متاسفانه رسانه شما در پوشش اعتراض های سهامداران به وضعیت بورس در یکسال گذشته خوب عمل نکرده و بسیاری از خواسته های بحق سهامداران در بیشتر رسانه ها پیگیری نمیشود و عملا مسئولان مربوطه پاسخی به مردم زیان دیده در بورس نمی دهند.
البته عملکرد رسانه شما نسبت به بسیاری از رسانه ها بهتر بوده اما مطلوب نبوده.
چند نمونه از مسائلی که هنوز در بورس حل نشده اینجا اعلام میکنم.
1- عدم پرداخت سود مجامع سالیانه شرکتها در بورس از طریق سجام بعد از یکسال از الزام شرکتها به پرداخت سود از این سامانه.متاسفانه برخی شرکتها مبلغ سودشان اینقدر ناچیز است که ارزش یک کرایه اتوبوس هم ندارد.حداقل قانونی بگذارند که سودهای ناچیز را به سهام تبدیل کنند تا هم بنفع سهامدار باشد هم جلوی مراجعات بانکی گرفته شود.
2- برخی کارگزاری ها بخصوص کارگزاری هایی که از سامانه اکسیر و رایان همراه استفاده میکنند بعضا وجه مشتریان را بجای 48 ساعت در طول 5 تا 7 روز کاری پرداخت میکنند و سازمان بورس نظارتی بر این کارگزاری ها ندارد و سامانه نظارت و پیگیری سازمان بورس هم فعال نیست و پیگیر شکایتها نمیشود.
3-هر زمان بورس مثبت میشود سامانه های بورسی اختلال دارند و بعضا اختلال ها عمدی است چون در حال حاضر افراد فعال در بورس نصف تعداد افراد در تابستان پارسال است و نباید اختلال شبکه پیش بیاید اما مافیای بورس این اختلال را درست میکند و سازمان بورس هم پاسخگو نیست.
4- قرار بود نیم درصد مالیات در فروش سهام از افرادی که در ضرر هستند گرفته نشود اما این طرح بایگانی شد.در حالی که قانونا باید از افرادی که سود میکنند مالیات بگیرند نه سهامدار زیان دیده.
5-ضرر سهامداران صندوق پالایش و سهامدارانی که عرضه اولیه خریده بودند و عرضه اولیه به زیر قیمت عرضه آمده را دولت پرداخت کند.نه مبلغ آن را پرداخت کردن و نه سهامی بابت این ضرری که دولت به مردم وارد کرده به سهامداران خرد داده شد.یکسال هم از این ضررها میگذرد.
6-چرا عرضه اولیه هایی که دولت در بورس عرضه میکند قیمت کارشناسی نمیشود و دولت گرانتر از قیمت ذاتی به مردم عرضه میکند و بعد از چند ماه قیمت سهم به زیر قیمت عرضه می آید.چرا مبارزه با گران فروشی از سهام های دولت شروع نمیشود؟
7-چرا دولت دست از قیمت گذاری دستوری در بازار فولاد سیمان خودرو و ...... بر نمی دارد.اگر اینها خصوصی و سهامی عام است چرا دولت باعث ضرر به سهامداران حقیقی این شرکتها میشود.
8-چرا بساط رانت ارز 4200 تومانی جمع نمیشود تا جلوی واردات و ضرر به شرکتهای بورسی داخلی گرفته شود.
9-چرا سهامداران بورس به دو دسته حرفه ای و آماتور تقسیم نمیشوند تا سهامداران تازه وارد بعد از 6 ماه تا یکسال اجازه معاملات با مبلغ بالاتر را داشته باشند تا جلوی زیان سهامداران کم اطلاع گرفته شود.
10-چرا تمام کسری بودجه دولت در سال جاری حدود 260 هزار تا 400 هزار میلیارد از فروش اوراق و سهام و از جیب سهامداران تامین مالی شود؟چرا با مالیات بر جاهایی که از مالیات فرار میکنند و یا دلال بازی میکنند مثل بازار دلالی مسکن و خودرو کسری بودجه دولت را تامین مالی نمیکنند.از سهامداران خرد بالاتر پیدا نکردید.چرا فقط یک گروه در جامعه باید تاوان کسری بودجه را بدهند.بقیه گروهها چه میشود؟
11-رسانه ملی در اخبار سراسری روزانه اخبار بورس را پوشش نمیدهد.در شبکه خبر هم اخبار بورس یا اخبار اقتصادی مجزا در طول شبانه روز فعال نیست.چرا رسانه ملی کشور در حوزه اخبار بورس و اقتصاد ضعیف و غیر فعال عمل میکند.چرا چند بخش خبری مستقل برای پوشش اخبار بورس و مشکلات سهامداران فعال نمیکند.بخصوص در شبکه یک سراسری و شبکه خبر.
لطفا مشکلات سهامداران را چالشی تر و جسورانه تر از مسئولان مربوطه در وزارت اقتصاد و سازمان بورس و کمیسیون اقتصاد و سه قوه و سران آنها پیگیری کنید.
لطفا همه این موارد را پیگیری کنید.باتشکر