به گزارش خبرنگار حوزه دریچه فناوری گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از dailymail؛ به تازگی گروهی از دانشمندان بینالمللی با هدف صحبت با حیوانات دریایی، پروژه ای را برای گوش دادن، زمینه سازی و ترجمه و ارتباط با نهنگهای عنبر آغاز کردهاند.این پروژه که Project CETI نامیده میشود، محققان با کمک هوش مصنوعی صداهایی را که نهنگهای عنبر برای برقراری ارتباط با یکدیگر ایجاد میکنند، تفسیر میکنند.
براساس گزارشها، نهنگ مورد آزمایش، دارای مغزی پنج برابر سنگینتر از انسان است که بزرگترین مغز روی زمین محسوب میشود. طبق تحقیق محققان مغز نهنگها باهم متفاوت است. نهنگها و انسانها سیستم ارتباطی پیچیدهای دارند و در گروههای خانوادگی زندگی میکنند. به گفته دانشمندان، انجام این پروژه حداقل پنج سال به طول میانجامد. طبق گفته دانشمندان اگر آنها در این آزمایش موفق شوند گام بعدی توسعه یک روبات برای گفتگو با نهنگهایی که در اقیانوسها زندگی میکنند، خواهد بود.
محققان در این آزمایش از روش پردازش زبانهای طبیعی برای رمزگشایی از آواهای نهنگهای عنبر استفاده خواهند کرد. برنامه محققان این است که هوش مصنوعی هر صدا را به یک متن خاص ارتباط بدهد.
مایکل برونشتاین، مدیر یادگیری ماشینی پروژه CETI گفت: "اگر ما در این پروژه پیروز شویم پیشبینی میشود نحوه رفتار ما با محیط زیست تغییر کند".
بیشتر بخوانید
انتهای پیام/