بازار انواع اقلام اساسی با نوساناتی همراه است که فعالان این بخش نابسامانی در توزیع را علت اصلی گرانی ها عنوان می کنند.

به گزارش خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، هرازگاهی قیمت برخی اقلام مصرفی سبد خانوار همچون برنج، مرغ، حبوبات، گوشت، ماهی، تخم مرغ و... نسبت به قبل دچار نوسان می شود درحالیکه با وعده مسئولان و ورود دولت به بحث تنظیم بازار مردم انتظار داشتند که بازار آرامی در اقلام اساسی داشته باشیم.

بررسی ها از سطح بازار نشان می دهد که  مرغ، تخم مرغ، برنج و سه قلم محصول لبنی همچنان بالاتر از نرخ مصوب عرضه می شوند که این امر حاکی از این است که سیاست های تنظیم بازار چندان موفق نبوده است. هر چند مسئولان و دست اندرکاران بخش کشاورزی نابسامانی سیستم توزیع و دلال بازی را علت اصلی این اختلاف قیمت می دانند، اما آحاد جامعه انتظار دارند با اتخاذ سیاست های مناسب و افزایش نظارت ها در سطح بازار از گرانفروشی جلوگیری شود.

با وجود آنکه از اواخر شهریور معاون اول رئیس جمهور خواستار عرضه مرغ در ایام تعطیل به منظور جلوگیری از نوسانات قیمت در پایان هفته شد، اما هم اکنون به رغم عرضه مرغ در روزهای جمعه همچنان شاهد نابسامانی قیمت در بازار هستیم که مسئولان تشکل ها و اتحادیه ، ضعف در نظارت بعد از کشتار را علت اصلی التهابات قیمت می دانند، هر چند معتقدند که نرخ مصوب مرغ هر چه سریع تر به سبب افزایش هزینه های تولید باید اصلاح شود تا تولیدکننده توان ادامه تولید را داشته باشد.

همچنین در خصوص کاهش ۳ قلم‌محصول لبنی پرمصرف در سبد مصرفی خانوار، همچنان شاهدیم که این موضوع به طور کامل اجرا نشده  است.

یکی از فروشندگان فروشگاه های زنجیره ای در گفت و گو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان، درباره آخرین وضعیت بازار اقلام اساسی گفت: بسیاری از کالاها همچون حبوبات، ماکارانی، چای و مواد شوینده که بتازگی  خریداری شده نسبت به سری قبل افزایش  قیمت داشته اند که پس از اتمام اجناس قبلی،  این اقلام با نرخ جدید عرضه می شوند.

وی درباره اینکه قیمت محصولات لبنی با نرخ های اعلامی تفاوت دارد، افزود: تمامی برندها اقدام به کاهش قیمت این ۳ قلم محصول لبنی نکرده اند. 

فراهانی یکی از خوار و بار فروشان شرق تهران هم در گفت و گو با خبرنگار صنعت، تجارت و کشاورزی  باشگاه خبرنگاران جوان از افزایش قیمت برنج در بازار خبر داد و گفت: قیمت برنج نسبت به هفته های قبل باز هم افزایش داشته است و نمی دانیم‌ چه اتفاقی قرار است در این حوزه رخ دهد، درحالیکه بسیاری از آحاد جامعه توان خرید برنج با نرخ های ۴۵ تا ۶۰ هزار تومان را ندارند.

وی افزود: زمزمه های افزایش قیمت برخی دیگر از کالاهای مصرفی سبد خانوار به گوش می رسد که این امر بیش از پیش تقاضای خرید را بواسطه کاهش قدرت خرید تحت تاثیر قرار می دهد.

ماجرا تنها به این‌جا ختم نمی شود چرا که به رغم عرضه برنج خارجی از ذخایر استراتژیک، آزادسازی واردات قبل از زمان مقرر و همچنین واردات تخم مرغ و عرضه در بازار و افزایش توزیع مرغ منجمد و گرم سوی پشتیبانی امور دام در میادین همچنان شاهد التهابات بازار هستیم که این امر نشان می دهد مشکلات سیستم توزیع در سایه ضعف در نظارت ها و سودجویی عوامل واسطه و دلال بر تشنج قیمت ها در بازار دامن زده است که این امر می طلبد دستگاه های نظارتی با اعمال نظارت دقیق، آرامش را به بازار بازگردانند.

حال به سراغ مسئولان ذی ربط می رویم تا از آخرین‌ وضعیت بازار اقلام اساسی سبد مصرفی خانوار و علل گرانی های اخیر  با خبر شویم:

 

نابسامانی سیستم توزیع علت اصلی اختلاف قیمت/ گرانی تخم مرغ ارتباطی به مرغدار وجود ندارد

حمید رضا کاشانی رئیس هیئت مدیره اتحادیه مرغداران میهن در گفت و گو باخبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به اینکه محدودیتی در عرضه تخم مرغ تنظیم بازار وجود ندارد، اظهار کرد: روزانه ۳۰۰ تا ۴۰۰ تن تخم مرغ تنظیم بازار با نرخ مصوب هر شانه ۴۳ هزار تومان در میادین و فروشگاه های زنجیره ای عرضه می شود.

وی افزود: امسال سرانه مصرف تخم مرغ به دلیل گرانی سایر محصولات پروتئینی نسبت به سال قبل ۱۵ تا ۲۰ درصد افزایش یافته است.

کاشانی از عرضه تخم مرغ های وارداتی در بازار خبر داد و گفت: تاکنون حدود هزار تن تخم مرغ وارد کشور شده و پشتیبانی امور دام ۱۰ هزار تن دیگر ثبت سفارش کرده است که به مرور وارد کشور می شود.

رئیس هیئت مدیره اتحادیه مرغداران میهن  بیان کرد: برنامه ریزی ها حاکی از آن است که تا پایان سال ۴۰ هزار تن تخم مرغ برای تنظیم بازار وارد کشور شود‌.

وی اختلاف قیمت تخم مرغ درب مرغداری تا سطح بازار را ناشی از مشکلات سیستم توزیع دانست و گفت: در بحث تامین و تولید تخم مرغ با نرخ مصوب توسط مرغدار مشکلی وجود ندارد و تنها دلال بازی و نابسامانی در سیستم توزیع علت اصلی اختلافات قیمت در بازار به شمار می رود که سازمان حمایت با بخش توزیع کالای اساسی در بحث سود باید به توافق برسند.

دامدار رغبتی به ادامه تولید ندارند/قیمت هر کیلو دام سبک ۵۳ هزار تومان

منصور پوریان رئیس شورای تامین کنندگان دام در گفت و گو با خبرنگارصنعت،تجارت و کشاورزی باشگاه خبرنگاران جوان، از کاهش قیمت گوشت در بازار خبر داد و گفت: با توجه به ازدیاد عرضه و افت قیمت دام، نرخ هر کیلو گوشت در عمده فروشی ۱۵ تا ۲۰ هزار تومان کاهش یافته است.

وی قیمت کنونی هر کیلو دام سبک را ۵۱ هزار تا ۵۳ هزار تومان اعلام کرد و افزود: با توجه به افزایش هزینه های تولید، قیمت تمام شده هر کیلو دام بالای ۶۰ هزار تومان است که با این وجود دامدار انگیزه ای برای ادامه تولید ندارد.

پوریان ادامه داد: با توجه به کاهش تقاضا، مقادیر قابل توجهی دام روی دست دامدار مانده است که با افزایش مصرف گوشت در نیمه دوم سال هم میزان گوشت مورد نیاز بیش از ۴۰ هزار تن نخواهد بود با این وجود مابقی مازاد دام باید صادر شود تا فشار بر دامدار کم شود.

 رئیس شورای تامین کنندگان دام از رکود حاکم بر بازار خبر داد و گفت: علی رغم انباشت دام، تقاضایی در بازار برای خرید وجود ندارد.

مشکلی در تولید مرغ نداریم/نرخ هر کیلو مرغ در خرده فروشی ها ۳۱ هزار تومان

مهدی یوسف خانی رئیس اتحادیه پرنده و ماهی در گفت و گو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به اینکه مرغ در بازار ۲ نرخی است، اظهار کرد: هم اکنون هر کیلو مرغ با نرخ مصوب ۲۴ هزار و ۹۰۰ تومان در میادین و ۳۱ هزار تومان در مغازه های خرده فروشی عرضه می شود.

وی افزود: بنابر اعلام اخیر مدیر عامل پشتیبانی امور دام مغازه داران مجاز به عرضه مرغ تا ۳۱ هزار تومان هستند و عرضه با نرخ های بالاتر گرانفروشی است.

یوسف خانی با اشاره به اینکه مشکلی در تولید مرغ نداریم، بیان کرد: با ازدیاد عرضه، قیمت مرغ در بازار متعادل خواهد شد.

رئیس اتحادیه پرنده و ماهی ادامه داد: با توجه به شرایط مطلوب تولید مرغ و تخم مرغ، نابسامانی در عرضه منجر به التهاب قیمت شده است که با عرضه مناسب، بازار ساماندهی می شود.

عرضه ران گوسفند با نرخ ۱۵۰ هزار تومان گران نیست

علی اصغر ملکی رئیس اتحادیه گوشت گوسفندی در گفت و گو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی باشگاه خبرنگاران جوان، از آرامش حاکم بر بازار گوشت خبر داد و گفت: هم اکنون هر کیلو شقه گوسفندی بره ماده با نرخ ۱۱۰ هزار تومان و گوسفند شیشک با نرخ ۱۱۵ تا ۱۲۰ هزار تومان به مغازه دار و با احتساب ۱۰ درصد سود به مصرف کننده عرضه می شود.

وی در واکنش به گلایه مندی مردم از نرخ بالای ۱۵۰ هزار تومان گوشت در بازار افزود: این نرخ ران گوسفند است که مشتری تقاضا می کند که به سبب آنکه خواهان قلوه گاه نیست، قیمت آن بالاست.

ملکی قیمت گوشت را تابع عرضه و تقاضا اعلام کرد و گفت: در حال حاضر تقاضا طبق روال معمول است و تنها در ابتدای ماه کمی افزایش می یابد؛ چرا که خریداران مسائلی همچون گرانی را مطرح می کنند، در حالی که بنابر اعتقاد ما گوشت با وجود هزینه های بالای تولید نسبت به میوه گران نیست و تنها مردم قدرت خرید ندارند.

 سود ناچیز ، علت بی رغبتی مغازه داران به عرضه سه قلم کالای لبنی با نرخ مصوب

محمدرضا بنی طبا سخنگوی انجمن صنایع لبنی در گفت و گو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی باشگاه خبرنگاران جوان ، با اشاره به اینکه کارخانه های لبنی مشکلی از حیث تولید ندارند، اظهار کرد: کارخانه های لبنی تعهدات خود را در قبال تولید سه محصول لبنی پنیر یو اف ۴۰۰ گرمی، شیر نایلونی و ماست ۲.۵ کیلویی ساده با نرخ مصوب انجام می دهند و مشکل اصلی تنها در حوزه توزیع است.

وی افزود: مغازه داران به دلیل کاهش سود عموما رغبتی به توزیع این کالاها ندارند، به همین خاطر با اتاق اصناف و اتحادیه های مرتبط به دنبال حل مشکل هستیم و تاکنون همکاری خوبی صورت گرفته است.

کمبودی در عرضه میوه نداریم/قیمت گوجه فرنگی به تعادل می رسد

مصطفی دارایی نژاد رئیس اتحادیه بارفروشان میدان مرکزی میوه و تره بار در گفت و گو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی باشگاه خبرنگاران جوان، اظهار کرد: با توجه به فراوانی میوه، مشکلی در توزیع وجود ندارد.

وی افزود: امسال برآوردها حاکی از آن است که تولید مرکبات استان مازندران به ۲ میلیون و ۵۰۰ تا ۲ میلیون و ۶۰۰ هزار تن برسد که با این وجود تولید نارنگی این استان نسبت به سال قبل ۳۰ درصد افزایش و پرتقال ۳۰ درصد کاهش دارد، اما به سبب هم‌پوشانی نارنگی به جای پرتقال تا اسفند مشکلی در پرتقال و نارنگی نداریم.

دارایی نژاد از کاهش تولید سیب نسبت به سال قبل خبر داد و گفت: امسال پیش بینی می شود که مجموع تولید مرکبات به ۴ میلیون و ۵۰۰ هزار تن برسد که با این وجود مشکلی در تامین سیب مورد نیاز نداریم.

این مقام مسئول ادامه داد : در حال حاضر قیمت هر کیلو زنجبیل از ۱۳۰ به ۹۰ هزار تومان و هرکارتن آناناس از یک میلیون و ۳۵۰ به ۸۵۰ هزار تومان کاهش یافته است، همچنین هر کیلو موز با نرخ ۲۵ تا ۲۷ هزار تومان در میدان مرکزی عرضه می شود.

وی از کاهش قیمت گوجه فرنگی در بازار خبر داد و گفت: با پایان گوجه فرنگی دشت قزوین قیمت با نوساناتی در بازار روبرو شد که با برداشت محصول از فارس و طی هفته های آتی از بوشهر پیش بینی می شود که بازار متعادل شود.

دارایی نژاد قیمت هر کیلو انار دماوند را ۱۶ هزار تا ۲۵ هزار تومان، انار شیراز ۱۵ هزار تا ۲۲ هزار تومان، انار ساوه ۱۰ هزار تا ۱۶ هزار تومان، نارنگی انشو ۷ هزار تا ۱۳ هزار تومان، نارنگی تخم ژاپنی ۱۰ هزار تا ۱۵ هزار تومان، لیموشیرین ۱۳ هزار تا ۱۷ هزار تومان، سیب گلاب پاییزه ۱۵ هزار تا ۲۲ هزار تومان، خرمالو شمال ۸ هزار تا ۱۴ هزار تومان و خرمالو شهریار ۲۰ هزار تا ۲۵ هزار تومان اعلام کرد.

از ابتدای سال بارها بازار اقلام اساسی سبد مصرفی خانوار به بهانه های مختلف دستخوش تغییر و تحولات قرار گرفت که هر یک از فروشندگان دلایل خاص خود را برای این گرانی ها مطرح کردند، درحالیکه با وعده مسئولان و اتخاذ برخی از سیاست ها انتظار می رفت که آرامش به بازار بازگردد تا دهک های ضعیف جامعه در تامین مایحتاج خود مشکلی نداشته باشند.

انتهای پیام/

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۰
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۴۲ ۰۸ آبان ۱۴۰۰
باافزایش جمعیت مشکل حل میشه خخخخخخخ
Iran (Islamic Republic of)
اصفهانی
۱۸:۱۶ ۰۸ آبان ۱۴۰۰
دولت و مجلس محترم ایران واردات کالای خارجی همچون پوشاک که در داخل تولید می شود و ارز کشور را نابود می کند و به تولید داخل اسیب می زند را ممنوع اعلام کند با تشکر از مدیر سایت
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۴۲ ۰۷ آبان ۱۴۰۰
قیمت ها سر به قلک زده . گرسنه می مانیم . سوءتغذیه داریم . کم خونی گرفته ایم . ویتامین های بدن تمام شده . استرس بالا داره از پا در میاره . آواره و خانه به دوشیم و...
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۳۲ ۰۷ آبان ۱۴۰۰
اینم از دولت جدیدتون بیاید ازش دفاع کنید اونایی که این همه تو انتخابات ازش تعریف میکردین بیاین دیگه!!!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۳۴ ۰۷ آبان ۱۴۰۰
قیمت ها ارزان شود
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۲۹ ۰۷ آبان ۱۴۰۰
۲۰درصدگرون میکنن،هزارتومن ارزون میکنن بعدمیگن قیمتهااصلاح شدریزش قیمتهاوایجورحرفا
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۵:۱۳ ۰۷ آبان ۱۴۰۰
دلت خوش،نظرات ما را مینوسی اصن هیچی عوض نشده ونخواهد شد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۳:۳۲ ۰۷ آبان ۱۴۰۰
مرغ کمتر از36هزارتومان دیروز دربازار نبود
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۳:۳۲ ۰۷ آبان ۱۴۰۰
دلال بازی بهانه است چطور می توانند تاریخ را روی محصول درج کنند ولی نمی توانند قیمت را درج نمایند وقتی روی حبوبات قیمت گزافی درج شده نشان می دهد مشکل از دلال نیست از نهادهای قیمت گذار است که کاملا مشخص هستند ومی توان با آن ها برخورد کرد درج قیمت روی تمام محصولات حتی میوه می تواند بهانه دلال بازی را از بین ببرد ونظام عرضه را قانونمند کند مرغ کمتر از36هزارتومان دیروز دربازار نبود
Iran (Islamic Republic of)
حامد
۰۲:۲۰ ۰۷ آبان ۱۴۰۰
کمبودی تو این نداریم.
کمبودی تو اون نداریم.
قیمت متعادل میشه.
تخم مرغ با قیمت فلان، مرغ با قیمت فلان و ... .
چقدر قشنگ صحبت میکنن.
چرا در رابطه با حقوق ملت صحبت نمیکنید؟ در رابطه با تناسب حقوق و قیمت اجناس و ... .
اینم شده مثل نفر قبلی میره اینجا وعده میده ، میره اونجا وعده میده ولی تغییری در نتیجه دیده نمیشه.
آخرین اخبار