گروه جورجیا ناسا با استفاده از باکتری‌های مریخ برای کاهش هزینه، در این سیاره سرخ سوخت گیری می‌کند.

به گزارش خبرنگار حوزه دریچه فناوری گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از نیو اطلس؛ به تازگی گروهی از دانشمندان در موسسه فناوری جورجیا مفهومی را ارائه کرده‌اند که بر اساس آن باکتری‌هایی که به مریخ فرستاده می‌شوند، سوخت موشک و اکسیژن مایع را از دی‌اکسید کربن تولید می‌کنند تا یک فضاپیما در سفر بازگشت به زمین با مشکلی مواجه نشود.

به گفته جورجیا، یک موشک برای سفر فضایی به ۳۰ تن متان و ۵۰۰ کیلوگرم اکسیژن مایع نیاز دارد. اگرچه امکان تولید اکسیژن مایع در مریخ وجود دارد، اما متان باید از زمین بیاید، به این معنی که یک محموله اولیه با وزن ۵۰۰ تن از زمین پرتاب شود که بسیار پر هزینه است.

براساس گزارش‌ها گروه جورجیا می‌خواهد از سیانوباکتر‌ها و E. coli برای کاهش هزینه‌ها، آزاد کردن فضای محموله و تولید سوخت جایگزین استفاده کند. بوتاندیول (CH۳CHOH) ۲ که در زمین برای ساخت لاستیک مصنوعی و سایر پلیمر‌ها مصرف می‎شود. روش پیشنهادی علاوه بر تامین اکسیژن کافی برای موشک، ۴۴ تن اکسیژن اضافی نیز تولید می‌کند که می‌تواند برای اهداف دیگر مورد استفاده قرار گیرد.

استفاده باکتری‌ها  در سوخت موشک‌ها

ایده اصلی این است که یک سری ماموریت مسیر یاب قبل از ماموریت اصلی که شامل نمونه‌هایی از میکروارگانیسم‌ها به اضافه مواد پلاستیکی مورد نیاز برای راه‌اندازی فتوبیوراکتور‌ها با مساحت چهار زمین فوتبال است؛ ارسال شود.

در این راکتورها، نور خورشید و دی اکسید کربن از جو در اختیار سیانوباکتری‌ها قرار می‌گیرد که سپس با آنزیم‌هایی برای تولید قند مورد استفاده قرار می‌گیرند. این قند‌ها استخراج می‌شوند و به E. coli داده می‌شوند تا اکسیژن تولید کنند.

متیو ریلف می‌گوید: "ما همچنین باید آزمایش‌هایی انجام دهیم تا نشان دهیم سیانوباکتری‌ها می‌توانند در شرایط مریخ رشد کنند همچنین باید تفاوت طیف خورشیدی در مریخ را هم به دلیل فاصله از خورشید و هم به دلیل عدم فیلتر اتمسفر نور خورشید در نظر بگیریم". شایان ذکر است، سطوح بالای ماوراء بنفش می‌توانند به سیانوباکتری‌ها آسیب برساند.


بیشتر بخوانید


انتهای پیام/

برچسب ها: مریخ نورد ، سوخت موشک
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار