یکی از پرسش‌هایی که ممکن است برایتان پیش آمده باشد، خطر داشتن یا نداشتن استفاده از ظروف آلومینیومی در پخت غذاست.

به گزارش حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از یو اس‌ای تودی، شاید برای شما هم این سؤال پیش آمده باشد که آیا استفاده از ظروف آلومینیومی خطر دارد و سبب بیماری‌هایی نظیر سرطان می‌شود.

پایگاه آمریکایی «یو اس‌ای تودی» در گزارشی به تاریخ ۲۳ ژوئن ۲۰۲۰ با عنوان «بررسی واقعیت قرار گرفتن در معرض آلومینیوم از طریق غذا سبب ایجاد مشکلات عصبی یا سرطان نمی‌شود» به این مسأله پرداخته است.

در این گزارش آمده که ادعا شده است گرما سبب می‌شود تا آلومینیوم به غذا نفوذ کرده و سبب زوال عقل، آلزایمر، پارکینسون و سرطان می‌شود. یک مقاله بدون تاریخ از وبسایتی با نام «راز‌های زیبایی طبیعی» در حال گردش در شبکه‌های اجتماعی است و هشدار داده که پخت و پز در آلومینیوم سبب می‌شود این ماده وارد غذا شده و سبب سرطان و دیگر بیماری‌های عصبی از جمله زوال عقل، آلزایمر، و اختلالات اوتیسمی می‌شود.

یو اس‌ای تودی در ادامه نوشت آلومینیوم در بسیاری از محصولات خانگی، از وسایل و ظروف آشپزی گرفته تا فویل غذا، بیکینگ پودر و حتی دارو‌های بی نسخه وجود دارد آلومینیوم، رایج‌ترین فلز در روی زمین است که ۸ درصد از جرم زمین را تشکیل می‌دهد و به همین دلیل، آلومینیوم به معنای واقعی کلمه در همه جا وجود دارد؛  آب نوشیدنی، برخی میوه ها مانند مرکبات، آلومینیوم بیشتری به نسبت بقیه دارند.

ظروف آلمینیومی

به شکل طبیعی، به ندرت آلومینیوم به شکل فلزی آن دیده می‌شود معمولا آلومینیوم در محیط زیست به شکل نمک‌های آلومینیوم یا دیگر ترکیباتی مانند «سیترات آلومینیوم» یافت می‌شود این مواد در محیط و شبکه غذایی به گردش در می‌آید افراد بزرگسال به شکل طبیعی بین ۳۰ تا ۵۰ میلی گرم آلومینیوم در هر زمانی در بدن خود دارند.

در ادامه این گزارش آمده است  آلومینیوم یک ماده غذایی نیست؛ اما در افزودنی‌های غذایی، ترکیبات آلومینیومی به عنوان نگهدارنده، رنگ  یا خمیر نان بدون مخمر استفاده می‌شود سخنگوی سازمان غذا و داروی آمریکا در ایمیلی تأیید کرد این سازمان استفاده از آلومینیوم را در غذا، آماده سازی غذا و دارو بی خطر می‌داند.

تحقیقات در خصوص صحت تأثیر آلمینیوم بر سلامتی بزرگسالان

در حالی این مطلب صحیح است زمانی که در فویل آلومینیومی غذایی را می‌پزید یا با ظروف آلومینیومی غذایی را تهیه می‌کنید، مقداری آلمینیوم وارد غذا می‌شود؛ اما این مطلبی نادرست است که استفاده از آلومینیوم عوارض جانبی بر سلامت افراد بزرگسال دارد.

بدن شما کمتر از یک درصد از آلومینیوم پس زمینه را در غذا  یا آب نوشیدنی جذب می‌کند و ۹۵ درصد آن توسط کلیه‌ها پاکسازی می‌شود بیشتر آلومینیوم‌های محیطی که در معرض آن هستید، ظرف ۲۴ ساعت از سیستم بدنی شما خارج می‌شوند.

یک فرد بالغ تقریبا ۷ تا ۹ میلی گرم روزانه آلومینیوم می‌خورد و این مقدار می‌تواند بر حسب محیط زیست فرد و یا نوع رژیم غذایی و ابزار پخت و پز، متفاوت باشد با این حال، نه «سازمان غذا و داروی آمریکا» (FDA) و نه «سازمان ایمنی غذای اتحادیه اروپا» (EFSA) هیچ کدام به این نتیجه نرسیده اند که این میزان قرار داشتن در معرض آلومینیوم به قدری است که سبب ایجاد مشکلاتی در افراد بزرگسال شود.

ظروف آلمینیومی یکبار مصرف

درست است که در معرض آلومینیوم قرار گرفتن با برخی بیماری‌ها از جمله زوال عقل، اختلالات عصبی و تحریک ریه مرتبط است؛ اما این موارد با کار‌های روتین و روزانه و نیز رژیم غذایی و پخت و پز معمولی که افراد دارند، اتفاق نمی‌افتد.

به نوشته این گزارش، زوال عقل و انسفالوپاتی مرتبط با آلومینیوم در افراد سالمندی دیده شده که دارای اختلال در عملکرد کلیه هستند باید گفت این موارد گاهی اوقات (به شکل نادر) زمانی که محلول دیالیز توسط آلومینیوم آلوده شده است، اتفاق می‌افتد در واقع زمانی که کلیه‌ها کار نمی‌کنند، آلومینیوم رژیم غذایی می‌تواند در بدن انباشته شود و باعث زوال عقل شود. دیالیز قرار است سبب از میان بردن چیز‌هایی شود که یک کلیه مشکل دار و نارسا قادر به حذف آن نیست؛ بنابراین اگر محلول دیالیز توسط آلومینیوم آلوده شود، این امر سریعتر اتفاق می‌افتد.

همچنین موارد دیگری که آلومینیوم سبب مشکلات در سیستم عبی می‌شود نیز خیلی نادر است؛ به مانند زمانی که کارگران در معرض مقدار کم و یا زیاد غبار و یا دود آلومینیوم در مکان‌هایی مانند کاخانه جات آلمینیوم و یا معادن آلمینیوم قرار گیرند.

همچنین اگرچه گفته می‌شود که میان آلزایمر و اختلالات اوتیسمی با آلومینیوم ارتباط وجود دارد؛ اما در هیچ موردی، مدرکی قطعی مبنی بر اینکه آلومینیوم سبب این موارد شده است، وجود ندارد.

همچنین این ادعا که آلومینیوم باعث سرطان می‌شود نیز غلط است. نقش آلومینیوم در ایجاد سرطان هرگز ثابت نشده است. اگرچه کارگران کارخانه ذوب آلومینیوم در خطر بالاتری از ابتلا به سرطان قرار دارند؛ اما این به دلیل آن است که آن‌ها در معرض دیگر مواد شیمیایی در آنجا قرار دارند.

نتیجه پایانی

پایگاه یو اس‌ای تودی در انتها نوشت بر اساس تحقیقات ما این ادعا که آلومینیوم از طریق گرما وارد غذا می‌شود و سبب آلزایمر، اوتیسم، زوال عقل و سرطان می‌گردد «تقریبا نادرست» است. با اینکه این مطلبی درست است که غذا و آب اغلب دارای آلومینیوم است و سطح آلومینیوم در غذا در گرما و شرایط اسیدی افزایش می‌یابد؛ اما این که بودن در معرض این آلومینیوم با عوارض و پیامد‌های جانبی سلامتی در افراد بزرگسال همراه است، نادرست است.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۹
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۰۲ ۱۸ آبان ۱۴۰۰
سرخ کردن و کباب کردن مادر سرطانهاست
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۱:۰۳ ۱۸ آبان ۱۴۰۰
خب گزارش تموم شد؟ اون ظرف میگو رو دست به دست بدید بیاد جلو.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۰۷ ۱۷ آبان ۱۴۰۰
محاکمه ستاد شبه علمی کرونا
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۰۴ ۱۷ آبان ۱۴۰۰
ولی داخب ظروف آلومینیومی یه لایه نازک پلاستیک کشیده شده که اکسید نشه و اون صد در صد سرطان زاست
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۷:۵۲ ۱۸ آبان ۱۴۰۰
روی ظروف لایه نازک پلاستیک نیست. فقط بعضی از ظروف درب کاغذی دارند که روشون لایه پلاستیکی دارد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۱۶ ۱۹ آبان ۱۴۰۰
ظرف غذا نیازی به روکش نداره چون لایه نازک اکسید آلومینیوم تشکیل شده روی اون ملکولهای آلومینیوم زیر رو از اکسید شدن در معرض هوا حفط می‌کنه ولی داخل قوطی‌های آلومینیومی نوشابه یه لایه پلاستیکی هست که اگه حذف بشه به خاطر خاصیت اسیدی نوشابه قوطی دچار خوردگی میشه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۴۶ ۱۷ آبان ۱۴۰۰
نیمی از خوراک اصلی ملت که توسط دولت و کشور اداره میشه سرطان‌زایی.. مثل رب و آب میوه های صنعتی و سوسیس کالباس و ....
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۳۳ ۱۷ آبان ۱۴۰۰
هیچ چیز مثل گوشتخواری وسرخ کردنی خوری، باعث سرطان نمیشه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۱۷ ۱۹ آبان ۱۴۰۰
خود گوشت اگه زیاد مصرف نشه مشکلی نداره ولی سرخ کردن غذا خیلی بده. گوشت برای تامین ویتامین‌ها و مواد مورد نیاز اعصاب لازمه و اگه مدت زیادی گوشت نخورید متوجه اثر اون روی حافظه و سرعت تصمیم گیری میشید