به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، برخی از مسئولان معتقدند که کشور با کمبود پزشک مواجه است و دلیل این اظهار نظر را کمبود متخصص رشته های مختلف در استان های محروم می دانند. این در حالی است که مسئولان سازمان نظام پزشکی کشور معتقدند، سرانه پزشک در کشور کافی است و اصلی ترین دلیل کمبود پزشک در برخی از مناطق محروم توزیع نامناسب پزشکان است به این معنی که معمولا اکثر متخصصان در استان تهران و سایر کلانشهرها در حال فعالیت هستند و همین امر منجر به کمبود متخصص در برخی از شهرهای محروم و دورافتاده کشور شده است.
محمد رئیس زاده رئیس کل سازمان نظام پزشکی کشور در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان در مورد مسئله کمبود پزشک اظهار کرد: ما بیش از اینکه کمبود پزشک داشته باشیم مشکل توزیع پزشک داریم. در حال حاضر آمار پزشکان عمومی ما بیش از ۹۳ هزار نفر است که درصدی از این افراد نیز فعال نیستند، اما درصد قابل توجهی از این افراد در حال ارائه خدمت هستند، سوالی که مطرح است این است که ما چه تعداد از این افراد را در سیستم بهداشتی درمانی و نظام ارجاع پزشک خانواده به شکل منطقی به کار گرفتهایم؟
رئیسزاده ادامه داد: بسیاری از این پزشکان از چرخه ارائه خدمت خارج شده اند که باید دلیل این مسئله مورد بررسی قرار بگیرد. ما باید بتوانیم داشتهها و نیروهای موجود را به شکل عادلانه در سراسر کشور توزیع کنیم و از توانمندیهای آنها استفاده کنیم، اما این اقدام را انجام نمیدهیم و صرفاً به دنبال افزایش ظرفیت هستیم این در حالی است که با افزایش ظرفیت تعداد دیگری را وارد مسیری میکنیم که پزشکان موجود در آن قرار دارند.
او گفت: زیرساختهای استفاده از نیروهای موجود باید اصلاح شوند و چالشها نیز مورد بررسی قرار بگیرند و بهره وری از نیروهای موجود افزایش پیدا کند و به نسبت مورد نیاز برای افزایش ظرفیت اقدام کنیم.
رئیس کل سازمان نظام پزشکی کشور بیان کرد: وقتی زیرساختهای موجود بهبود پیدا نکند و مشکلات و مسائل نیروهای فعلی مورد بررسی و رفع و رجوع قرار نگیرد؛ با وجود افزایش ظرفیت، افراد فارغ التحصیل به سرنوشت همین پزشکان دچار خواهند شد. در حال حاضر حجم زیادی از پزشکان عمومی و متخصصان هستند که تمایلی برای ورود به رشتههای تخصصی و فوق تخصص ندارند و این مواردی است که باید مورد بررسی و اصلاح قرار بگیرد.
وی افزود: در حال حاضر در بسیاری از رشتهها صندلیها خالی میماند اما برخی از مسئولان تمایلی برای شنیدن این مسائل ندارند. باید گفت ما بیشتر از آنکه مشکل کمبود پزشک داشته باشیم مشکل کمبود زیرساختهای لازم برای استفاده از ظرفیت و توزیع عادلانه پزشکان داریم.
طبق اظهارات مسئولان ذی ربط، شناسایی، ریشه یابی، بررسی و در نتیجه حل و فصل مشکلات پزشکان می تواند نقش موثری در برداشتن گام های مهم بعدی داشته باشد. در حال حاضر ناهماهنگی بین تعرفه های دریافتی به نسبت ساعت و سختی کاری پزشکان، یکی از اصلی ترین دغدغه هایی است که ما پس از گفتگو با چند پزشک به آن رسیدیم و نظرات مسئولان را در مورد راهکارهای پیشنهادی برای رفع مشکلات این چنینی جویا شدیم.
بابک شکارچی استاد رادیولوژی و معاون آموزشی و پژوهشی سازمان کل نظام پزشکی کشور در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان در مورد اصلیترین مشکلات پیش روی پزشکان اظهار کرد: گروهی از پزشکان ما که در رشتههای تخصص پذیرفته می شوند از لحاظ رفاهی و کاری مشکلات فراوانی دارند در حالی که این افراد کنکور سخت دستیاری را پشت سر میگذارند و پس از پذیرفته شدن، وارد دوره دستیاری می شوند و بار اصلی خدمات رسانی به جامعه را به دوش میکشند، اما دستمزد ماهانهای که برای یک ماه کاری دریافت میکنند بین ۲ میلیون و ۸۰۰ تا ۳ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان است و این عدد برای زندگی در کلان شهرهایی مثل تهران بسیار کم و دردسرساز است.
شکارچی ادامه داد: سازمان نظام پزشکی به صورت مشورتی در نظر دارد با همکاری وزارت بهداشت در راستای حل این موضوع اقدام کند و از قانون کار برای افزایش حقوق و مزایای این دسته از متخصصان، بهره مند شود. باید توجه مسئولان بر این نکته معطوف باشد که به نتیجه تلاش آموزش این پزشکان متخصص لطمهای وارد نشود، زیرا آسایش فکری این گروه منجر به افزایش کیفیت خدمات رسانی به مردم میشود.
معاون آموزشی و پژوهشی سازمان کل نظام پزشکی کشور در مورد افزایش ظرفیت پزشکان بیان کرد: هیچ آمار دقیقی که نشان دهنده سرانه دقیق ظرفیت باشد، وجود ندارد و آماری که وجود دارد نیز به طور کامل مورد کارشناسی قرار نگرفته است، اما همکاران ما در وزارت بهداشت و سازمان نظام پزشکی در حال پیگیری این مسئله مهم هستند.
او ادامه داد: ما در حال جمع آوری آماری پزشکان فعال در سطح کشور هستیم و سعی داریم آمار دقیق به دست آمده را تقدیم نمایندگان مجلس کنیم تا بتوانیم تصمیم درستی برای کشور بگیریم و از بروز مشکلات جدی در سالهای بعد پیشگیری کنیم.
او در مورد مهاجرت پزشکان گفت: طی سالیان قبل پزشکان با مشکلاتی مثل عدم تناسب تعرفه با نیازهای جامعه مواجه بودند و همین امر باعث شد که کشورهای دیگر دریچه پذیرش را برای این گروهها باز کنند و ابزارهایی برای تشویق و ترغیب نخبههای ما برای مهاجرت از ایران در نظر گرفتند و این در مورد جامعه پزشکی نیست و این کشورها تحصیلکردههای سایر رشتههای تحصیلی را نیز مورد هدف قرار داده اند و تمام تمرکز مسئولان مربوطه باید بر رفع مشکلات و نیازهای پزشکان و در نتیجه پیشگیری از مهاجرت و هدررفت سرمایه های ارزشمند علمی کشور باشد.
فاطمه خوشنویسان نائب رئیس نظام پزشکی استان تهران در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان گفت: بیشترین مشکلی که اخیراً پزشکان گروههای دیگر پزشکی مثل کارشناسهای پروانه دار مطرح کرده اند، بحث تعرفه بوده است. با توجه به خدماتی که گروه سلامت و درمان همه ساله ارائه میدهند، باید تعرفهای نیز دریافت کنند ولی همه ساله این تعرفه به نسبت فعالیتشان افزایش پیدا نمیکند و پایه پرداخت این تعرفه بسیار پایین است و پاسخگوی نیازها و مشکلات افراد نیست.
خوشنویسان ادامه داد: ما کارگروههای مختلفی از تخصصهای مختلف، پزشکان عمومی و کارشناسان پروانه دار تشکیل داده ایم تا مسئله تعرفه در این کارگروه شناسایی شود. همچنین گروههای مختلف اقتصادی، شورای عالی بیمه و افراد ذی ربط نیز در این کارگروه دخیل خواهند شد تا با مشخص شدن پایه تعرفه بتوانیم امسال تعرفه پزشکان و پیراپزشکان را در یک خط مشخص کنیم و متناسب با خدماتی که ارائه میدهند پرداخت کنیم.
خوشنویسان بیان کرد: یکی دیگر از دلایل مهاجرت پزشکان، مشکلات دانشجویان در دوره رزیدنتی است. دانشجویانی که در حال اشتغال در رشتههای فوق تخصص هستند، با مشکلات فراوانی مواجه می شوند. به طور مثال میزان حقوق دریافتی آنها بسیار پایین است و باید شیفتهای سنگین و شب بیداری بسیاری داشته باشند که در نتیجه از ادامه تحصیل منصرف میشوند یا تصمیم به مهاجرت می گیرند.
افزایش ظرفیت پزشکان در شرایط کنونی و با وجود مشکلات عدیده ای که برای پزشکان موجود وجود دارد، منجر به هرج و مرج مجدد و افزایش مسائل و چالش های خدمات رسانی سلامت خواهد شد. نظام پزشکی از برنامه ریزی های مشترکی با وزارت بهداشت برای حل مشکلات پزشکان به ویژه مسئله عدم تناسب تعرفه و خدمات رسانی، کادر درمان خبر داده است و این احتمال وجود دارد در آینده شاهد برطرف شدن مسائل کادر درمان باشیم.
بیشتر بخوانید
انتهای پیام/
دکتر ۱۵سال شبانه روز درس خونده بهترین دوره عمرش زو که همه عشق و حال میکردن یا ازدواج میکردن
دکتر ای کیو داشته تونسته۱۲ سال جون کنده خوب درس خونده تو کنکور رتبه سه رقمی بیاره
دکتر پددرش درومده اخرشم ماهی ۱۵ تومن حقوق میگیره
دکتر جای تشکر غر زدن مردم زو میشنوه
دکتر از این جامعه نمک نشناس خستس که امار مهاجرت انقد بالاست
دكترساعت11ميره مطب2ميره نهار
يك معلم صبح ساعت6آماده ميشه 7وسي برهسركلاس تا1ونيم
حالا زحماتومقايسه وقضاوت كنيد
من یک جراح عمومی هستم و در طی ۲۰ سال گذشته فقط در بخش دولتی ارائه خدمت کردم دولت ماهانه بابت کارانه انجام عمل و ویزیت بخش و درمانگاه ۷ تا ۱۴ میلیون به من میدهد و از اسفند سال ۹۹ تا الان که داریم وارد دی ماه میشویم کارانه را نیز نداده و میگویند بودجه نیست و بروید مطب بزنید و یا در بخش خصوصی کار کنید من در حال برنامه ریزی برای مهاجرت به آمریکا هستم تا دوباره با حقوق سالی ۱۶۰ هزار دلار از پزشک عمومی شروع به فعالیت کنم و دلم پیش ایران است ولی ظلم و فقر را بعد از ۵۰ سال زجر کشیدن نمیپذیرم
خدا به همراهتون
حال لطفا بفرمایید :
طی این سالها چهار سال یعنی از 96 تا 1400کدام تعرفه و هزینه ایی است که هنوز به دوبرابر نرسیده؟؟!!!
برای کسانی که کم حافظه اند بعضی قیمتها را یاد اوری میکنیم:
پراید 20 میلیونی شده 140!!!! یعنی هفت برابر
پژو 207 اتومات 48 میلیونی شده 420 میلیون ! یعنی بیش از هشت برابر!
لبنیات : ده برابر
مرغ شش هزار تومانی شده سی هزار یعنی شش برابر
گوشت : چهار برابر ( نسبت به ابتدای 96 گدشت پنج برابر شده)
مسکن : بیش از شش برابر و بعضا تا هشت الی ده برابر!
اجاره : چهار تا شش برابر
هزینه معاینه فنی خودرو توسط مراکز وابسته به شهر داری : چهار برابر
کفش : پنج برابر
پوشاک : چهار برابر
حتی حقوق کارمند و معلم الان دو برابر را گذرانده و بعضا سه برابر را.
بنزین : سه برابر
پس چگونه هزینه ویزیت پزشک که نزدیک دو برابر شده طی چهار سال اینقدر بر بعضی ها گران امده ؟؟؟!!!!!در حالیکه اجاره بهای مطب همان پزشک چهار پنج برابر شده ! و حق بیمه ایی که برای منشی اش پرداخت میکند الان نسبت به سال 96 چهار را رد کرده!!!!
ضمنا هزینه درمان باید بر عهده سازمان بیمه ایی باشد که یک عمر از بیمار حق بیمه دریافت کرده. نه بر عهده بیمار و پزشک.
درامد های نفتی به دلیل لابی قوی سرمایه دار شدن حالا که پول نفت نیست میتونن میرن کشور خارجه چون هوش بالایی دارن میدونن در شرایط تحریم زندگی تو ایران بدون نفت خیلی سخته
پس بیمارستانهای مملو از بیماران کرونایی در این دوسال توسط چه کسانی درمان شدند ؟؟؟!!!!
بی سواد تویی که بدون اگاهی رجف و خزعبل میبافی.
میماند ان ده درصد جمعیت که بیمه نیستند. ان را هم اداره دارایی بجای ده درصد ، بیست سی درصد محاسبه و اخذ مالیات میکند.!!!
این افسانه فرار مالیاتی توسط دولت قبل ساخته شد تا ذهن مردم به همین چیز ها مشغول شود و فکر کنند پزشکان مسئول یک دهم شدن ارزش پول ملی هستند !!!
و نیز داستانی بود که توسط دولت قبل ساخته شد تا ذهن مردم از فیشهای نجومی بعضی مدیران ان دولت که با مدارک مکاتبه ایی و پیام نور حقوق نجومی داشتند ، دور شود.
نوشتی میخواهم پزشک شوم و کلی توضیح دادی
اما : نشد ؟؟؟!!!
البته انحصار در پذیرش نیست. اما متاسفانه خصوصا در ده سال گذشته شرایط کشور را به سمتی بردند که همه چیز شد برای قشر پولدار.
جاده ها. مسافرتها. مدارس خوب و .....و طبعا کنکور هم به سمتی رفت که باید دهها کلاس رفت و هزینه های میلیونی داد.
امید که دولت جدید اصلاح کند.
مردم الحمد لله عراق میروند برای زیارت. در کاظمین و بغداد به مطب یک متخصص بروند و از منشی اش هزینه ویزیت را سوال کنند.
اگر دیدند پنج شش برابر ایران بود شوکه نشوند!
بعد بروند در یک قصابی قیمت گوشت را سوال کنند. اگر دیدند گوشت تقریبا هم قیمت با ایران بود ، باز تعجب نکنند ! انوقت خواهند فهمید که پزشک ایرانی ( که به دلیل کارایی بالایش از تمام کشورهای منطقه برای درمان به ایران میایند) ، هزینه ویزیتش یک پنجم تا یک ششم پزشک عراقی ( با ان وضع سوادشان!!)است .
حال نمیخواهیم از ترکیه مثال بزنیم که هزینه ویزیت در انجا ده برابر است.
#صرفا_نظر
مدیران بی برنامه و خود خواه و خسته وپیر اما مقام پرست علت مهم و مسبب این وضع هستند. باز نشسته شدن دوباره واسه خودشون اسم مشاور و مشاور ارشد درست کردند و برگشتند!!! اینجاست که آدم میخاد به عزرائیل التماس کنه هر چه زودتر این جماعت مقام پرست و خودخواه را زودتر برای حساب و کتاب قبض روح کند.
لااقل کاش از اسم و عنوان و تابلو رهبری سوء استفاده نمی کردند. هر چند عقلها بیدارند و حیله این جماعت کاملا برملا است
اونایی که میرن بخاطر شرایط زندگی مهاجرت میکنند
از کشورهای غربی سخنی نمیگویم که ویزیت یک بیمار در انجا بین هفتاد تا صد دلار است! از عراق میگویم که ویزیت بیست دلار ( ویزیت در ایران مختصری کمتر از سه دلار است)
در ترکیه که ویزیت چهل دلار است. در عمان و امارات حدود شصت دلار.
افغانستان از قلم افتاد !!! در کشور برادر افغانستان ویزیت حدود پنجاه درصد بیشتر از ایران است !!!
شما اگر در دنیا جایی را پیدا کردید که ویزیت متخصص سه دلار باشد !!! لطفا اطلاع دهید.ضمنا نگویید که مگر مردم به دلار حقوق میگیرند؟ چون پاسخش را الان همه میدانند. ! خیر! مردم به ریال حقوق میگیرند اما همه هزینه هایشان مثل مسکن. خودرو. مواد غدایی ( مثلا شیر و لبنیات که نسبت به چهار سال قبل حدود ده برابر شده ) همگی به دلار است!!
حتی قیمت رطب هم به دلار است ! رطب نزدیک دو دلار بود یعنی شش هزار تومان . و الان هم چهل پنجاه هزتر تومان است ! یعنی همان نزدیک دو دلار ! پس : هزبنه ها به دلار است!
#صرفا_نظر
اما پزشکی انحصاری نیست. هر کسی میتواند بی خوابی بکشد و روزانه 18 ساعت درس بخواند و کنکور بدهد و اگر قبول شد با تلاش و بی خوابی و ... پزشک شود.
انچه انحصار هست فعلا در ایران خودرو و سایپا است !!!!!
باید در کنکور شرکت کنی. رتبه ممتاز بیاوری که مشخص شود توانایی و سوادش را داری. بعد وهرد دانشگاه شوی . پس انحصار در کار نیست.
انحصار فعلا در ایران خودرو و سایپا است دوست من !
چون :
صحبت از پزشکان بود.
بعد عرض شد همه هزینه های مردم به دلار شده !
مطلبی که از قلم افتاد :
هزینه درمان را باید بیمه ها پرداخت کنند.
اما الان قسمت عمده این هزینه بر دوش مردم و پزشک است.
اما بر عهده پزشک است چون بیمه ها برای فرار از مسئولیت خود دولت را مجبور میکنند تعرفه را کمتر از مقداری که باید باشد تعیبن کنند . و در واقع بخشی از هزینه درمان بیمار را از جیب پزشک میدهند !
اما هزینه بر دوش مردم است چون در همین ویزیت معادل نیم کیلو پنیر !!!! هم هشتاد درصدش بر عهده بیمار است و کمتر از بیست درصدش را بیمه ها تقبل میکنند( منظور در بخش خصوصی است)
در حالیکه اصولا باید هزینه درمان بر عهده بیمه ها باشد نه بر عهده بیمار و پزشک!
باید حقوق ها همسان سازی بشه و به اندازه ی حق اون کار بهش بها داده بشه. هر کاری سختی خودشو داره. پزشکی شده یه چیزی شبیه برند اپل که لاکچری محسوب میشه ولی فرق خاصی نداره. امیدوارم یه روزی چنین چیزی اعمال بشه. بعضی از زمینه های پزشکی اصلا نیازی به درس خوندن آنچنان هم نداره و با یه دوره سه ماهه اوکی میشن. اینکه بخوایم یه چیزاییو خیلی بزرگ کنیم جالب نیست.
ویزیت متخصص شصت و هفت هزار و هشتصد تومان !!!( و با سیستم برخط هشتاد هزار تومان) !!!!!
اگر فقط یک کشور دردنیا سراغ دارید که ویزیت متخصشش کمتر از نیم کیلو پنیر ساخت همان کشور است بفرمایند ما هم مطلع شویم !!!
گیریم که وقتو بزاره، دکتر باید کل درآمدشو از یه بیمار بگیره؟ گیریم که بخواد بگیره، دکترا تو ایران به اندازه ی بقیه ی کشورها مالیات میدن؟ گیریم بدن، پول درآوردن از مریضی مردم یه تجارته؟!
بله. من خودم پزشکم.
هدفم از پاسخ روشنگری در مقابل هجمه ایی است که توسط دولت بی تدبیر ناامید در هشت سال به پزشکان انجام شد . از جمله افسانه فرار مالیاتی!!!. برای سرگرم کردن مردم . که مردم مشغول باشند و نفهمند ان دولت که با سوت و کف انها انتخاب شد چه بر سرشان اورد! و الحق در این موارد موفق هم شد!( جزو معدود موفقیت های دولت تدبیر و امید !!!)
و کسی هم معتقد نیست که همه پزشکان بی عیب و نقص هستند و ...
نقص در همه اقشار هست.
گران فروشی و کم کاری در همه اقشار هست. از کارمندی که کارش گره زدن کار مردم است . در مقابل کارمندی که همش حل مشکل مردم است. از معلمی که سرکلاس وقت تلف میکند تا کلاس خصوصی بگذارد تا معلمی که دلسوزانه درس میدهد.
از کاسبی که گران فروشی میکند . از شرکت هواپیمایی که در ایام تعطیل نرخ را دو برابر میکند و کسی هم جلو دارش نیست.
از میوه فروشی که قیمت ها را دوبله حساب میکند
از سیمان فروشی که سیمانش را پنج برابر کرد!
از شرکت تولید لبنیات که محصولاتش را ده برابر کرد ! و مثنوی هفتاد من خواهد شد!
پس باید منصف باشیم.
در حالیکه بیش از نود درصد جمعیت ایران تحت پوشش بیمه هستند( طبق امار دولت) و سیستم بیمه ها به اداره مالیات متصل است. امار ویزیت هر پزشک کاملا مشخص و معلوم است و امکان فرار مالیاتی وجود ندارد.
بجز موارد انگشت شمار از پزشکان خاص ( که انگشت شمارند) یا اشکال از خود اداره دارایی باشد ؟؟؟؟
معلمی که خودش درد نان دارد نمی تواند نسل آینده را تربیت کند.
قاضی که خودش درد نان دارد نمی تواند قضاوت صحیحی داشته باشد.
اصلا هر شغلی که دل نگران معیشتش باشه کار درست انجام نمی ده می ذاره می ره.
مدت ویزیت هر بیمار نهایتا 5 دقیقه هست
اولا : شما مجبور نیستید پیش پزشکی بروید که یک دقیقه ایی ویزیت میکنه !
دوما : پزشک متخصص ایرانی وقتی امتحان بورد تخصصی داد ، در تقریبا هیچ کشور دنیا رقیب و مانند ندارد. چون تمام کتاب ان رشته را از اول تا اخر خط به خط مسلط است و این در هیچ کشوری نظیر و مانند ندارد. منتها در یک کشور غربی ویزیت بیمار سی برابر ایران است. لذا پزشک با ویزیت پنج تا ده بیامر در روز بهترین زندگی را دارد. و بعد از فارغ التحصیلی به مطالعه ادامه میدهد. اما پزشک ایرانی باید تا اخر عمر از صبح تا شب کار کند تا بعد از بیست سی سال بتواند یک اپارتمان دو خوابه بخرد !!!!
اول : بله. به کار گران هم ظلم شده.
دوم : چرا حقوق کارگر را با دستمزد یک هنر پیشه یا فوتبالیست مقتیسه نمیکنی ؟؟!!!
یا با دستمزد یک ارایشگر خانمها در تهران و شهرهای بزرگ ؟؟!!!
با با فیشهای نجومی که چند سال قبل روشن شد ؟؟!!!
درآمد میلیاردی دارن که هیچکی نداره. میگی پیش فلان دکتر نرو که یه دقیقه وقت نمیزاره؟ به ما مربوط نیست. قرار نیست که من همه ی دکترا رو بشناسم. این موضوع مربوط به سازمان نظام پزشکی نیست که کنترل کنه و در صورت تکرار پروانشونو باطل کنه عایا؟ اگه یه کم قوانینمون تو بازرسی و کنترل کسب و کار و مشاغل سفت و سخت تر باشه ناعدالتی پیش نمیاد دوست عزیز
هیچ ایرانی تا مجبور نشود حاضر به ترک خاک ایران نیست. هیچ جای دنیا هم برایش ایران نمیشود. اما من با شرایط فعلی برای شما مثالی میزنم تا متوجه شوید:
سرچ بفرمایید قیمت یک تویوتای کرولا 2020 که در دنیا جزو ماشینهای ارزان دسته بندی میشود بیست هزار دلار است. یک پزشک متخصص کانادایی با حساب مالیاتی که میدهد با سیصد ویزیت به این خودرو میرسد.
حال بیتیم سراغ پزشک متخصص ایرانی !
ان سیصد ویزیت میشود بیست و یک میلیون تومان !!! و حال انکه پراید یکصد و چهل میلیون و سمند دویست و پنجاه میلیون است !! این است خودرو ملی !!!
ان ویزیت به قول شما صد هزار تومانی که طبق تعرفه شصت و هشت هزار تومان است :
پزشک ان ویزیت را وسط بیابان انجام نمیده !
بلکه در مطبی است که در شهرهای بزرگ ماهانه پنج تا ده میلیون یا بیشتر و کمتر اجاره باید بدهد. به اضافه حقوق منشی و ...
البته کسی منکر بی عدالتی در حق کارگران عزیز نیست. حقوق مرز داران عزیز هم کم است.
اما صحبت این بود که در امد پزشکان ایران از همه کشورهای دنیا بیشتر است !!!!! و مطالب در پاسخ به این ادعا گفته شد.الان بسیاری از پزشکان خصوصا عمومی درامدخالصشان چندان تفاوتی با کارمندان ندارد. و از خیلی از مدیران که مدرک کارشناسی مکاتبه ایی و پیام نور دارند به مراتب کمتر است !