به گزارش خبرنگار اقتصاد و انرژی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، میرکاظمی رئیس سازمان برنامه و بودجه تصریح کرد: در دهه گذشته حجم بالایی از منابع صرف اداره دولت شده اما نتایج آن در سطح رفاه مردم دیده نشده است.
میرکاظمی گفت: این نشان می دهد که مشکل اساسی در این خصوص وجود دارد و باید بازنگری در بودجه داشته باشیم.
او تاکید کرد: بودجه ۱۴۰۱ به گونهای تنظیم میشود که پاسخگوی مواردی مانند رشد اقتصادی، کاهش بیکاری و تکرقمی شدن تورم باشد.
این مقام مسئول ادامه داد: ما شاخص های رشد را در بخش های مختلف که حدود ۴۰ زیرساخت مثل صنعت، معدن ، تجارت و کشاورزی هستند محاسبه می کنیم و این کار را تا سطح شهرستان پیش می بریم.
رئیس سازمان برنامه و بودجه بیان کرد: مرحله دوم این است که برای این رشد مد نظر برای اقتصاد که ۸ درصد در بودجه ۱۴۰۱ هدف گذاری شده ، منابع مورد نیاز مشخص شود که چه میزان را دولت تامین می کند و چه میزان از سرمایه گذاری بخش خصوصی حاصل می شود.
رئیس سازمان برنامه و بودجه افزود: مقدمات اشتغال پایدار در کشور از امسال شروع خواهد شد و باید برسیم به شرایطی با ثبات برای سرمایه گذاری و امروز سرمایه گذار نگران است از شرایط اقتصادی که دارای نوسانات است . در تلاش هستیم تا به یک ثبات اقتصادی برسیم تا نوسانات کمتری در کشور داشته باشیم.
وی افزود: باید زمینه را برای سرمایه گذاری فعالین اقتصادی و بخشهای خصوصی ایجاد کنیم و دولت خودش اشتغال ایجاد نمیکند دولت باید کمک کند تا تجار بتوانند در بخشهای مختلف فعالیت کنند از جمله صنعت، معدن و تجارت، ساختمان و حوزههای خدمات که بعد از کرونا در حوزه خدمات میتوان خیلی اشتغال ایجاد کرد.
رئیس سازمان برنامه و بودجه گفت: کار اصلی ما از ۱۴۰۱ آغاز خواهد شد و رشد اقتصادی را محاسبه خواهیم کرد و تمام استانها و شهرستانها را در نظر خواهیم گرفت.
میرکاظمی افزود: در دو ماهی که کار شروع شده علی رغم هزینههایی که داریم و بدهیهایی که از گذشته منتقل شده و هر ماه پرداخت میشود در تلاش هستیم که ثبات اقتصادی خوبی را در کشور ایجاد کنیم.
وی گفت: مدیریت بر تورم و اینکه خلق پول انجام نشود از برنامههای جدی ماست چرا که خلق پول منجر به نقدینگی و تورم و بهم ریختگی بازار ارز و بی ثباتی در بازار اقتصاد خواهد شد.
رئیس سازمان برنامه و بودجه افزود: در کلان اقتصاد از جهت مدیریت بهرهوری و اشتغال به شکل دقیق برنامهریزی میشود و در سطح استانها و شهرها اجرایی خواهد شد و نظارت این اجرا با سازمان برنامه و بودجه خواهد بود.
میرکاظمی گفت: مرکز آمار هم به این موضوع ورود کرده و در تمام شهرستانها توسعه پیدا خواهد کرد و به طور جدی کار را دنبال خواهیم کرد تا جایی که سطح رفاه و سطح درآمد خانوار افزایش پیدا کند.
وی افزود: در حال حاضر بودجههای ما سنتی و قابل حساب و اندازهگیری نیست.
رئیس سازمان برنامه و بودجه گفت: در گذشته آخر سال متوجه میشدیم که تورم دو رقمی است و سرمایه گذاری جدی صورت گرفت و سطح درآمد خانوار پایین آمده است.
میرکاظمی افزود: در ساختار برنامه و بودجه به گونهای عمل خواهیم کرد که از ماههای اول همه چیز را با شاخصهای کلان مدیریت میکنیم و این وظیفه سازمان برنامه و بودجه است که البته مجلس هم به ما کمک خواهد کرد.
انتهای پیام/